Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Αντισυνταγματικό και Παράνομο το ΧΑΡΑΤΣΙ της ΔΕΗ



Η «Επιτροπή Αγώνα Μαρκόπουλου-Π. Ράφτη» ενάντια στα χαράτσια και ότι άλλο εξαθλιώνει τη ζωή μας, πιστεύει ότι βάλαμε όλοι μαζί ένα λιθαράκι ακόμα, στο κίνημα ενάντια στα χαράτσια της ζωής μας και πιο συγκεκριμένα ενάντια στο χαράτσι (ΕΕΤΗΔΕ) της ΔΕΗ.       


Σύμφωνα λοιπόν με τη δικαστική απόφαση 1101/2012 που εκδόθηκε από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών στις 3 Δεκ. 2012 η ΔΕΗ πλέον δε μπορεί να εισπράττει το ειδικό τέλος ακίνητης περιουσίας, το περιβόητο χαράτσι! 
Αυτό ήταν το αποτέλεσμα της πίεσης και της συλλογικής αγωγής οργανώσεων και ομοσπονδιών καταναλωτών που υποχρεώνει τη ΔΕΗ να μην εισπράττει το χαράτσι. Η απόφαση του Πολυμελούς έχει καθαρογραφεί και είναι προσωρινά εκτελεστή και όπως δήλωσε ο δικηγόρος Γιάννης Μυταλούλης, εκπρόσωπος των ομοσπονδιών και ενώσεων καταναλωτών που κατέθεσαν τη συλλογική αγωγή: «...η απόφαση είναι προσωρινά εκτελεστή και δεν χρειάζεται να περιμένουμε την τελεσιδικία της. Ουσιαστικά η απόφαση αυτή απαγορεύει την είσπραξη ενός αντισυνταγματικού φόρου και λειτουργεί προς όφελος όλων των πολιτών της Ελλάδας. Εφόσον συνεχίζεται η είσπραξη, ο καταναλωτής μπορεί να ζητήσει αποζημίωση αφού η ΔΕΗ πλέον δρα παράνομα. Η απόφαση του ΣτΕ μιλούσε για αντισυνταγματικότητα του τέλους ακινήτων αλλά δεν διασφάλιζε την νομική υπεράσπιση του καταναλωτή, εν αντιθέσει με την απόφαση που καθαρογράφτηκε». Σύμφωνα με τον κ. Μυταλούλη, η απόφαση αυτή είναι προάγγελος και για άλλες τέτοιες αποφάσεις που θα προκύψουν και σε φορολογικά θέματα που στηρίζονται στα νέα μέτρα που επιβάλλει η ελληνική κυβέρνηση…     Η «Επιτροπή Αγώνα Μαρκόπουλου-Π. Ράφτη» ενάντια στα χαράτσια ...
σας προτείνει να σημειώστε τον αριθμό (1101/2012) της απόφασης και το δικαστήριο (Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών) ώστε στις επαφές σας πλέον με τη ΔΕΗ, να επικαλείστε αυτή την απόφαση και να ζητάτε να αφαιρείται το ΕΤΑΠ από το λογαριασμό της ΔΕΗ. Σας καλεί να συσπειρωθούμε και να δυναμώσουμε την πίεση και τις δράσεις μας ενάντια στα χαράτσια, τα μνημόνια και τις αντιλαϊκές πολιτικές που μοναδικό αποτέλεσμα έχουν να εξαθλιώνουν και να γυρίζουν 100 χρόνια πίσω τις ζωές μας.

     ΔΕ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ.
                              ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ - ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΠΑΝΤΟΥ
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΕΔΩ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αν διαβάσει κανείς την απόφαση του πολυμελούς πρωτοδικείου Αθηνών, θα δει ότι απαγορεύει στη ΔΕΗ να υπολογίζει και να καταλογίζει στους λογαριασμούς το χαράτσι, με την απειλή χρηματικής ποινής 300 ευρώ για κάθε λογαριασμό και για κάθε περίπτωση διακοπής ρεύματος λόγω χαρατσιού, για κάθε ημέρα διάρκειας της διακοπής.
Επίσης αναγνωρίζει το δικαίωμα των καταναλωτών να διεκδικήσουν αποζημιώσεις από τη ΔΕΗ για κάθε βλαπτική ενέργεια της τελευταίας εναντίον τους, λόγω χαρατσιού.

Σταμάτης Αρναούτης

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ είπε...

Σταμάτη, πολύ σωστά. Σωστή η συμπληρωματική/παρατήρηση σου.