Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ (βιντεο) ΑΠΟΤΡΟΠΗΣ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗΣ των 6 ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΚΑΥΣΗΣ ... "ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ".

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 16/3/13

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου την Παρασκευή 15/3, με την παρέμβαση της "Επιτροπής Αγώνα", τη μαζική παρουσία συμπολιτών μας και την υιοθέτηση του θέματος και από δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης υποχρεώθηκε να συζητηθεί το θέμα έστω και χωρίς να μπει αναλυτικά στην ουσία της συζήτησης.

Παρά την αρχική ρητή άρνηση για οποιαδήποτε συζήτηση από το δήμαρχο και τις φραστικές επιθέσεις του στην Επιτροπή Αγώνα, μετά την τοποθέτηση της Επιτροπής Αγώνα και άλλων παραγόντων που επιβεβαίωσαν τις καταγγελίες της Επιτροπής Αγώνα ότι ο περιφεριάρχης Σγουρός δήλωσε ότι έχει τη σύμφωνη γνώμη του Δήμου Μαρκοπούλου (!) και θα προχωρήσει σε απόφαση, υποχρεώθηκε τελικά η πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου να αλλάξει στάση. Ενώ επέμεινε μέχρι το τέλος να μην συζητήσει το θέμα στην ουσία και να πάρει αρνητική απόφαση και να εκπροσωπηθεί στην περιφέρεια με σαφή αρνητική θέση όπως ζητούσαν όλοι οι παρεβρισκόμενοι κατέληξε να ζητήσει αναβολή της σύσκεψης όλων των ενδιαφερομένων που είναι προγραμματισμένη από την περιφέρεια για την Τετάρτη 20/3 και να μην παρθεί απόφαση από το περιφερειακό συμβούλιο τις επόμενες 15 μέρες και πριν από την επίσημη τοποθέτηση του δημοτικού συμβουλίου.
Ωστόσο δεν είναι δεδομένο ότι η περιφέρεια θα αναβάλει τη σύσκεψη και την απόφασή της.
Ελπίζουμε ότι το αίτημα για αναβολή δε θα αποδειχτεί «στάχτη στα μάτια» για να καθησυχάσει τις αντιδράσεις μας και  να προχωρήσει η λήψη απόφασης από την περιφέρεια ερήμην του Δήμου ώστε να δημιουργηθούν τετελεσμένα στην αδειοδότηση των 6 εργοστασίων.
Η Επιτροπή Αγώνα καλεί το λαό της πόλης μας να είναι σε ετοιμότητα, σε περίπτωση που δεν αναβληθεί η σύσκεψη και η απόφαση στην περιφέρεια, να συμμετέχουμε μαζικά την Τετάρτη 20/3 στη σύσκεψη στην περιφέρεια για να δηλώσουμε την απόφαση μας να αντιδράσουμε και να μην αποδεχτούμε την υποθήκευση της υγείας μας, του περιβάλλοντος και του μέλλοντος του τόπου μας σε όφελος των ιδιωτικών συμφερόντων και του κέρδους συγκεκριμένων επιχειρηματιών.
Θα προχωρήσουμε σε σχετική ενημέρωση και κάλεσμα μόλις ξεκαθαριστεί η στάση της περιφέρειας.
Είναι δεδομένο  ότι η ακόμα μαζικότερη και ενεργή παρουσία όλων θα είναι απαραίτητη και καθοριστική για την εξασφάλιση της αρνητικής τοποθέτησης του δημοτικού συμβουλίου και την αποτροπή της αδειοδότησης των 6 εργοστασίων καύσης ... «της ζωής μας».

  Σύμφωνα με πληροφορίες η Περιφέρεια δεν προτίθεται να αναβάλει τη Σύσκεψη ενδιαφερομένων και τεχνικών που είναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη 20/03/13 στις 1:00 μ.μ.,στα γραφεία της Περιφέρειας (Συγγρού 15).
Η "Επιτροπή Αγώνα" καλεί σε μαζική παρουσία και παρέμβαση στη Σύσκεψη.
 
ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ "ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ"



Δεν υπάρχουν σχόλια: