Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

ΒΡΟΝΤΕΡΟ "ΟΧΙ" στην εγκατάσταση εργοστασίων παραγωγής ενέργειας από καύση βιομάζας ή/και φυτικών ελαίων από την Τοπική κοινωνία του Δήμου Μαρκοπούλου

"Άστραψε και βρόντηξε" η τοπική κοινωνία, στο χθεσινό Δημ. Συμβούλιο, ενάντια σε κάθε ενδεχόμενο εγκατάστασης εργοστασίων παραγωγής ενέργειας από καύση βιομάζας ή/και φυτικών ελαίων. 


Η χθεσινή (13/02) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τα είχε ΟΛΑ! Από "ομόφωνες" αποφάσεις που αφορούσαν την εγκατάσταση εργοστασίων παραγωγής ενέργειας από καύση βιομάζας ή/και φυτικών ελαίων (θέματα 2, 3, 4 της προ ημερήσιας διάταξης στην 4η Συνεδρίαση) μέχρι "οξύφωνες" αντιπαραθέσεις μεταξύ Δημάρχου-Αντιδημάρχου Παιδείας-πρ. Δημοτικού Συμβουλίου και γονιών (που εκπροσωπούσαν Συλλόγους και Ένωση γονέων και Συλλόγους εκπαιδευτικών) για την Σχολική στέγη (θέμα 11ο της προ ημερήσιας διάταξης στην 4η Συνεδρίαση).

Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

Τι έγινε στο Περιφερειακό συμβούλιο στις 10/2; Το ψήφισμα που καταθέσαμε.

Τι έγινε στο Περιφερειακό συμβούλιο στις 10/2 - Το ψήφισμα που καταθέσαμε ενάντια στα 3 εργοστάσια καύσης βιομάζας.

  Στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου συζητήθηκε το θέμα των εργοστασίων βιομάζας στο Μαρκόπουλο εκτός ημερήσιας διάταξης. Την εισαγωγή του θέματος προκάλεσε ο συντονισμός των φορέων με το δελτίο τύπου της σύσκεψης που έγινε στο Πόρτο- Ράφτη (01/02/15) ύστερα από πρόσκληση της "Επιτροπής Αγώνα Μαρκόπουλου – Πόρτο- Ράφτη".

Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

Ψήφισμα ενάντια στα εργοστάσια καύσης βιομάζας (φυτικά έλαια) στο Μαρκόπουλο

   ΨΗΦΙΣΜΑ 

ενάντια στα εργοστάσια καύσης βιομάζας
        (φυτικά έλαια) στο Μαρκόπουλο
                                                                    Τρίτη, 10-02-2015
Προς: Περιφέρεια Αττικής
Από:   ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΦΟΡΕΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ
Θέμα: Αδειοδότηση 3 εργοστασίων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με αεριοποίηση/καύση βιομάζας (φυτικά έλαια)

Ο εφιάλτης των εργοστασίων βιομάζας ... απομακρύνεται! Η 1η νίκη σε ... 2ο επίπεδο (Περιφέρειας)


Στις 30/03/13 "κρούσαμε τον κώδωνα του κινδύνου" και καλούσαμε σε .. επαγρύπνηση!

Σήμερα, 10/02 στις 15:30', βρεθήκαμε στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα που προκάλεσε η σύσκεψη φορέων της 1ης Φλεβάρη, μετά από πρόσκληση της "Επιτροπής Αγώνα". Ο λόγος που μας ... ξεσπίτωσε - και μάλιστα μες τον χιονιά - ήταν το πραξικόπημα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης από τον γ.γ. Κο Μανώλη Αγγελάκα να αδειοδοτήσει (!) 3 μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο Δήμο μας.

Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

Ο εφιάλτης μας ... ξαναχτυπάει την πόρτα! Δεν θα την .. ανοίξουμε. Μαζική παράσταση την Τρίτη 10/02 στο Περιφερειακό Συμβούλιο και την Παρασκευή 13/02 στο Δημ. Συμβούλιο.

Το πραξικόπημα συνεχίζεται! Αδειοδότησαν στη ... ζούλα, 3η μονάδα καύσης βιομάζας στο Μαρκόπουλο, μια βδομάδα μετά τις εκλογές! Σε πλήρη εξέλιξη ολόκληρο το σχέδιο για την επιβολή της εγκατάστασης των 6 εργοστασίων που αρχικά είχαν προταθεί στο Μαρκόπουλο. Και όλα αυτά κόντρα στις αρνητικές αποφάσεις τόσο της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης, του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου, του Περιφερειακού Συμβουλίου όσο και της Τοπικής κοινωνίας.

Τρίτη 10/2 στις 3.30 μ.μ. ΚΑΛΟΥΜΕ 
σε μαζική παράσταση στο Περιφερειακό Συμβούλιο και
Παρασκευή 13/01 στις 7:00 μ.μ. στο Δημοτικό Συμβούλιο.