Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Κάλεσμα κινητοποιήσεων της Ε΄ΕΛΜΕ για το ζήτημα της κατάργησης μετακινήσεων των μαθητών.

Με δελτίο τύπου η Ε΄ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής (06/10/12) μας ενημερώνει για την σύσκεψη συντονισμού γονέων και εκπαιδευτικών που αφορά το ζήτημα της κατάργησης των μετακινήσεων των μαθητών, στη Δημόσια εκπαίδευση. Μας ενημερώνει και μας καλεί σε κινητοποιήσεις, με κεντρική αυτή της Πέμπτης 11 Οκτ.΄12, στο Υπ. Οικονομικών.


Την Παρασκευή 5/10, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη που οργανώθηκε από την Ε΄ ΕΛΜΕ Αν. Αττικής από κοινού με τουςσυλλόγους εκπ/κών ΠΕ Αν. Αττικής «Κ. Σωτηρίου» και «Αλ. Δελμούζος» και συμμετείχαν η Ομοσπονδία Γονέων Αν. Αττικής, οι Ενώσεις Γονέων Μαρκόπουλου, Παλλήνης – Γέρακα και εκπρόσωποι συλλόγων γονέων από την Κερατέα, τη Ραφήνα, του Μουσικού, του Καλλιτεχνικού, του ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής Κορωπίου, και του 1ου Λυκείου Παλλήνης.

Στη σύσκεψη εκτιμήθηκε ότι το ζήτημα της κατάργησης της δωρεάν μεταφοράς των μαθητών είναι εκρηκτικό στην περιοχή της Αν. Αττικής και απειλεί με κλείσιμο σχολεία της περιοχής ενώ οδηγεί πολλούς μαθητές, ιδιαίτερα από αδύναμα λαϊκά στρώματα, ακόμα και στην εγκατάλειψη του σχολείου για οικονομικούς λόγους.
Είναι η αιχμή σε μια πορεία ιδιωτικοποίησης πλευρών του δημόσιου σχολείου και προσπάθειας από το κράτος της μεταφοράς της επιβάρυνσης στους, έτσι κι αλλιώς δοκιμαζόμενους από την αντιλαϊκή πολιτική και τις περικοπές, γονείς.
Είναι το πιο κραυγαλέο δείγμα από την επίθεση στο δημόσιο σχολείο και στο δικαίωμα στη μόρφωση των παιδιών μας, που είναι σε εξέλιξη, και ακολουθεί η εγκατάλειψη των σχολείων στην τύχη τους με τη δραματική μείωση της χρηματοδότησης των σχολικών επιτροπών, το πρόβλημα της θέρμανσης λόγω της αδυναμίας αγοράς πετρελαίου κλπ.
Στη σύσκεψη εκφράστηκε η συνολική αντίθεση στην επιδίωξη της μετακύλησης του κόστους της εκπαίδευσης και της μεταφοράς των μαθητών στους γονείς και η διεκδίκηση αποκλειστικά από το κράτος της καταβολής της αναγκαίας χρηματοδότησης και των μέτρων, τόσο  για την άμεση επαναλειτουργία της δωρεάν μεταφοράς, χωρίς περιορισμούς, για όλους τους μαθητές που το έχουν ανάγκη, όσο και για τη λειτουργία των σχολείων.
Κοινή διαπίστωση όλων ήταν η ανάγκη να οργανωθεί αποφασιστικός ξεσηκωμός γονέων – μαθητών και εκπαιδευτικών για την ανατροπή της βάρβαρης  πολιτικής συγκυβέρνησης και τρόικα (ΕΕ – ΔΝΤ)  που καταλύει τη δημόσια δωρεάν εκπαίδευση για όλα τα παιδιά με πολύμορφους αποφασιστικούς αγώνες που πρέπει να οργανωθούν συντονισμένα  από όλους τους φορείς του εκπαιδευτικού κινήματος.

Στην κατεύθυνση αυτή καλούμε όλους τους συλλόγους γονέων και Ενώσεις σε αποφασιστικό αγώνα :

· Καλούμε όποιους συλλόγους και ενώσεις γονέων μπορούν να συμμετέχουν στην κινητοποίηση που καλεί η Ομοσπονδία Γονέων Αν. Αττικής, την Τρίτη 9/10, με πρωινό κλείσιμο των σχολείων για τις 2 πρώτες πρωινές ώρες (8-10πμ) και οργάνωση τοπικής κινητοποίησης.
· Καλούμε όλους τους συλλόγους να πάρουν αποφάσεις με μαζικές διαδικασίες γονέων για το κλείσιμο των σχολείων την Πέμπτη 11/10 και την μαζική συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο στο Υπ. Οικονομικών (Σύνταγμα) – προσυγκέντρωση στις 11 πμ στην Κλαυθμώνος. Ήδη έχουν δρομολογηθεί αποφάσεις σ΄ αυτή την κατεύθυνση σε σχολεία του Δήμου Σαρωνικού και Μαρκόπουλου και καλούμε και τις άλλες περιοχές να συντονιστούν.

Οι σύλλογοι εκπαιδευτικών θα διευκολύνουν με αποφάσεις τους (στάσεις εργασίας κλπ) τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών σε όλες τις κινητοποιήσεις των γονέων και των μαθητών.
Μετά το συλλαλητήριο στις 11/10 θα προχωρήσουμε σε νέα σύσκεψη συντονισμού για την συνέχιση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων στην ευρύτερη περιοχή και θα επιδιώξουμε το συντονισμό με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών σωματείων και της ΟΛΜΕ και ΔΟΕ σε παναττικό και πανελλαδικό επίπεδο.

Υπερασπίζουμε  με κάθε τρόπο τη δημόσια δωρεάν εκπαίδευση και το δικαίωμα των παιδιών μας στη μόρφωση.
Αγωνιζόμαστε ενάντια σε κάθε πολιτική που γυρίζει και την παιδεία στη δεκαετία του ’50

Δεν υπάρχουν σχόλια: