Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

ΠΟΙΟΣ- ΠΩΣ- ΠΟΤΕ- ΓΙΑΤΙ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ ΕΝΑΣ ΦΑΣΙΣΤΑΣ!

"Αντιφασιστική Δράση Μαρκόπουλου-Π. Ράφτη"
Τα θεμέλια φτιάχνονται στη μικρή ηλικία, που είσαι εντελώς εύπλαστος και τα βιβλία της ιστορίας σου μιλάνε για μάχες που έδιναν οι πρόγονοί σου και αναδεικνύουν την πολιτισμική σου ανωτερότητα. Σου χαϊδεύει γλυκά στ΄αυτί η ατάκα: «όταν εμείς χτίζαμε παρθενώνες οι άλλοι τρώγαν βελανίδια». Κάπου εκεί αρχίζεις να ερωτοτροπείς με έναν παιδικό εθνικισμό.

Στην εφηβεία έχεις ήδη κατασταλάξει στην ομάδα που υποστηρίζεις με φανατισμό. Θέλεις να βλέπεις κρεμασμένα στα περίπτερα πρωτοσέλιδα που μιλάνε για την οπαδική σου μαγκιά και την ανωτερότητα σου από τους άλλους. Στην ενηλικίωση ευτυχής που τέλειωσες το σχολείο, πρέπει να δεις τι θα κάνεις στη ζωή σου. Μετά έρχεται η ώρα της κρίσης!
Περνάς στη δράση
Ο Χρυσαυγίτης της γειτονιάς είναι καλό παιδί. Βοηθάει τις γριούλες, φροντίζει για την ασφάλειά μας και μας ενημερώνει για τα πολιτικά πράγματα. Πολύ θα ήθελες κι εσύ να του μοιάζεις.

Στο τελευταίο στάδιο έρχεται η ολοκλήρωση!
Κάπως έτσι γίνεται ο άνθρωπος φασίστας; 

Η "Αντιφασιστική Δράση Π. Ράφτη" διοργανώνει μια ζωντανή προβολή-συζήτηση και μας περιμένει να το αναλύσουμε, να το συζητήσουμε, να διώξουμε τα φαντάσματα των φασιστικών ερμηνειών μας και να συνθέσουμε την πραγματικότητα του ΦΑΣΙΣΤΑ σήμερα. 
Στην μεταμοντέρνα εποχή του διαδικτύου και της υπερ-πληροφόρησης, σε περιβάλλον ακραίας οικονομικής κρίσης.
  
 Το Σάββατο 16 Μάρτη, στις 19:00 
στον πολυχώρο του Δήμου στο Πόρτο Ράφτη 
υπο-στηρίζουμε την προσπάθεια των νέων παιδιών μας να απαντήσουν τις ... απορίες των μεγάλων!

Εδώ θυμάμαι το ανεκδοτάκι (... και το παραφράζω):
- Παιδί μου πρέπει να μιλήσουμε για το ... "φασισμό"!
- Ναι μπαμπά! Τι θες να μάθεις γι΄αυτό;

Δεν υπάρχουν σχόλια: