Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Οι Γερμανοί Αλωνίζουν, Οι χώροι κλι(ΜΑΤ)ίζονται!


                                                                                   
Σε κλοιό διαδηλώσεων θα βρίσκεται το κέντρο της Αθήνας αύριο Τρίτη ημέρα επίσκεψης της κ. Μέρκελ στην Αθήνα. Η κ. Μέρκελ αναμένεται να φτάσει στην Αθήνα στις 13:30 μετά το μεσημέρι ενώ το γεύμα προς τιμήν της θα δοθεί στο Μουσείο της Ακρόπολης, σύμφωνα με πληροφορίες. Στις 16.45 θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Οι διαδηλώσεις αρχίζουν από σήμερα με το συλλαλητήριο των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στις 6 το απόγευμα στο Σύνταγμα.
Μάλιστα, λίγο μετά τις 3 έκλεισαν οι σταθμοί του μετρό σε Σύνταγμα και Ευαγγελισμό. Πρόκειται για προληπτικό μέτρο που ελήφθη με εντολή της αστυνομίας, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν επεισόδια, με αφορμή και το σημερινό συλλαλητήριο. Όπως ανακοινώθηκε, οι συγκεκριμένοι σταθμοί θα δοθούν και πάλι προς χρήση στο επιβατικό κοινό μετά το πέρας των συγκεντρώσεων και ύστερα από νέα εντολή της αστυνομίας.
Την Τρίτη Κανονικά θα πραγματοποιηθούν τα συλλαλητήρια που έχουν προγραμματιστεί στο Σύνταγμα παρά την απαγόρευση, λέει η ΓΣΕΕ.
«Καταγγέλλουμε τις αστυνομικές απαγορεύσεις, την επίδειξη πυγμής, την αστυνομική βία, τις παρεμβάσεις των ΜΑΤ, τους τραυματισμούς και τις συλλήψεις απεργών και συνδικαλιστικών στελεχών, οι οποίες στοχεύουν να ακυρώσουν τα δημοκρατικά μας δικαιώματα», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.
Ήδη η αστυνομία ανακοίνωσε την απαγόρευση κάθε δημόσιας υπαίθριας συνάθροισης ή πορείας σε πολλούς δρόμους του κέντρου της Αθήνας από τις 9.00 έως τις 22.00 αύριο . Η απόφαση ελήφθη από τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής «για λογούς δημόσιας ασφάλειας και μη διατάραξης της κοινωνικοοικονομικής ζωής της πρωτεύουσας».
Η Συνομοσπονδία ξεκαθαρίζει ότι «τα συνδικάτα μαζί με ολόκληρη την κοινωνία θα δώσουν δυναμική και αγωνιστική απάντηση στα σχέδια της Μέρκελ και των ευρωπαίων ισχυρών που επιβάλλονται από τους δανειστές και υιοθετούνται από την κυβέρνηση».
Στη 1 το μεσημέρι της Τρίτης, θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στο Σύνταγμα από ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Επίσης, θα γίνει παναττική στάση εργασίας από τις 12:00 ώς τις 15:00 σε όλες οι δημόσιεςυπηρεσίες.
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά «των νέων βάρβαρων μέτρων και των εκβιασμών ΕΕ, κυβέρνησης και κεφαλαίου» θα πραγματοποιήσει και το ΠΑΜΕ στη 1 το μεσημέρι της Τρίτης στην Ομόνοια.
Tη συμμετοχή της στην πανΑττική στάση εργασίας από τις 12 αύριο μεσημέρι έως τέλος του ωραρίου, και το συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος, ανακοίνωσε και η ΠΟΕ-ΟΤΑ. Η προσυγκέντρωση των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα γίνει στις 12.30 το μεσημέρι στα γραφεία της Ομοσπονδίας (Καρόλου 24-Πλατεία Καραϊσκάκη-Αθήνα). 
Κλειστά θα μείνουν αύριο Τρίτη, από τις 12.00 έως τις 14.00, τα φαρμακεία της Αττικής, λόγω στάσης εργασίας στο πλαίσιο της συμμετοχής των φαρμακοποιών στο συλλαλητήριο της πλατείας Συντάγματος.
Τη συμμετοχή της στις δράσεις της ΓΣΕΕ ανακοίνωσε η ΟΜΕ-ΟΤΕ, καλώντας όλους τους εργαζόμενους του Ομίλου ΟΤΕ να συμμετάσχουν δυναμικά στα δύο συλλαλητήρια, με προσυγκέντρωση στη Σταδίου και Καραγιώργη Σερβίας, μπροστά στην Εθνική Τράπεζα .
Σε μαζική συμμετοχή στην αυριανή συγκέντρωση καλεί τους εργαζομένους στα ΜΜΕ το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ. Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε, το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ αποφάσισε ομόφωνα να ζητήσει από το διοικητικό συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ και από τις Ενώσεις Συντακτών να απευθύνουν κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ «να συμμετέχουν,μαζικά και δυναμικά, στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που πραγματοποιούνται στο κέντρο της Αθήνας.
Προβλήματα θα αντιμετωπίσει αύριο Τρίτη το επιβατικό κοινό στις μετακινήσεις του με το μετρό, αλλά και με τα λεωφορεία.
Όπως έγινε γνωστό, τα λεωφορεία στην Αθήνα θα ακινητοποιηθούν από τις 11.00 έως τις 16.00, λόγω στάσης εργασίας των εργαζομένων.
Παράλληλα, στο πλαίσιο των μέτρων ασφαλείας της Αστυνομίας από τις 10.00 το πρωί θα κλείσουν οι σταθμοί του μετρό: Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο, Ευαγγελισμός, Κατεχάκη, Αμπελόκηποι και Μέγαρο. 
Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί το λαό να στείλει ένα ειρηνικό και αποφασιστικό μήνυμα ενόψει της επίσκεψης Μέρκελ.
Έξω από τη γερμανική πρεσβεία θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 6 το απόγευμα οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.
Η ΔΗΜΑΡ ανακοίνωσε ότι η απαγόρευση των συναθροίσεων δεν είναι ψύχραιμη στάση.
Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. καλεί σε γενικό ξεσηκωμό αναφέροντας στην ανακοίνωση ότι η Μέρκελ είναι ανεπιθύμητη ως επικεφαλής της ΕΕ που μετατρέπει τους εργαζόμενους σε δούλους του
Γερμανικού και Ευρωπαικού κεφαλαίου.
Την επίσκεψη καταδικάζει και η Χ.Α. (!). 

Συναγερμός για την επίσκεψη: στα μέτρα της ΕΛΑΣ για την επίσκεψη Μέρκελ περιλαμβάνονται περισσότεροι από 7.000 αστυνομικοί (από ΕΚΑΜίτες και ΜΑΤ μέχρι ελεύθεροι σκοπευτές), τριακόσιοι λιμενικοί (ανάμεσά τους δεκάδες «βατράχια»), ταχύπλοα όλων των κατηγοριών και ένα ελικόπτερο.
Ειδικό πλάνο υπάρχει για την πλατεία Συντάγματος, καθώς στη μία το μεσημέρι της Τρίτης διοργανώνεται συλλαλητήριο από τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ. Διμοιρίες των ΜΑΤ θα ακροβολιστούν μπροστά από τη Βουλή, ενώ ο «Αίας», το ειδικό όχημα που εκτοξεύει νερό με μεγάλη πίεση,θα πάρει θέση μάχης.
Στα δύο συντονιστικά κέντρα, σε ΓΑΔΑ και στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης, θα βρίσκεται ο ίδιος ο αρχηγός αντιστράτηγος Νικόλαος Παπαγιαννόπουλος, ο οποίος θα έχει την υψηλή εποπτεία του επιχειρησιακού σχεδιασμού. «Τα μέτρα έχουν τον χαρακτήρα των “έντονων”, δημιουργώντας ένα πλέγμα ασφαλείας στον αερολιμένα Αθηνών, κατά μήκος των δρομολογίων κίνησης στο κατάλυμα διαμονής και στους χώρους επισκέψεων-παραστάσεων», αναφέρει το εσωτερικό σημείωμα του αρχηγείου σε όλες τις υπηρεσίες. Το επιχειρησιακό πλάνο προβλέπει ακόμη και επιστράτευση αστυνομικών από όλα τα τμήματα της Αθήνας -μέχρι και από τα Α.Τ. Ελευσίνας και Μεγάρων κλήθηκε προσωπικό- αλλά και της επαρχίας έτσι ώστε να δημιουργηθεί στα σημεία όπου θα μείνει, θα φάει ή απλώς θα τα επισκεφθεί η Γερμανίδα καγκελάριος ένα σταθερό δίχτυ ασφαλείας αποτελούμενο από εκατοντάδες πάνοπλους άνδρες.

Την πιο ... εύστοχη δήλωση την έκανε ο οικοδεσπότης της πρόσκλησης, Αντώνης Σαμαράς:
"Να υποδεχτούμε την Καγκελάριο Μέρκελ όπως της αξίζει". Συμφωνούμε ΑΠΟΛΥΤΑ...
Μαζικές, μαχητικές διαδηλώσεις, ενάντια στην επίσκεψη Μέρκελ, τα μνημόνια και τη ΕΕ (επισήμανση όλων των κομμάτων πλην μνημονιακών).
Αυτό της ... αξίζει. (επισήμανση του συγγραφέα).
Έτσι θα την ... υποδεχτούμε!
                                                                      "Επιτροπή Αγώνα Μαρκόπουλου-Π. Ράφτη"
                             

Δεν υπάρχουν σχόλια: