Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

Ο εφιάλτης των εργοστασίων βιομάζας ... απομακρύνεται! Η 1η νίκη σε ... 2ο επίπεδο (Περιφέρειας)


Στις 30/03/13 "κρούσαμε τον κώδωνα του κινδύνου" και καλούσαμε σε .. επαγρύπνηση!

Σήμερα, 10/02 στις 15:30', βρεθήκαμε στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα που προκάλεσε η σύσκεψη φορέων της 1ης Φλεβάρη, μετά από πρόσκληση της "Επιτροπής Αγώνα". Ο λόγος που μας ... ξεσπίτωσε - και μάλιστα μες τον χιονιά - ήταν το πραξικόπημα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης από τον γ.γ. Κο Μανώλη Αγγελάκα να αδειοδοτήσει (!) 3 μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο Δήμο μας.


Εμφάνιση 2015-02-10 17.36.21.jpg
Την "προ ημερησίας Διατάξεως" συζήτηση στην Περιφέρεια την ζήτησε η Δεσπ. Κουτσούμπα (Περιφερειακή σύμβουλος της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής).

Εμφάνιση 2015-02-10 17.26.22.jpgΜίλησαν εκ μέρους της "Επιτροπής Αγώνα" των κατοίκων της τοπικής κοινωνίας ο Κώστας Τουλγαρίδης, η Κα Δεσπ. Κουτσούμπα όπου αποκάλυψε πληθώρα υπογραφών στο "παρά πέντε" αλλά και στο "... και πέντε" της θητείας του Κου Μανώλη Αγγελάκα, οι κοι/κοι Ευαγγελίου Πάρης (Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής «180 μοίρες») που πρότεινε να υιοθετηθεί ψήφισμα-καταγγελία αυτής της απαράδεκτης ενέργειας και Γιώργος Καβασακάλης (Αντιδήμαρχος Τεχνικών έργων και Πολεοδομικού σχεδιασμού στο Δήμο Μαρκοπούλου), ο Κος Δαμάσκος που υποστήριξε ότι "δε μετέχουμε σε ψηφίσματα", η Κα Αδαμοπούλου που εξέφρασε την απορία της "πως μπορεί ν' αποφασίζουμε για το ... κάθε Μαρκόπουλο:!", ο Κος Γάκης, ο αντιπεριφερειάρχης Κος Π. Φιλίππου, κ.α.

Εμφάνιση 2015-02-10 17.34.49.jpg

Παραβρέθηκαν εκπρόσωπος της "Παρέμβασης για την Κοινωνία και το Περιβάλλον", η Δημοτ. σύμβουλος της δημοτικής παράταξης "Ανατροπή Τώρα" κα Θάλεια Μπέη, κ.α. Όλες οι τοποθετήσεις συνέκλιναν σε καταγγελτική ρότα καθώς δεν "συγχωρούσαν" την ... απαξίωση του γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κου Αγγελάκα απέναντι στις αρνητικές εισηγήσεις τόσο της Δημοτικής Αρχής Διαβούλευσης-Δημοτικού Συμβουλίου και της τοπικής κοινωνίας όσο και της Περιφέρειας!

Η κατά πλειοψηφία απόφαση της Περιφέρειας ήταν: Πολιτική καταγγελία-καταδίκη για τον γ.γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κο Μανώλη Αγγελάκα και υποστήριξη κάθε νόμιμης ενέργειας και προσφυγής τόσο από τον Δήμο όσο και από την Περιφέρεια.

Η αποχώρηση μας βρήκε ικανοποιημένους από ένα "καθαρό" αποτέλεσμα που συνέπεσε με το καθαρό "λευκό" αποτέλεσμα της χιονόπτωσης. Τυχαίο!

Δεν υπάρχουν σχόλια: