Κυριακή 26 Απριλίου 2015

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ από τη Σύσκεψη του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Αττικής και Κάλεσμα σε παράσταση διαμαρτυρίας στο ΥΠΟΙΚ, την Τετάρτη 29 Απρίλη

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Την Τρίτη, 21 Απρίλη, έγινε η σύσκεψη του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Αττικής στα Σεπόλια.
Συμμετείχαν με μέλη τους οι συλλογικότητες Λαϊκή Συνέλευση Κολωνού – Σεπολίων – Ακ Πλάτωνος, Επιτροπή Αγώνα Μαρκόπουλου-Πόρτο Ράφτη, Λαϊκή Συνέλευση Κουκακίου –Ν. Κόσμου, Ανοικτή Πρωτοβουλία Αγώνα Βύρωνα,  Λαϊκή Συνέλευση Γκύζη – Πολύγωνου, κάτοικοι από Καματερό. Επίσης ενημέρωσαν ότι δεν μπορούσαν να παραβρεθούν λόγω άλλων υποχρεώσεων από Επιτροπή Κατοίκων Γλυφάδας, Επιτροπή Αγώνα Κηφισιάς, Εργατική Λέσχη Κερατσινίου, Πλειστηριασμός Λαϊκής Στέγης στα Μεσόγεια Στοπ, Λαϊκή Συνέλευση Ν. Σμύρνης. Παρουσιάστηκε σχέδιο για κοινή ανακοίνωση από τη Λαϊκή Συνέλευση Κολωνού - Σεπολίων – Ακ Πλάτωνος. Για τα ζητήματα που έμπαιναν από την ανακοίνωση έγινε σημαντική ενημέρωση και πλούσια συζήτηση. 
 
       Αποφασίστηκαν:
 
  1. Να σταλεί η ανακοίνωση, όπως διαμορφώθηκε στη σύσκεψη, σε όλες τις συλλογικότητες. Προτείνεται να  συζητηθεί στις διαδικασίες τους και να αποτελέσει υλικό μιας άμεσης επανεξόρμησης  για τα καυτά ζητήματα που αγωνιστήκαμε και χρειάζεται να συνεχίσουμε. Είναι η συν/νη. 
  2.  Να γίνει παράσταση διαμαρτυρίας στο ΥΠΟΙΚ, την Τετάρτη 29 Απρίλη για το θέμα της πληρωμής των παλιών χαρατσιών. Προτείνεται στις λίγες ημέρες που απομένουν μέχρι τη λήξη της προθεσμίας, να καλεστεί ο κόσμος να μην φοβηθεί, να μην πληρώσει και να απαιτήσει την ικανοποίηση των αιτημάτων του κινήματος. Θα σταλεί το υπόμνημα και η ακριβής ώρα. 
  3.  Να συγκροτηθεί με μέριμνα του Συντονισμού και των συλλογικοτήτωνομάδα για τα ζητήματα των «κόκκινων δανείων» με αιχμή τα στεγαστικά καθώς και τη φορολογία της ακίνητης περιουσίας. Σαν μέρος του μαζικού λαϊκού κινήματος δεν έχουμε και δεν θα θέλαμε την υλικοτεχνική υποστήριξη πχ κομμάτων ή άλλων οργανισμών. Γι αυτό, το κίνημα χρειάζεται τη στήριξη της μαχόμενης διανόησης και γνώσης. Θα επικοινωνήσουμε για τις δυνατότητες που υπάρχουν σε κάθε συλλογικότητα.
  Με αφορμή την ενημέρωση για τη συνάντηση της Επιτροπής Αγώνα σε Μαρκόπουλο και Πόρτο Ράφτη με την Υπουργό Βαλαβάνη για το θέμα της ιδιωτικοποίησης του Ιπποδρομιακού στοιχήματος αλλά και την ολοκλήρωση από το ΤΑΙΠΕΔ των διαδικασιών για την εκποίηση του Ολυμπιακού Ιππικού Κέντρου, συζητήθηκαν τα θέματα των ιδιωτικοποιήσεων που συνεχίζονται και από τη σημερινή κυβέρνηση και κρίθηκε ότι απαιτείται για αυτά μια πιο ολοκληρωμένη συζήτηση και παρέμβαση και για αυτό αποφασίστηκε:

  • Να στηρίξουμε, να καλέσουμε όλες τις συλλογικότητες και να συμμετέχουμε στην ανοικτή συνέλευση που διοργανώνει η "Συνέλευση Δράσεων" για το Ελληνικό που καλεί συλλογικότητες, φορείς, σωματεία το  Σάββατο 7.30 μμ 16 Μάη. Ειδικότερα, οι συλλογικότητες που οι περιοχές τους βρίσκονται στο «μάτι του κυκλώνα», με τη συμμετοχή και παρέμβασή τους θα συμβάλλουν στην ενιαία προβολή του πολύ καίριου ζητήματος των ιδιωτικοποιήσεων για την αμέσως επόμενη περίοδο.Επίσης, θα είναι μια σημαντική ευκαιρία να συζητηθούν πιο συντονισμένες πρωτοβουλίες και δράσεις.
Ακολουθεί η ανακοίνωση του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Αττικής ...

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
    e-mail : epitropi3den@gmail.com, ιστολόγιο : http://epitropi3den.blogspot.gr


Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΛΛΑΞΕ, ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ ΟΧΙ !

3 μήνες έχουν περάσει από τις εκλογές του Γενάρη που η λαϊκή ψήφος σφραγίστηκε από την αγανάκτηση για τη μνημονιακή λαίλαπα των τελευταίων πέντε χρόνων, καταδικάζοντας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και όσους κυβέρνησαν σύμφωνα με τις επιταγές της τρόϊκα ΕΕ – ΕΚΤ – ΔΝΤ σε όφελος των οικονομικά ισχυρών. Η νέα κυβέρνηση βγήκε με την υπόσχεση για ανατροπή των μνημονίων και των εφαρμοστικών τους νόμων, για να δώσει ανακούφιση στα εργατικά λαϊκά στρώματα.
Στους 3 αυτούς μήνες, ζούμε τους ωμούς εκβιασμούς της ΕΕ και της ΕΚΤ καθώς και των παρεμβάσεων του ΔΝΤ, που υπαγορεύουν ως επικυρίαρχοι μέτρα και νόμους. Η κυβέρνηση πληρώνει κανονικά τις δόσεις του δημόσιου χρέους, αποδέχεται την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας (Ελληνικό, ΟΛΠ, ΟΔΙΕ, Αεροδρόμια, κ.α.), διαπραγματεύεται για νέα συμφωνία. Την ίδια ώρα γιγαντώνεται η φτώχια, η ανεργία και προχωρούν τα σχέδια των αδίστακτων που πλουτίζουν με τη ληστεία του κόσμου της δουλειάς και του δημόσιου πλούτου.  
Το βάρβαρο νομοθετικό πλαίσιο, που επιβλήθηκε στην εργαζόμενη κοινωνία για να αντιμετωπιστεί η οικονομική κρίση υπέρ του κεφαλαίου και της σταθερότητας της ευρωζώνης, δεν έχει θιγεί. Αντίθετα, οι μέχρι σήμερα κυβερνητικές ενέργειες δεν ανταποκρίνονται στα αιτήματα του λαϊκού κινήματος, που με σκληρούς λαϊκούς αγώνες κατοχυρώθηκαν στη συνείδηση της κοινωνίας και υπηρετούν βασικές ανάγκες που πρέπει να δικαιωθούν.
Ο νόμος για την «ανθρωπιστική κρίση» περιορίζεται σε ενίσχυση μικρού αριθμού ανθρώπων.  Καθορίζουν μόνο 30.000 άτομα και οικογένειες να πάρουν το επίδομα ενοικίου, όταν ξέρουμε ότι  2,5 εκ. άνθρωποι ζουν κάτω από το όριο της σχετικής φτώχειας και 3,8 εκ. είναι σε κίνδυνο φτώχειας. Γράφουν μόνο για συμβολή σε ενοίκιο, ηλεκτρικό ρεύμα και φαγητό με μικρά ποσά κάλυψης και αυστηρές προϋποθέσεις για όσους είναι σε ακραία φτώχια π.χ. 4μελής οικογένεια πρέπει να έχει εισόδημα ως 400 € το μήνα για να ενταχθεί.
Ο νόμος για τις ρυθμίσεις των χρεών προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία, κυρίως ευνοεί τους μεγαλοοφειλέτες και όχι τα λαϊκά νοικοκυριά που δεν έχουν να πληρώσουν τις οφειλές, που συσσωρεύτηκαν με την καταβαράθρωση μισθών, την ανεργία και τη φοροληστεία. Δεν αναγνωρίζει τις αιτίες των χρεών και τη σημερινή οικονομική κατάσταση του λαού, εφαρμόζοντας τη «συνέχεια του κράτους» και την αντιλαϊκή νομιμότητα. Υποκύπτοντας στις πιέσεις των εταίρων υπαναχώρησαν από την πρώτη εξαγγελία για διαγραφή χρεών των οικονομικά αδύνατων, παραχωρώντας διαγραφή μέρους των προστίμων. Οι δόσεις με τόκους, όμως, όσο περισσότερες είναι τόσο επιβαρύνουν τον εργαζόμενο συνολικά. Παράλληλα, η ρύθμιση θα ισχύει μόνον αν καταβάλλονται οι τρέχουσες οφειλές. Και όλα αυτά, ενώ θα καλεστούν εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι και συνταξιούχοι, εν μέσω οικονομικής ύφεσης σαν σε καιρό πολέμου, να καταβάλουν τους ίδιους φόρους και το 2015. Φόρους αίματος στο βωμό της τήρησης των δρακόντειων συνθηκών της ευρωζώνης και της ΕΕ, της ανάγκης αποπληρωμής του χρέους.  
Οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί, ακόμη και πρώτης κατοικίας, συνεχίζονται. Το κίνημα στάθηκε ασπίδα προστασίας, ακύρωσε πλειστηριασμούς και αντιμετώπισε την κυβερνητική αναβλητικότητα. Η κυβέρνηση ακόμα δεν έχει προβεί σε καμιά πρωτοβουλία για το πάγωμα των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας που εδώ και 4 μήνες γίνονται χωρίς σταματημό. Εξαγγέλλει ότι θα καταθέσει νομοσχέδιο για προστασία της πρώτης κατοικίας απέναντι στις τράπεζες για προστασία μέχρι τέλους του 2015 ή το πολύ μέχρι 30/06/2016, που απέχει παρασάγγας από τα αιτήματα του κινήματος, αφού δεν προστατεύει τα νοικοκυριά για χρέη απέναντι στο κράτος και τα ταμεία.
Το καυτό ζήτημα των «κόκκινων δανείων», κυρίως των στεγαστικών, που έχει οδηγήσει στην απόγνωση εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες, μπαίνει στη μέγγενη των «τεχνικών διαβουλεύσεων» με τις τράπεζες, διάρκειας τουλάχιστον έξι μηνών. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αντέδρασε άμεσα και σαν επικυρίαρχος, χωρίς να πάρει την κυβερνητική απάντηση που έπρεπε. Η στάση αυτή δείχνει ότι της αναγνωρίζει πρώτο ρόλο. Χειρότερος οιωνός για το τι μέλλει γενέσθαι με τα σπίτια μας, ποιος είναι; .
Ο ΕΝΦΙΑ που θα καταργούσαν αμέσως, μπαίνει κι αυτός στη διαδικασία των «ισοδύναμων» της διαπραγμάτευσης, αναζητώντας τρόπους ηπιότερης εφαρμογής του. Πόσοι ακόμη εργαζόμενοι θα χάσουν περιουσιακά τους στοιχεία, από την επιβολή του ΕΝΦΙΑ 2014 & 2015; Δεν είναι πλέον χαράτσι παράνομο, αντισυνταγματικό, βαθειά αντιλαϊκό;
Καλούμαστε με απαράδεκτη ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών να πληρώσουμε τα παλιά χαράτσια μέσω ΔΕΗ, μέχρι τέλος Απριλίου, με την απειλή της επιβολής των εξοντωτικών προστίμων, που επέβαλαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις και καταδίκασε η λαϊκή ψήφος. Τα χαράτσια που ένα μεγάλο κίνημα ακύρωσε ηθικά αλλά και πρακτικά, μετατράπηκαν σε χρειαζούμενη πατριωτική υποχρέωση!
Αγωνιστήκαμε τα προηγούμενα 5 χρόνια για να αντιμετωπίσουμε μια ολοκληρωτικά αντιλαϊκή πολιτική και τις τραγικές επιπτώσεις της στη ζωή του λαού. Αγωνιστήκαμε για να υπερασπίσουμε τα δικαιώματά μας. Για να πληρώσουν αυτοί που πραγματικά ευθύνονται για την κρίση.
Η κυβέρνηση άλλαξε, οι ανάγκες μας όχι!
Εργαζόμενοι , άνεργοι και νεολαία , στη δουλειά και στη γειτονιά, βάζουμε τον «πήχη» των προσδοκιών από τον κοινό μας αγώνα, στο ύψος της ικανοποίησης των αναγκών μας. Ούτε σπιθαμή πιο κάτω !
Κόντρα στην αναμονή, την απογοήτευση και την ηττοπάθεια, καλούμε σε λαϊκή εγρήγορση και κινητοποίηση. Δεν φοβόμαστε τις απειλές τους, δεν τσιμπάμε στο κλίμα που καλλιεργούν τα παπαγαλάκια της Ε.Ε. και των τραπεζών στα ΜΜΕ για χρεοκοπία της χώρας, αν δεν πληρώνουμε τις δόσεις στους δανειστές. Ο λαός έχει ήδη χρεοκοπήσει με αυτήν την πολιτική. Και να θέλουμε έναν ευκολότερο δρόμο, δεν έχουμε ούτε χώρο ούτε χρόνο. Συνεχίζουμε τους αγώνες μέχρι τη δικαίωση των διεκδικήσεων και την κάλυψη των πραγματικών αναγκών μας.

  • Απελευθέρωση των εργατικών και λαϊκών στρωμάτων από τη φοροληστεία και τα χρέη προς τράπεζες και κράτος. Διαγραφή των χρεών των άνεργων προς το κράτος και τις τράπεζες.
  • Άμεση και καθολική προστασία της στέγης και των λαϊκών νοικοκυριών από κατασχέσεις – πλειστηριασμούς.
  • Άμεση διαγραφή του χρέους για χαράτσια, ΕΕΤΗΔΕ – ΕΕΤΑ. Απόσυρση της υπουργικής απόφασης για πληρωμή του χαρατσιού μέχρι τέλος Απρίλη.
  • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ. Να πληρώσει το κεφάλαιο για την περιουσία και τα κέρδη του.
  • Ούτε ένα ευρώ στους δανειστές. Λεφτά για τις λαϊκές ανάγκες. Διαγραφή του Χρέους ΤΩΡΑ!

Δεν χρωστάμε σε κυβέρνηση, τράπεζες, ΕΕ, ΔΝΤ, ΕΚΤ.
Δεν πουλάμε δημόσια περιουσία.
Δεν θα αφήσουμε να αρπάξουν τα κοράκια ό,τι μας έχει απομείνει.
Δεν θα πληρώσουμε το χρέος τους με τα χαράτσια.
Την κρίση να πληρώσει το κεφάλαιο.Δεν υπάρχουν σχόλια: