Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ STOP ... ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ!

Οι συλλογικότητες "Πλειστηριασμοί στα Μεσόγεια STOP", "Επιτροπή Αγώνα κατοίκων σε Μαρκόπουλο και Πόρτο Ράφτη" και το σωματείο εργαζομένων στη "ΒΙΒΛΙΟΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΕΒΕΕ", ΜΠΛΟΚΑΡΑΝ τους πλειστηριασμούς, στις 04/03 ΚΑΙ στο Ειρηνοδικείο Κρωπίας ΚΑΙ στο εργοστάσιο της προαναφερθείσας Τυποεκδοτικής εταιρείας.



  Οι πλειστηριασμοί της Τετάρτης 04/03, ήταν:

α) 3 πλειστηριασμοί Α' κατοικίας

ALPHA BANK                    ενάντια σε ΙΔΙΩΤΗ
ΠΕΙΡΑΙΩΣ BANK               ενάντια σε ΙΔΙΩΤΗ
Ασφάλειες "Μινέττα"           ενάντια σε ΙΔΙΩΤΗ

KAI ...

2 Ιδιώτες

ΕΠΙΣΗΣ και ένας "Πονηρός" (!) Πλειστηριασμός:
"ΝΙΚΗ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Α.Ε." κατά "Βιβλιοσυνεργατικής ΑΕΒΕΕ"

Τι σημαίνει ο χαρακτηρισμός "πονηρός";

  Η επιχείρηση "Βιβλιοσυνεργατική ΑΕΒΕΕ" έκλεισε και έχει αφήσει πολύ καιρό απλήρωτους τους εργαζόμενους, χωρίς αποζημίωση! Οι εργαζόμενοι, με όλα τα ένδικα μέσα, διεκδικούν περιουσιακά στοιχεία της εκδοτικής επιχείρησης. Όπως μας πληροφόρησαν οι εργαζόμενοι, ο μεγαλοεκδότης-εργοδότης τους, πάει να τους την ... "φέρει"! "Βάζει" την εταιρεία "ΝΙΚΗ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Α.Ε.", της οποίας είναι πρόεδρος (!), να πλειστηριάσει (... δήθεν) την περιουσία της "Βιβλιοσυνεργατικής ΑΕΒΕΕ" και έτσι οι εργαζόμενοι να μην βρουν ΤΙΠΟΤΑ ... πρόσφορο για να κατάσχουν από τον μεγαλοεκδότη-εργοδότη τους.

  Ένα ακόμη στοιχείο "πονηριάς" είναι ότι οι δικηγόροι του σωματείου των εργαζομένων, δεν ειδοποιήθηκαν για τους πλειστηριασμούς της 4ης αλλά και της 18ης Μάρτη! Όταν ενημερώθηκαν προλάβαιναν να ανακόψουν "νομικά" τον πλειστηριασμό της 18ης Μάρτη διότι, με βάση τη νομοθεσία, προηγούνται οι ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ εργαζόμενοι στην κατάσχεση περιουσίας του εργοδότη τους και μετά παίρνουν σειρά οι τρίτοι (π.χ. η "ΝΙΚΗ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Α.Ε").
   Τον πλειστηριασμό όμως της 4ης Μάρτη δεν τον προλάβαιναν οι δικηγόροι των εργαζομένων.

ΤΟΝ ΜΠΛΟΚΑΡΑΜΕ ΟΜΩΣ ΕΜΕΙΣ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ (που μερικοί περιφρουρούσαν και το χώρο του εργοστασίου).

ΑΥΤΟΙ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΚΕΡΔΗ ΚΑΙ ΖΗΜΙΕΣ - ΕΜΕΙΣ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙ΄ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΖΩΕΣ!

Αύριο θάμαστε πάλι ΕΚΕΙ. 
Στις 15:30' στο Ειρηνοδικείο Κρωπίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: