Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

Ο "Μύθος και η … πραγματικότητα της «κρίσης»" του Γ. Κατρούγκαλου


... πράγματι, τον Ιούλιο (3ο μνημόνιο)

κάναμε συμβιβασμό! (enikos/01-02-2016)
(σ.σ.: "ξεπούλημα"...να τόλεγα!)

Η συζήτηση για το "ασφα...ληστρικό" νομοσχέδιο τελευταία έχει αναδείξει και ... επικαιροποιήσει ένα "όνομα": τον υπουργό Εργασίας, Γιώργο Κατρούγκαλο (συνταγματολόγος, καθηγητής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης). Τα σκληρά "μνημονιακά" μέτρα που εφαρμόζει πλέον η κυβέρνηση έχουν ξεσηκώσει κύματα διαμαρτυρίας μεταξύ πολλών κοινωνικών τάξεων. Το φοροασφαλιστικό του Κατρούγκαλου όμως έχει δημιουργήσει το "...ως εδώ και μη παρέκει"!

Αναρωτιέται κανείς πως, ένας καθηγητής του συνταγματικού δικαίου-συνταγματολόγος (κατ)ορθώνει να προτείνει, και να υποστηρίζει μάλιστα, τέτοια "μέτρα"! Πως είναι δυνατόν να ετοιμάζεται να περικόψει 1,8 δις. ευρώ από το ασφαλιστικό, όταν για παράδειγμα, στο ΙΚΑ, το μεγαλύτερο Ταμείο της χώρας, η μέση σύνταξη διαμορφώνεται σε 705 ευρώ, όταν στο ΕΤΑΑ (μηχανικών, δικηγόρων, ιατρών κ.λπ.) η μέση σύνταξη διαμορφώνεται στα 840 ευρώ και όταν ένας στους τέσσερις συνταξιούχους λαμβάνει κάτω από 500 ευρώ! Με το έκτρωμα Κατρούγκαλου, οι συντάξεις που θα δίνονται θα είναι μειωμένες κατά 15%-30% σε σχέση με τις σημερινές.
   Θα πει κανείς:
- Έέλα μωρέ, τώρα! Δε τους ξέρεις αυτούς τους τεχνοκράτες! Περίμενες κάτι καλύτερο;

Τι υποστήριζε όμως, 20 μήνες περίπου πριν εκλεγεί Ευρωβουλευτής και στη συνέχεια αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και τώρα υπουργός Εργασίας;