Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Κάλεσμα εκπαιδευτικών από το Σύλλογο "Κ. ΣΩΤΗΡΊΟΥ" στις κινητοποιήσεις που αφορούν την μεταφορά των μαθητών.

Από το Δ.Σ. του Συλλόγου εκπαιδευτικών Π.Ε. "Κ. Σωτηρίου" Ανατολικής Αττικής, του 2ου Γραφείου Π.Ε, δημοσιεύτηκε το παρακάτω κάλεσμα που αφορά την οργάνωση κινητοποιήσεων στις 11 Οκτ. 2012 των συναδέλφων τους εκπαιδευτικών, των γονέων και των μαθητών. Διεκδικούν το συνταγματικό δικαίωμα των μαθητών για δωρεάν και ασφαλή μετακίνηση χωρίς περιορισμούς και περικοπές.

                                                                                        
 Το κάλεσμα αναλυτικά:

          Το ΔΣ του συλλόγου καλεί όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν μαζί με τους γονείς και τους μαθητές στις κινητοποιήσεις που οργανώνονται για τη διεκδίκηση της δωρεάν μετακινήσης των μαθητών χωρίς περιορισμούς και περικοπές, την εξασφάλιση της αποφασιστικής χρηματοδότησης των σχολικών επιτροπών που είναι στα όρια της χρεοκοπίας και την υπεράσπιση της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης που απειλείται άμεσα από την πολιτική της συγκυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ.
         Την Πέμπτη 11/10, σε πολλές περιοχές θα προχωρήσουν οι γονείς σε κλείσιμο των σχολείων και θα προχωρήσουμε σε  συλλαλητήριο στο Υπ. Οικονομικών (Σύνταγμα) – προσυγκέντρωση στις 11 πμ στην Κλαυθμώνος.
Εκτός από τα εκπαιδευτικά σωματεία που βοήθησαν στο συντονισμό των φορέων και την Ομοσπονδία και τις Ενώσεις Γονέων, στήριξη και συμμετοχή δήλωσαν στις 8/9 και 9 δήμαρχοι της Αν. Αττικής πολλοί από τους οποίους θα βάλουν πούλμαν για να διευκολύνουν τη συμμετοχή στο συλλαλητήριο.

Η συμμετοχή των εκπαιδευτικών είναι πολύ σημαντική και για το σκοπό αυτό το ΔΣ του συλλόγου προκηρύσσει την Πέμπτη 11/10, 4ωρη στάση εργασίας για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των συναδέλφων στην κινητοποίηση.
(σημείωση : η στάση εργασίας θα χρησιμοποιηθεί ανάλογα με το πρόγραμμα του συναδέλφου στο πρωινό ή στο ολοήμερο)

Καλούμε τους συναδέλφους να συμβάλουμε στην ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των γονέων στο σχολείο τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: