Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

"Ημερίδα Εκπαίδευσης ενάντια στο Φασισμό & το Ρατσισμό" από την Ε’ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής.

Η "Ε’ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής" διοργανώνει την "Ημερίδα Εκπαίδευσης ενάντια στο Φασισμό & το Ρατσισμό" το Σάββατο 13 Απριλίου 2013 από τις 10:30π.μ. έως τις 5:30μ.μ., στο 1ο Γυμνάσιο Παλλήνης (Λεωφ. Μαραθώνος, Παλλήνη).  Το πρόγραμμα περιλαμβάνει Εισηγήσεις, Συζητήσεις, Εκπαιδευτικό υλικό, Παράσταση Θεάτρου Φόρουμ
Την εισηγητική έναρξη της ημερίδας θα συντονίσει η Πρόεδρος του Δ.Σ. της Ε’ ΕΛΜΕ, κ. Άννα Μπαχτή με θέμα: «Η φασιστική απειλή και ο ρατσισμός στα σχολεία».
Κεντρικοί ομιλητές θα είναι οι κ.κ. Σπύρος Μαρκέτος (ιστορικός, επίκουρος καθηγητής Πολιτικών Επιστημών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης), Παύλος Χαραμής (Κέντρο Μελετών & Τεκμηρίωσης (ΚΕΜΕΤΕ) ΟΛΜΕ), Γιώργος Τσιάκαλος (καθηγητής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης), κ.α.
Διαβάστε το πρόγραμμα της ημερίδας ...

Τρίτη 9 Απριλίου 2013

ΚΑΛΕΣΜΑ της "ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ" σε ΚΥΚΛΟ ΔΡΑΣΕΩΝ - ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ - ΕΞΟΡΜΗΣΕΩΝ.

Η "Επιτροπή Αγώνα Μαρκόπουλου - Π. Ράφτη" δεν εφησυχάζει και συνεχίζει μαζί σας την συλλογή υπογραφών μέχρι την οριστική λήψη αρνητικής απόφασης από το Δήμο στις 12 Απρίλη (20:00) και την Περιφέρεια ώστε να μην επανέλθει το έργο κατασκευής Μονάδων Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας από φυτική βιομάζα στο Μαρκόπουλο ούτε στο μέλλον. Ωστόσο στη ζωή μας συνυπάρχει και η βίαιη, σαρωτική επίθεση κυβέρνησης-  κεφαλαίου - ΕΕ – ΔΝΤ που λεηλατεί τα δικαιώματα, τα εισοδήματα και τις ζωές μας αλλά και ο "εφιάλτης" του φασιστικού μορφώματος της Χ.Α. και όσων τους στηρίζουν.
Μετά λοιπόν το Συντονιστικό, στις 6 Απρίλη 2013 (17:00), αποφασίσαμε για τις παρακάτω δράσεις-εξορμήσεις: