Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕ: ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ.

Tη Δευτέρα 23/06 στις 11 π.μ , στο Υπουργείο "Εργασίας" - Ανεργίας, έγινε για πρώτη φορά, διαδήλωση των συντονισμένων συλλογικοτήτων ανέργων Αττικής, στην οποία συμμετείχε και η "Εργατική Λέσχη Ανέργων, ελαστικά απασχολούμενων και απλήρωτων εργαζομένων" σε Μαρκόπουλο και Πόρτο Ράφτη. 
 Στην κορυφή προτεραιοτήτων των αιτημάτων όλων των συλλογικοτήτων, όπως είχε αποφασιστεί στη συνέλευση του συντονισμού (ομόφωνα) πριν 15 μέρες, ήταν το αίτημα:
 
ΔΩΡΕΑΝ, ΤΩΡΑ, ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ 
ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ. 

 Η ικανοποιητικότατη μαζικότητα των ανέργων που συμμετείχαν στην κινητοποίηση, η παρουσία αντιπροσώπων του εργατικού κινήματος (ΕΡΓ. ΚΕΝΤΡΑ ΑΘΗΝΑΣ & ΠΕΙΡΑΙΑ), αλλά και η επιμονή όλων των συγκεντρωμένων για συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου, έκαμψε την Υπουργική αδιαλλαξία και έγινε η συνάντηση 11μελούς αντιπροσωπείας με τον Υφυπουργό κ. Κεγκέρογλου, στις 15.30. Στο διάστημα της αναμονής μας, από 13:30 έως 15.30 οι άνεργοι διαδηλωτές αποφασίσαμε ομόφωνα και κάναμε συγκροτημένα πορεία προς το Υπ. Οικονομικών για συμπαράσταση στις καθαρίστριες που έχουν κατασκηνώσει εκεί τις τελευταίες 50 ημέρες!!!

 Για το κύριο αίτημά μας, ο Υφυπουργός είπε ότι το κόστος της δωρεάν μετακίνησης των ανέργων δεν καλύπτεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία απάντησε αρνητικά σε μια τέτοια προοπτική μέριμνας για τους ανέργους, όταν μπήκε το ερώτημα από τον Υπουργό. Επομένως, είπε, θα πρέπει να βρεθεί το κονδύλι από τον κρατικό προϋπολογισμό, κάτι που δεν έχει γίνει από την κυβέρνηση. Κάτω από την επίμονη πίεσή μας, δεσμεύτηκε τελικά σε μια άμεση (έως αρχές Ιουλίου) συνάντησή μας και με τα 2 συναρμόδια υπουργεία (Εργασίας και Μεταφορών), ταυτόχρονα, ώστε να πάρουμε την τελική απάντηση της κυβέρνησης.

 Ο συντονισμός συλλογικοτήτων ανέργων θα ανακοινώσει σύντομα τη νέα του συνέλευση και θα εκδόσει και δελτίο τύπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: