Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

Φεστιβάλ: Φασισμός και Εκπαίδευση (Από τις 20 έως τις 22 Ιουνίου)


Μια ενδιαφέρουσα διοργάνωση
από την Πολιτιστική Λέσχη της ΟΛΜΕ.
Ιδιαίτερα επίκαιρο το θέμα των εκδηλώσεων, αφού σειρά περιστατικών το επιβεβαιώνουν και η Πολιτιστική Λέσχη της ΟΛΜΕ, επισημαίνει ότι: 

 
"Mε έμφαση, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο, έχει έρθει στο προσκήνιο η συζήτηση γύρω από το φασισμό – ναζισμό, με ειδική αναφορά στην εκπαίδευση και το ρόλο που αυτή μπορεί να έχει στην αντιμετώπισή του. Δεν είναι μυστικό ότι η συγκεκριμένη ιδεολογία, ακόμη και όταν δεν συνδυάζεται με συγκεκριμένη πολιτική δράση, μπορεί να ανιχνευθεί στο μαθητικό περιβάλλον είτε με μορφή «αστεϊσμών» είτε με τη μορφή «παράγωγων ιδεών» ή και πρακτικών, σε παράλληλα ζητήματα (μετανάστευση, βία, ιεραρχία, επιβολή, διαφορετικότητα κ.α) Το πρόβλημα είναι πιθανό να ενισχυθεί εάν δεν υπάρξει κατάλληλη παρέμβαση και είναι προφανές ότι ο εφησυχασμός δεν είναι η λύση.
 
Οι εκπαιδευτικοί δεν σιωπούν, δεν παραμένουν παθητικοί παρατηρητές. Είναι δεκάδες οι πρωτοβουλίες που έχουν μέχρι τώρα αναληφθεί στα σχολεία. Συνεχίζοντας αυτή την προσπάθεια σας καλούμε να συζητήσουμε. Όχι μόνο να περιγράψουμε ή να αναλύσουμε το φαινόμενο.
Αλλά κυρίως να αναζητήσουμε λύσεις σε πρακτικό επίπεδο για την αντιμετώπιση του φασιστικού φαινόμενου. Στο πλαίσιο αυτό η Πολιτιστική Λέσχη της ΟΛΜΕ σας καλεί στις 20, 21 και 22 Ιουνίου, στο Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν (Πεσμαζόγλου 5, στάση metro Πανεπιστήμιο), στο Α΄ Πολιτιστικό φεστιβάλ, με θέμα: Φασισμός και Εκπαίδευση. Θα πραγματοποιηθούν 3 κύκλοι συζητήσεων και θα παρουσιαστούν θεατρικά έργα με αντιφασιστικό περιεχόμενο. Η είσοδος είναι ελεύθερη". 

Δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα.

Πηγή: enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: