Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

Τα μεγάλα ερωτηματικά για τον Ιππόδρομο και οι κυβερνητικές διασφαλίσεις!

Αποτέλεσμα εικόνας για ιππόδρομοςO βουλευτής κ. Δέδες τόνισε τη θέση της κυβέρνησης για συνέχιση της λειτουργίας του ΟΔΙΕ

Η "Επιτροπή Αγώνα Μαρκόπουλου - Πόρτο Ράφτη" την Δευτέρα στις 02 Μάρτη το πρωί, συμμετείχε στη συνάντηση με το σωματείο εργαζομένων του μόνιμου διοικητικού προσωπικού στον ιππόδρομο, στο προκαθορισμένο ραντεβού με τον βουλευτή υπολ. Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ι. Δέδε και τον σύμβουλο της αναπλ. Υπουργού κ. Βαλαβάνη, κ. Τερζάκη.


  Πρέπει να σημειώσουμε σ' αυτό το σημείο ότι έχει τελεσιδικήσει δικαστική απόφαση υπέρ των συμβασιούχων εργαζομένων 1 ημέρας (!), για καταβολή αποζημιώσεων ύψους 2,5 εκ. ευρώ, περίπου. Οι αποζημιώσεις θα καταβληθούν σε συμβασιούχους εργαζομένους, οι οποίοι είχαν απολυθεί πριν 10 με 15 χρόνια προσφεύγοντας στην δικαιοσύνη ζητώντας τις διαφορές ημερομισθίου και επιδομάτων, βάσει των αποδοχών των μονίμων υπαλλήλων του Οργανισμού και δικαιώθηκαν.
Το δικαστήριο δέσμευσε τους τραπεζικούς λογαριασμούς του Οργανισμού, κάτι που η Διοίκηση το εκμεταλεύτηκε δεόντως! Την Παρασκευή, 27/02, ενημέρωσε τους εργαζομένους πως από την Δευτέρα 02/03 ο Ιππόδρομος κλείνει με αποτέλεσμα να τους εξαναγκάσει σε υποχρεωτική άδεια! Η φυσική κατάληξη του Οργανισμού είναι ο αφανισμός και το "ξεπούλημά" του στα μεγάλα συμφέροντα.

  Όπως γράφαμε και σε προγενέστερο άρθρο μας [... οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει και ... άνεμος real estate που φουσκώνει τα πανιά των επενδυτών ...για 1.000 στρέμματα και δομημένη επιφάνεια 33.000 τετραγωνικών μέτρων ...] φαίνεται ότι "κοντά στα ξερά καίγονται και τα χλωρά"! Εκτός της "εκποίησης-ξεπούλημα" του ιπποδρομιακού στοιχήματος, ξεπουλιέται και ο Ιππόδρομος, «φιλέτο» της κτηματαγοράς, στο Μαρκόπουλο.  

Αποτέλεσμα εικόνας για ιππόδρομος  Εν τω μεταξύ, καθώς η θητεία της διοίκησης λήγει στις 23/03/15, εφαρμόζεται μια δοκιμασμένη συνταγή (όπως αυτή του ΤΑΙΠΕΔ και της "Λατσοποίησης" του Ελληνικού). Η διοίκηση του ΟΔΙΕ (που υπάγεται στο ΤΑΙΠΕΔ) λίγο πριν αλλάξει, υποβαθμίζει τον κρατικό πλούτο του Έλληνα φορολογούμενου, και έρχεται το ΤΑΙΠΕΔ για να τον "εκποιήσει" στους ντόπιους και ξένους επιχειρηματικούς ομίλους "ευεργέτες" - "επενδυτές".

Το θέμα βγήκε στις εφημερίδες το πρωί του Σαββάτου (28/02) αλλά, από το απόγευμα της Παρασκευής οι εργαζόμενοι και το βράδυ η κυβέρνηση, με παρέμβασή τους ανάγκασαν τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΔΙΕ Αλέξανδρο Ζάχαρη, σε "αναδίπλωση" και συνέχιση της λειτουργίας του ΟΔΙΕ με την κανονική διεξαγωγή των ιπποδρομιών την Πέμπτη και Παρασκευή (5 και 6 Μάρτη αντίστοιχα).

  Έτσι λοιπόν φθάνουμε στη προαναφερόμενη συνάντηση του πρωϊνού της Δευτέρας 02/03, στον ιππόδρομο, στα γραφεία του σωματείου των μονίμων εργαζόμενων (62 μέλη) μεταξύ της διοίκησης του σωματείου και του βουλευτή υπολοίπου Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δέδε, του γραμματέα της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Μαρκοπούλου Γιώργο Χρήστου, της συμβασιούχου εργαζόμενης Ελένης Καλαμπόκα και αντιπροσωπείας της Επιτροπής Αγώνα κατοίκων Μαρκ/λου-Π. Ράφτη. Μια πρώτη ενημέρωση είχαμε από την Ελένη αλλά και άλλους συμβασιούχους με τους οποίους είμαστε μαζί στο κοινό μέτωπο, ενάντια στο "ξεπούλημα" του ιπποδρόμου και της δημόσιας γης.

Αποτέλεσμα εικόνας για δέδες ιωάννης συριζαΠρώτος ο βουλευτής κ. Δέδες τόνισε τη θέση της κυβέρνησης για λειτουργία του ΟΔΙΕ:
1) με παράταση της εκκαθάρισης έως τέλη Ιούνη 2015 (για να συμβαδίσει με την γνωστή 4 μηνη συμφωνία της κυβέρνησης με τους "θεσμούς",
2) με άλλη διοίκηση από 23/03  και
3) με μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.
Συμπλήρωσε ότι από τον Ιούλη θα αρχίσει η αξιολόγηση του Οργανισμού και των εργαζομένων.

  Εμείς, ως Επιτροπή Αγώνα, μιλήσαμε για:

  • το κοινό μέτωπο αγώνα με τους εργαζόμενους, από το 2011, όταν στον στίβο είχαμε μαζί αντιπαραταχθεί στα ΜΑΤ.
  • την αγωνιστική αλληλεγγύη - συμπαράταξη, στη διεκδίκηση των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων, ενάντια στην όποια εργοδοτική βαρβαρότητα.
  • την αναγκαιότητα, ως μονόδρομο, να καλύψουν τα ταμειακά ελλείμματα του Οργανισμού, οι μεγαλοπρομηθευτές και οι "αυλικοί" τους όλα αυτά τα χρόνια, οι οποίοι τα δημιούργησαν (προμηθεύανε τον Οργανισμό με προϊόντα υπερτιμολογημένα και μερικές φορές χωρίς διαγωνισμό!).
  • την ανάγκη και οι εργαζόμενοι μαζί μας, σαν γροθιά, να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας στην ιδιωτικοποίηση της δημόσιας γης, του ιπποδρομίου και του ιππικού κέντρου(2500 στρέμματα συνολικά)
  • τους προσκαλέσαμε τέλος να συνδιοργανώσουμε, στο ΑΡΤΕΜΙΣ, εκδήλωση ενημέρωσης της τοπικής κοινωνίας αλλά και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά κανάλια, έντυπος και ηλεκτρονικός τύπος, κ.α).

Αποτέλεσμα εικόνας για πέτρος φιλίππου  Στα "μέσα" της συνάντησης ήρθε και ο αντιπεριφερειάρχης κ. Φιλίππου. Μας έθεσε τον προσωπικό-πολιτικό του προβληματισμό για:

- τα μικρά έσοδα που έχει ο ΟΔΙΕ, τα οποία δεν θα του επιτρέψουν να επιβιώσει όσο και αν προσπαθήσουν οι εργαζόμενοι (αναρωτιέμαι αν εννοούσε εντατικοποίηση και ξεζούμισμα).
- την πιθανή παρέμβαση των δικαστηρίων και του κράτους που μπορεί να αφυδατώσουν οικονομικά τον οργανισμό, ο οποίος είναι ανώνυμη εταιρεία, κρατική μεν αλλά με πολλά χρέη προς το κράτος κυρίως.

  Ακολούθησε σύσκεψη στο γραφείο του διευθύνοντος συμβούλου του ΟΔΙΕ, με τον κ. Τερζάκη (συμβούλου της αναπληρώτριας υπουργού κ. Βαλαβάνη) να μιλάει για:

- την αγωνία της κυβέρνησης σε διασπορά ειδήσεων από τα ΜΜΕ που ανησυχούν την κοινωνία, με αναφορές για διακοπή λειτουργίας κρατικών επιχειρήσεων, όπως ο ΟΔΙΕ.
- παρέμβαση της κυβέρνησης ώστε να μη γίνει η αποφασισμένη εκκαθάριση του ΟΔΙΕ 31/03 και να παραταθεί έως 30/06 ώστε μετά να ακολουθήσει η αξιολόγηση
- το ενδεχόμενο όπου το δικαστήριο δεν απελευθερώσει τους τραπεζικούς λογαριασμούς (στην ALPHA BANK ) για τους συμβασιούχους, τότε θα πρέπει η διοίκηση να βρει κάποιον "εύσχημο" λόγο για να αναβάλλει την ιπποδρομία.

  Εκεί παρενέβη ο πρόεδρος του Σωμ. των μονίμων εργαζομένων, κ. Θαν. Τρακοσιάρης, προτείνοντας στον κ. Τερζάκη ότι μπορούν να μπουν οι εργαζόμενοι στην πίστα των αλόγων διαμαρτυρόμενοι για την καθυστέρηση μισθοδοσίας τους και να μην αφήσουν την κούρσα να γίνει. Εκμεταλευόμενος την ευκαιρία ο αντιπρόεδρος του σωματείου, κ. Νικ.Σακκάς, ζήτησε από τον κ. Τερζάκη να παρέμβει στο ΤΑΙΠΕΔ ώστε να επιτραπεί στον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΔΙΕ να υπογράψει τη νέα τους, διετή, Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Αφού συμφώνησε ο διευθύνων σύμβουλος , πήρε το λόγο ο κ.Τερζάκης και είπε στον διευθύνοντα σύμβουλο την Τετάρτη το μεσημέρι , μετά το δικαστήριο, να στείλει τη σύμβαση εργασίας στο ΤΑΙΠΕΔ , με κοινοποίηση στη κα Βαλαβάνη εκτιμώντας ότι μετά από αυτό η υπογραφή της είναι σίγουρη. Αυτοί οι 62 μόνιμοι εργαζόμενοι θα εξαιρεθούν από την αξιολόγηση (αφού θα έχει υπογραφεί η 2ετής σύμβασή τους)! Αναρωτιέμαι τι εξυπηρετεί αυτή η επιλεκτική διάκριση μεταξύ των εργαζομένων;!

Υ.Γ.: αυτό που προξενεί εντύπωση και μας κάνει να αναρωτιόμαστε (!) είναι η επίμονη ειδησεογραφία, όπως αυτή του ΣΚΑΪ στις 7/03 στην πρωϊνή ζώνη, που αναφέρεται στην διακοπή λειτουργίας του Ιπποδρόμου, και ότι συνεπάγεται αυτό, την ίδια στιγμή που οι δηλώσεις εκπροσώπων της κυβέρνησης υποστηρίζουν και διαμηνύουν ακριβώς το ... αντίθετο!

Ρεπορτάζ-σχολιασμός: Θαν. Παπαγεωργίου   

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είσαστε εντελώς άδικοι και βγάζετε όλο σας το συνδυκαλιστικό τέρας με αυτά που γράφετε!!! Επειδή είστε εκτός ιπποδρόμου και δεν ξέρετε πράγματα και πρόσωπα μην γράφετε ότι θέλετε!!! Η ιδιωτικοποίση αυτή τη στιγμή φαντάζει ως η καλύτερη λύση!!! Και ο λόγος γιατί τόσα χρόνια τρώγανε τρώγανε και τρώγανε, τώρα ήρθε η ώρα να σταματήσει αυτή η λισασμένη επίθεση που γινόταν όλα αυτά τα χρόνια!!! Μέσα στον ιππόδρομο υπάρχουν και άλλοι εργαζόμενοι, οι ιδιωτικοί υπάλληλοι που θα νιώσουν δικαίωση με το να πουληθεί ο ιππόδρομος και έτσι να χάσουν τα αισχρά και άδικα "εργασιακά" δικαιώματα που είχαν όλα αυτά τα χρόνια οι δημόσιοι υπάλληλοι!!! Δεν γίνετε ένα υπαλληλάκι που δεν έχει βγάλει ούτε το λύκειο, να αμοίβετε με χιλιάδες ευρώ κάθε μήνα!!! Ναι με χιλιάδες ευρώ, άρα αυτές τις χιλιάδες ευρώ πληρώνει τώρα η Ελλάδα και ο ιδιωτικος τομέας του ιπποδρόμου!!! Ένας ιδιωτικός υπάλληλος που εργάζετε 20 χρόνια στον ιππόδρομο έχει συνολικές αμοιβές περίπου 240.000 ευρώ, ενώ ένας δημόσιος υπάλληλος από 400.000 εώς και 1.200.000!!! Ότι σας γράφω μπορεί μα αποδειχθεί!!! Επομένως γιατί εσείς ενδιαφέρεστε για το καλοπληρωμένο δημόσιο υπάλληλο που έχει πάρει τους μισθούς 100 χρόνων ενός ιδιωτικού υπάλληλου σε μόλις 20 χρόνια και με πολυ λιγότερη εργασία!!! Για να είστε δίκαιοι λοιπόν δημοσιεύτε το σχολιό μου και μην το παίζετε μαζί με τους εκατομμυριούχους δημόσιους υπαλλήλους, ψωμί ελιά και οικοδομή....... όχι κι άλλη υποστήριξη στους ανεπρόκοπους ρε παιδιά!!! Έλεος!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Βασικά υπάρχουν δύο λύσεις:
1) Ιδιωτικοποίηση και αξιολόγηση των δημόσιων υπαλλήλων για το ποιοι αξίζουν να μείνουν (κανένας, συμφωνώ και επαυξάνω ότι είναι ανεπρόκοποι) ως ιδιωτικοί υπάλληλοι
2) Να μείνει δημόσιος και να ξηλωθούν όλοι οι άχρηστοι και ΠΡΟΣΟΧΗ: επειδή έχει γίνει κατασπατάλησει δημοσίου χρήματος από υπαλλήλους, να τους πάει το κράτος δικαστικά για να τα πάρει πίσω όλα τα χρήματα που θεωρούνται σπατάλη!!!
Υ.Γ. Είσαστε σοβαροί εσείς της επιτροπής αγώνα? Τι λέτε? Να γίνει μόνιμος δημόσιος ο βλάχος που ερχόταν μια φορά το εξάμηνο από το χωριό για να πληρωθεί από τα ταμεία του ιπποδρόμου, χωρίς να έχει πατήσει ούτε μια μέρα στην "εργασία" του? Πάτε καλά?

Ανώνυμος είπε...

Γεια σου ΖΥΡΙΖΑ που ήρθες να βάλεις τέλος στις πολιτικές των προηγούμενων!!! [Είσαστε σοβαροί εσείς της επιτροπής αγώνα? Τι λέτε? Να γίνει μόνιμος δημόσιος ο βλάχος που ερχόταν μια φορά το εξάμηνο από το χωριό για να πληρωθεί από τα ταμεία του ιπποδρόμου, χωρίς να έχει πατήσει ούτε μια μέρα στην "εργασία" του? Πάτε καλά?] Συμφωνώ, φήμες λένε ότι πληρώνονταν από τον ΟΔΙΕ άτομα που εργάζονταν σε άλλη δουλειά στο εξωτερικό!!! Κάντε τους όλους δημόσιους υπαλλήλους!!! Αυτοί όμως δεν ήταν υπάλληλοι, δεν είχαν αυτή την ιδιότητα, αυτοί επίδομα ελάμβαναν, το οποίο ήταν παράνομα, αφού δεν είχαν καμία προϋπόθεση για να τους πληρώνει το κράτος

Ανώνυμος είπε...

Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, ενωμένο δυνατό. Αυτό είναι το νόημα που βγαίνει από τα γραφόμενά σας κύριοι και κυρίες του ΣΥΡΙΖΑ. Αλήθεια? Πότε σας έπιασε πόνος γιά τον ιππόδρομο, εσάς του Μαρκόπουλου και του Πόρτο Ράφτη? Αφού κανένας σας δεν έχει πατήσει το πόδι του στον ιππόδρομο κοντά 12 χρόνια τώρα που λειτουργεί ο ιππόδρομος στην περιοχή σας. Γιατί αν είχατε πατήσει εδώ, έστω και από περιέργεια, θα είχατε δεί με τα ίδια σας τα μάτια, τι σημαίνει δημοσιος υπάλληλος-κλασσικό κομματόσκυλο. Δηλαδή να παίρνεις μισθό άνευ εργασίας. 60-70 δημόσιοι κοπρόσκυλοι, πίνουν το αίμα των ιδιοκτητών, των προπονητών των αναβατών και γενικά όλων όσων έχου επενδύσει γιά να λειτουργούν ιπποδρομίες στης Ελλάδα. Με τέτοιες ανάυθυνες παπαρολογίες που λέτε, βλέπω σ'υντομα τον ΣΥΡΙΖΑ να επιστρέφει στο 4%. Τελικά, μήπως είσαστε το πεθαμένο ΠΑΣΟΚ? Θέλετε κι εσείς κοπρίτες που να τους πληρώνει ο Ελληνας? Γιά ρωτήστε όλους τους μόνιμους υπαλλήλους του ΟΔΙΕ, τι έκαναν τόσα χρόνια κι εφτασε ο ιππόδρομος εδώ που έφτασε σήμερα? Να είσαστε σίγουροι, ότι δεν θα σας απαντήσει κανένας τους. Και πως να σας απαντήσει δηλαδή? Αφού τις περισσότερες ημέρες του χρόνου, αυτοί λείπουν σε άδειες και σε γλέντια και δεν ξέρουν τι γίνεται στον χώρο εργασίας τους?

Ανώνυμος είπε...

Αν η πώληση του ΟΠΑΠ ήταν μία φορά σκάνδαλο, η μονιμοποίηση ΌΛΩΝ των εκτάκτων του ΟΔΙΕ θα είναι 100 ΦΟΡΕΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ!!!!!!!!!!!!!!! Δεν γίνεται να γράφετε αυτά τα πράγματα, προκαλείται την κοινή λογική κάθε Έλληνα!!!

Ανώνυμος είπε...

Εγώ δεν καταλαβαίνω πως έτσι ξαφνικά οι κάτοικοι του Μαρκόπουλου και του Πόρτο Ράφτη πόνεσαν για τον ιππόδρομο (σημειώνω πως όλα αυτά τα χρόνια ο ιππόδρομος όχι μόνο δεν αγκαλιάστηκε από την τοπική κοινωνία, αλλά κάποιοι τον πολεμούσαν, θυμίζω άρθρα τοπικών εφημερίδων που γράφανε πως τα λύματα του ιπποδρόμου μόλυναν το τοπικό περιβάλλον δικαιολογώντας έτσι τα αντιπλημμυρικά που δεν έχουν γίνει ακόμα και σήμερα στη περιοχή - τέτοιοι είναι οι ντόπιοι). Με ποια κριτήρια και για ποιους λόγους υποστηρίζετε όλους αυτούς τους συνδηκαλιστές??? Πως γίνεται ένας κάτοικος μιας περιοχής να υποστηρίζει, έναν συνδηκαλιστή μιας ΔΕΚΟ??? ΠΩΣ???

Ανώνυμος είπε...

Παρακαλώ την αξιότιμη κυβέρνηση και την διοίκηση του ΟΔΙΕ να ζητήσει πίσω τα λεφτά που έχει δώσει στους βοσκούς ανά την Ελλάδα, οι οποίοι δεν έχουν πατήσει ποτέ στην εργασία τους και δεν ξέρουν καν που πέφτει ο ιππόδρομος...

Ανώνυμος είπε...

Φίλοι μου συμφωνώ με όλα αυτά. Ο δημόσιος υπάλληλος του ιπποδρόμου ποτέ δεν αγωνιούσαι για το αν θα γίνουν κούρσες ή όχι. Το μόνο που τους ενδιέφερε είναι απλά να υπήρχε, ως μία δικαιολογία για να παίρνουν τους παχηλούς μισθούς, τα επιδόματα, τις έκτακτες αμοιβές, τις μίζες, τις προμήθειες και οτιδήποτε μπορούσαν να αρπάξουν! Συμφωνώ στο ότι πρέπει αυτά τα χρήματα να ζητηθούν πίσω από όλους τους δημόσιους υπαλλήλους αναδρομικά, ως κατασπατάληση. Και εννοείται πως δεν πρέπει να υποστηρίζουμε εμείς οι κάτοικοι της περιοχής αυτούς τους αργόσχολους. Όσο για τους έκτακτους, γνωρίζω και εγώ πως οι περισσότεροι δεν πατούσαν το πόδι τους, αλλά ο μισθός έπεφτε. Άρα ούτε αυτούς υποστηρίζουμε, εμείς οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ που πιστέψαμε σ' αυτούς. Εκτός αν ξεκίνησαν και αυτοί τις πελατιακές σχέσεις και μας το λένε αλλιώς.

Ανώνυμος είπε...

Και εγώ ΣΥΡΙΖΑ ψήφισα και αν δεν δω να τα βάζει με δημόσιους υπαλλήλους και με τα μεγαλοσυμφέροντα (επιχειρηματίες και εφοπλιστάδες) δεν πρόκειται να τους ξαναψηφίσω. Μέχρι τώρα δεν έχει κάνει τίποτα, περιμμένουμε για λίγο ακόμα! Και πλέον ο ελληνικός λαός έχει κάνει 30 χρόνια μαθήματα στους πολέμους μόνο στα λόγια Κράτους-Συμφερόντων!

Ανώνυμος είπε...

Δρόμο σε όλα τα κοπρόσκυλα. Και εσείς μόνιμοι κάτοικοι του Μαρκόπουλου Πόρτο Ράφτη μην υποστηρίζετε λάθος ανθρώπους, υποστηρίζετε κάποιους που τόσα χρόνια έτρωγαν με χρυσά κουτάλια, χωρίς κανένα προσόν και χωρίς καμία προσπάθεια, υποστηρίζετε δηλαδή διεφθαρμένους συνδηκαλιστές, ενώ όλος ο ιδιωτικός τομέας του ιπποδρόμου αιμοραγεί, και εσείς το παίζετε αγωνιστές! Ελλαδάρα για πάντα. Μπράβο συνεχίστε τον δίκαιο αγώνα σας!

Ανώνυμος είπε...

Εγώ δεν καταλαβαίνω πώς ο Σύριζα κατέληξε στη πολιτική των προηγούμενων (με βάση την τοπική του Μαρκόπουλου), ενώ αυτή είναι η πολιτική που μας έφερε ως εδώ, είναι η πολιτική που μίσησαν όλοι οι Ελληνες, η πελατιακή πολιτική! Επιτέλους σταματήστε αυτό το πάρε δώσε. Το ΣΩΣΤΟ είναι να ΜΗΝ νομιμοποιηθεί κανένας απ' τους έκτακτους που δεν το αξίζει (δηλαδή οι περισσότεροι) και να μην έχουμε σαν γνώμονα για την ιδιωτικοποίηση το αν θα χάσουν τη δουλειά τους οι κακομαθημένοι δημόσιοι υπάλληλοι! Γιατί δεν νοιάζεστε το ίδιου και για τους ιδιωτικούς. Τι είναι οι δημόσιοι? Φιλαράκια σας? Συγγενοί σας? Τι είναι και σας καίει τόσο πολύ το αν θα χάσουν τι δουλεια τους κάποιοι λίγοι, ενώ αν συνεχίσει ο ιππόδρομος έτσι όπως είναι σήμερα θα χάσουν τη δουλειά τους πολλοί υπάλληλοι απλώς τυχαίνει να είναι στον ιδιωτικό τομέα? Αυτοί δεν έχουν δικαίωμα στην εργασία? Προφανώς και ΈΧΟΥΝ, απλώς οι δημόσιοι είναι οι καλύτεροι σας πελάτες-ψηφοφόροι!

Ανώνυμος είπε...

Φίλοι μου, δεν γνωρίζετε πως ο ΟΔΙΕ δεν είναι εδώ και χρόνια δημόσια επιχείρηση, αλλά είναι οικογενειακή. Με βάση τα όσα γνωρίζω ο ιππόδρομος πρέπει να ανήκει σε κάποιους λίγους δημόσιους και στις οικογένειες τους που είναι βολεμένοι! Συνεχίστε τις ελληνικές ιπποδρομίες και αφήστε τα καραγκιοζάκια στην άκρη, σας το λέει ένας αγνός φίλιππος που αγαπάει τις ιπποδρομίες και τις παρακολουθεί πάνω από 30 χρόνια! Οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι αυτοί που κράτησαν πίσω τον ιππόδρομο, που τον έφεραν σ' αυτά τα χάλια. Δεν φταίει ούτε η Φίλιππος Ένωση΄, ούτε οι ιδιοκτήτες και οι λοιποί φορείς παρα μόνο ο ΟΔΙΕ και τα υπαλληλάκια του! Αυτοί ακρωτηρίασαν και καθήλωσαν το πιο όμορφο σπορ!

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ απόλυτα για την τοπική κοινωνία! Ο κ. Μεθενίτης και οι προηγούμενοι δήμαρχοι τον είχαν για πέταμα τον ιππόδρομο, γιατί είναι έξυπνοι και επειδή ο δήμος Μαρκοπούλου έχει πολλές τέτοιες εγκαταστάσεις στη περιοχή! Παιδιά μου πρέπει να καταλάβετε πως το Μαρκόπουλο δεν έιναι Μαρούσι που νοικιάζει ακίνητα πάνω στη Κηφισίας, παίρνει δηματικά τέλη από ΟΑΚΑ, νοσοκομεία, μαιευτήρια και εγώ δεν ξέρω από που αλλού τα παίρνει! Εσείς εδώ έναν ιππόδρομο σας φτιάξανε και δεν τον αξιοποιήσατε, γιατί το μόνο που ξέρουν οι Μαρκοπουλιότες είναι να πουλούν την γη που τους άφησαν οι Τούρκοι μετά το 21, για να ζουν!