Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

Τι έγινε στο Περιφερειακό συμβούλιο στις 10/2; Το ψήφισμα που καταθέσαμε.

Τι έγινε στο Περιφερειακό συμβούλιο στις 10/2 - Το ψήφισμα που καταθέσαμε ενάντια στα 3 εργοστάσια καύσης βιομάζας.

  Στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου συζητήθηκε το θέμα των εργοστασίων βιομάζας στο Μαρκόπουλο εκτός ημερήσιας διάταξης. Την εισαγωγή του θέματος προκάλεσε ο συντονισμός των φορέων με το δελτίο τύπου της σύσκεψης που έγινε στο Πόρτο- Ράφτη (01/02/15) ύστερα από πρόσκληση της "Επιτροπής Αγώνα Μαρκόπουλου – Πόρτο- Ράφτη".


  Το αίτημα του Συντονισμού των φορέων, για την εισαγωγή του θέματος (αποστείλαμε το δελτίο τύπου στο περιφερειακό συμβούλιο), προώθησε η Δέσποινα Κουτσούμπα (Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική). Αντίστοιχο αίτημα κατέθεσε και ο Περιφερειακός σύμβουλος Πάρης Ευαγγελίου και το αίτημα υποστηρίχτηκε και από την παράταξη της πλειοψηφίας, σύμφωνα με την ανακοίνωση του προέδρου του Περιφερειακού συμβουλίου.

Εμφάνιση 2015-02-10 17.36.21.jpg  Στη συζήτηση του θέματος πρώτα δόθηκε ο λόγος στον κο Καβασακάλη, εκπρόσωπο του Δήμου Μαρκοπούλου, που ζήτησε την κοινή δράση όλων στο θέμα αυτό και στη συνέχεια στον κο Τουλγαρίδη Κώστα, ως εκπρόσωπο της Επιτροπής Αγώνα των κατοίκων που παραβρέθηκαν στο Περιφερειακό συμβούλιο. Εκ μέρους του Συντονισμού των φορέων, ο κος Τουλγαρίδης κατέθεσε ψήφισμα (διαβάστε το ΕΔΩ) επιμένοντας στην άμεση ενεργοποίηση της Περιφέρειας καθώς, ως το τέλος της εβδομάδας, λήγει η πρώτη περίοδος κατάθεσης ένστασης επί της αδειοδότησης των 2 πρώτων εργοστασίων. Τέλος επισήμανε την ανάγκη πολιτικής παρέμβασης όλων των φορέων στο ΥΠΕΚΑ για την ακύρωση της άδειας τόσο των εργοστασίων στο Μαρκόπουλο όσο και σε άλλα αντίστοιχα εργοστάσια στην Αττική.

Εμφάνιση 2015-02-10 17.26.22.jpg
  Ακολούθησαν οι τοποθετήσεις των περιφερειακών συμβούλων και του αντιπεριφερειάρχη κου Φιλίππου και το Περιφερειακό συμβούλιο κατέληξε τόσο στην πολιτική καταγγελία της απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης όσο και στη απόφαση της Περιφέρειας για κατάθεση νομικής ένστασης για την ακύρωση των τριών αδειών.

  Να σημειωθεί ότι την απόφαση αυτή δεν υπερψήφισαν τόσο η παράταξη του πρώην Περιφερειάρχη κου Σγουρού όσο και η παράταξη του κου Κουμουτσάκου “180 μοίρες” με τη στάση της οποίας διαφοροποιήθηκε ο κος Ευαγγελίου, ο οποίος υπερψήφισε τη σχετική απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου.

  Στην αντιπροσωπεία πολιτών από το Μαρκόπουλο στο Περιφερειακό συμβούλιο συμμετείχαν πολίτες από την "Επιτροπή Αγώνα Μαρκόπουλου – Πόρτο-Ράφτη", εκπρόσωπος από την "Παρέμβαση για την κοινωνία και το περιβάλλον" και  η Δημοτική σύμβουλος της Δημοτικής παράταξης "Ανατροπή Τώρα" κα Θάλεια Μπέη.

Η συνέχεια στο θέμα αυτό θα δοθεί στο Δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Μαρκοπούλου το οποίο συζητάει το θέμα στη συνεδρίαση του, την Παρασκευή 13/2 στις 19:00.

Επιμέλεια: Κώστας Τουλγαρίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: