Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

"Δώστε λεφτά για την Παιδεία, την κρίση να πληρώσει η Ολιγαρχία"

                                                                                      
Δυναμικό το παρόν από γονείς, εκπαιδευτικούς, μαθητές αλλά και 9 Δήμους της Ανατ. Αττικής στην χθεσινή κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Οικονομικών. Φώναξαν: 
                    "Δώστε λεφτά για την Παιδεία, την κρίση να πληρώσει η Ολιγαρχία" και ...
 «στους δρόμους, στους δρόμους είναι οι μαθητές. Θέλουμε τα πούλμαν και τους καθηγητές».


Παραβρέθηκαν οι εκπαιδευτικοί με αντιπροσωπείες από την Ε΄ ΕΛΜΕ Αν. Αττικής αλλά και αντιπροσωπεία από τη Δυτ. Αττική (πρόεδρος της ΕΛΜΕ κ.α), του συλλόγου εκπ/κων ΠΕ «Κ. Σωτηρίου», οι Γονείς του συλλόγου Γονέων 2ου Δημοτικού Π.Ράφτη, των δημοτικών και Γυμνασίων-λυκείων Μαρκόπουλου και Π.Ράφτη, του συλλόγου Γονέων 2ου ΔΣ Αναβύσσου, του συλλόγου Γονέων 4ου ΔΣ Κερατέας, του ΔΣ συλλόγου Γονέων ΔΣ Σαρωνίδας, οι μαθητές από τα 15μελή τους καθώς και δήμαρχοι και αντιδήμαρχοι του Μαρκόπουλου, του Σαρωνικού, της Λαυρεωτικής, του Κορωπίου, της Παιανίας, της Παλλήνης-Γέρακα, της Ραφήνας, του Μαραθώνα, και του δήμου Σπάτων – Αρτέμιδας.
Η παρουσία των ΜΑΤ συμπλήρωνε την απαραίτητη "συνταγή" της άρνησης της πολιτείας να αντιπαρατεθεί με επιχειρήματα έτσι ώστε την αντιπροσωπεία 5 δημάρχων και 2 βουλευτών να την δεχτεί, μετά από έντονες διαμαρτυρίες, ο διευθυντής του γραφείου του Κου Στουρνάρα μετά από διαπραγμάτευση που προηγήθηκε με τον εξουσιοδοτημένο, από το Υπουργείο, αστυνομικό!!!   
Η Ε΄ ΕΛΜΕ Αν. Αττικής, ο Σύλλογος εκπ/κων ΠΕ «Κ. Σωτηρίου», ο σύλλογος Γονέων 2ου ΔΣ Αναβύσσου, το Δ.Σ. συλλόγου Γονέων 4ου ΔΣ Κερατέας και το Δ.Σ. συλλόγου Γονέων ΔΣ Σαρωνίδας έκδωσε το παρακάτω Δελτίο Τύπου:

Δελτίο Τύπου 11/10/1012

     Δυναμική παρουσία και παλμό είχε η σημερινή συγκέντρωση μαθητών, γονέων και εκπαιδυτικών από 10 δήμους της Αν. Αττικής στο υπουργείο Οικονομικών. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν  δήμαρχοι και αντιδήμαρχοι από τον Σαρωνικο, το Μαρκόπουλο, τη Λαυρεωτική, το Κορωπί, την Παιανία, την Παλλήνη- Γέρακα, τη Ραφήνα, τον Μαραθώνα, και το δήμο Σπάτων – Αρτέμιδας.  Παραβρέθηκε επίσης αντιπροσωπεία από τη Δυτ. Αττική (πρόεδρος της ΕΛΜΕ κ.α).
Σε αρκετά σχολεία έγινε αποχή  (Πόρτο-Ράφτη, Ανάβυσσος, Αρτέμιδα, κλπ) ενώ υπήρξε μαζική συμμετοχή από τα 15μελή μαθητικά συμβούλια.
   Με βασικό αίτημα την άμεση επαναλειτουργία της δωρεάν μεταφοράς των μαθητών στα σχολεία και την ενίσχυση της χρηματοδότησης των σχολείων που οδηγούνται σε κατάρρευση και αδυνατούν να καλύψουν τα στοιχειώδη λειτουργικά έξοδα η πορεία ξεκίνησε από την πλατεία Κλαυθμώνος  και αφού επιδόθηκε ψήφισμα στο Υπ. Εσωτερικών διαδήλωσε μέχρι το Υπ. Οικονομικών στο Σύνταγμα . Τη ζωντάνια έδωσαν οι μαθητές με συνθήματά όπως :
"Δώστε λεφτά για τη μεταφορά – δε θα σας αφήσουμε να κλείσετε σχολειά!"
"Δώστε λεφτά για την Παιδεία – την κρίση να πληρώσει η ολιγαρχία!"
   Στο Υπ. οικονομικών τους υποδέχτηκαν τα ΜΑΤ  που εμπόδισαν την αντιπροσωπεία των γονέων, μαθητών και εκπαιδευτικών να συναντηθεί με εκπρόσωπο της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου. Στην πρώτη επαφή, η απάντηση του Υπουργείου ήταν ότι δε χρειάζεται να γίνει συνάντηση και εξουσιοδότησε τον αστυνομικό που έκανε  τη συνεννόηση να πει στην αντιπροσωπεία των φορέων ότι το θέμα μας λύθηκε γιατί προωθεί πράξη νομοθετικού περιεχομένου για τη χρηματοδότηση!!! Ο διάλογος της κυβέρνησης γίνεται με ανακοινώσεις από τις δυνάμεις ασφαλείας του Υπουργείου.... Στις έντονες διαμαρτυρίες και την απαίτηση να γίνει συνάντηση, το Υπουργείο απάντησε ότι θα δεχτεί μόνο ένα δήμαρχο ως εκπρόσωπο όλων!!! Στη συνέχεια αποδέχτηκε 5 δημάρχους και δύο βουλευτές που παραβρέθηκαν (!!!) αγνοώντας επιδεικτικά τους εκπροσώπους των φορέων. Ένταση δημιουργήθηκε όταν κάποιοι εκπρόσωποι των γονέων προσπάθησαν να μπουν μαζί με τους δημάρχους και δέχτηκαν την επίθεση και τους προπυλακισμούς αστυνομικών.
Τέλος τα συνθήματα συνεχίστηκαν έντονα από τους μαθητές και τους συγκεντρωμένους, με αποδοκιμασία του Υπουργού και της κυβέρνησης μέχρι την ώρα που η αντιπροσωπεία των δημάρχων εξήλθε, μετά από συνάντηση με το δ/ντή του γραφείου του Υπουργού (!) και ανακοίνωσε ότι η ρύθμιση του Υπουργείου δεν αντιμετωπίζει το πρόβλημα, καθώς προβλέπει 140 εκατομμύρια από τα 180 που είναι αναγκαία για την κάλυψη εξόδων μεταφοράς για τη φετινή χρονιά και δεν προβλέπει τίποτα για την κάλυψη των περσινών και προπέρσινων οφειλών προς τους ιδιοκτήτες λεωφορείων, ώστε να ξεκινήσουν τις μεταφορές.  Καμία απάντηση δεν δόθηκε για τη χρηματοδότηση των σχολείων.
Οι συγκεντρωμένοι προανήγγειλαν κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, από την ερχόμενη εβδομάδα, με μαζικό συλλαλητήριο και κλείσιμο των σχολείων, κατόπιν συντονισμού των φορέων και των δήμων Ανατολικής και Δυτικής Αττικής. 

Μπαχτή Άννα, πρόεδρος Ε΄ ΕΛΜΕ Αν. Αττικής
Τουλγαρίδης Κώστας, πρόεδρος σύλλ. εκπ/κων ΠΕ «Κ. Σωτηρίου»
Καραίσκου Κική, πρόεδρος συλ. Γονέων 2ου ΔΣ Αναβύσσου,
Κληρονόμου Μαρία και Τσαρουχά Παναγιώτα, μέλη ΔΣ συλ. Γονέων 4ου ΔΣ Κερατέας,
Ψυχογιού Ελευθερία, μέλος ΔΣ συλ Γονέων ΔΣ Σαρωνίδας,

Δεν υπάρχουν σχόλια: