Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Διήμερο (25, 26/02) γεμάτο ... Αγωνιστικό "Οξυγόνο"!

Την Τετάρτη 25/02, η συλλογικότητα "Αγωνιστικό μπλοκάρισμα των πλειστηριασμών λαϊκής στέγης στα Μεσόγεια", είχε αυτή τη φορά ΔΙΠΛΗ επιτυχία στο Κορωπί.

1) ΜΠΛΟΚΑΡΕ και απέτρεψε τον πλειστηριασμό λαϊκών κατοικιών &
2) στάθηκε αλληλέγγυα στους εργαζόμενους Αεροπορικής εταιρίας, που ήταν όλοι απλήρωτοι, διευκολύνοντας να γίνει ο πλειστηριασμός προς όφελος των εργαζομένων, ενάντια στον μεγαλοεπιχηρηματία - ιδιοκτήτη της Αεροπορικής.


Μετά την αποτροπή των πλειστηριασμών, σε μια σύντομη σύσκεψη στην αυλή του Ειρηνοδικείου, οι 38 συναγωνιστές συζητήσαμε για τον αναγκαίο συντονισμό, με βάση την ενημέρωση 3 συναγωνιστών που συμμετείχαν στην τελευταία συνάντηση του "Συντονισμού Συλλογικοτήτων Αττικής". Έτσι επικαιροποιήθηκε η απόφαση προηγούμενης συνέλευσής μας για συμμετοχή στην χθεσινή παράσταση επίδοσης υπομνήματος (26/02 στις 12:00' το μεσημέρι) στον νέο Υπ. Δικαιοσύνης κ. Παρασκευόπουλο. Η συγκεκριμένη δράση είχε αποφασιστεί σε σύσκεψη του "Συντονισμού Συλλογικοτήτων Αττικής" μετά από πρόταση που είχε κάνει η συλλογικότητά μας.

  Η ΑΠΑΙΤΗΣΗ όλων των συλλογικοτήτων που μετέχουν στο Συντονισμό, είναι να υπάρξει άμεση "Υπουργική" παρέμβαση για να παραταθεί η απαγόρευση των πλειστηριασμών (... που ίσχυε έως 31/12/14 με απόφαση του Υπουργού της Ν.Δ.), περσινή κατάκτηση του μαζικού κινήματος μετά από ασφυκτική λαϊκή πίεση. Η ισχύς της επέκτασης, που θα αφορά την απαγόρευση των πλειστηριασμών, να διαρκέσει μέχρι να νομοθετηθεί στη Βουλή από τη νέα κυβέρνηση.

  Οι διεκδικήσεις μας δεν τελειώνουν εδώ! Στον κοινωνικό διάλογο, που ελπίζουμε και έχει υποχρέωση να κάνει η νέα κυβέρνηση, θα προτείνουμε την υιοθέτηση των δίκαιων και τεκμηριωμένων λαϊκών αιτημάτων για την προστασία της στέγης και ειδικότερα της Α' κατοικίας από το Κράτος, τις Τράπεζες και τους τοκογλύφους.
Η ΛΑΪΚΗ ΣΤΕΓΗ του άνεργου, του απλήρωτου εργαζόμενου, του εργαζόμενου με μισθό ... "χαρτζιλίκι", της λαϊκής οικογένειας ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗ.

   Χθες, Πέμπτη 26/02 στις 12 το μεσημέρι, πραγματοποιήσαμε την παράσταση  στον Υπουργό Δικαιοσύνης. Η Ασφάλεια του κτιρίου, αφού μίλησε στο εσωτερικό τηλεφωνικό δίκτυο, μας ανακοίνωσε ότι ο Υπουργός δεν ήταν στο κτίριο. Μετά την επίμονη απαίτησή μας, 2 συναγωνιστές (Νοτίων προαστίων και Βύρωνα), μπήκαν στο κτίριο και απευθυνόμενοι στη γραμματέα του Υπουργού πρωτοκόλλησαν το Υπόμνημα. Στην απόχωρησή τους από το γραφείο της γραμματείας, στο διάδρομο και έξω από το γραφείο του Υπουργού, έπεσαν ... πάνω στον Υπουργό, που έβγαινε εκείνη τη στιγμή από άλλο γραφείο (... φαίνεται δεν απουσίαζε "πολύ" (!) από το κτίριο!!!). Δεν σταμάτησε  τον βηματισμό του, αγνοώντας μας προκλητικά! Όταν στα λίγα δευτερόλεπτα που προλάβαμε (!) να τον ρωτήσουμε για παράταση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών, από 31/12/14 έως ότου δοθεί για διάλογο ο νέος νόμος, η αφοπλιστική του απάντηση μας ... έστειλε "αδιάβαστους": [... Συγνώμη, εγώ είμαι ΑΝΑΡΜΟΔΙΟΣ ...]!!!

  Το απόγευμα της ίδιας μέρας η φυσική μας κατάληξη ήταν η συμμετοχή μας σε πορεία-διαδήλωση ενάντια στους "Θεσμούς" (Δανειστές) και τους "Εταίρους" (Τρόϊκα) που καθιστούν, με "Συμφωνίες" (Μνημόνια), Αναρμόδιους τους Υπουργούς να διαγράφουν απ' τις πλάτες μας τα χρέη Τους!  Βροντοφωνάξαμε ΟΛΟΙ πως ...

... "ΤΟ ΜΟΝΟ ΧΡΕΟΣ ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ, ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ".  

Να συμπληρώσουμε ότι στο άρθρο 2 του νόμου 4224/13 περί απαγόρευσης πλειστηριασμών α' κατοικίας ήταν η αναστολή πλειστηριασμών για το 2014 και έχει την υπογραφή του Υπουργού Δικαιοσύνης. 
Δείτε το αναλυτικά ΕΔΩ


Ρεπορτάζ: Θ. Παπαγεωργίου,
                  "Συντονισμός Συλλογικοτήτων Αττικής"

Δεν υπάρχουν σχόλια: