Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Η "Επιτροπή Αγώνα" Ενημερώνει και μας καλεί σε Ανοιχτό Συντονιστικό

                                         ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ της 
                           "Επιτροπής Αγώνα Μαρκόπουλου - Π. Ράφτη" 

       Την Παρασκευή 07/12 έγινε η προκαθορισμένη συνάντηση της "Εργατικής Λέσχης Ανέργων, ελαστικά απασχολούμενων και απλήρωτων εργαζόμενων", στα πλαίσια της "Επιτροπής Αγώνα". 

Στη συνέχεια, μέλη της Επιτροπής Αγώνα , αφού συζητήσαμε για το θέμα που έθεσε, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ο Ζαχαρίας για τη Δ.Ε.Η καθώς και την απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, κάναμε παρέμβαση-παράσταση στη Δ/ντρια της Δ.Ε.Η. στο Κορωπί. Η νέα Δ/ντρια της Δ.Ε.Η. Κορωπίου στο 2ο όροφο , ήταν ενημερωμένη για την απόφαση του δικαστηρίου για το χαράτσι . Είπε όμως ότι δεν έχει ακόμη οδηγίες από τη διοίκηση.  Μετά από την επιμονή μας και την πίεσή που ασκήσαμε μας είπε ότι θα αποδεσμεύσει για όλους το χαράτσι, από τον υπόλοιπο λογαριασμό, στην πληρωμή όπως αυτό ορίζεται στη δικαστική απόφαση. Επιπρόσθετα , μετά από απαίτησή μας , έδωσε εντολή στο γραφείο 4 του ισογείου , να κάνει διακανονισμό σε ρεύμα, ΕΡΤ και Δήμο χωρίς την προϋπόθεση ρύθμισης του χαρατσιού μέσω της εφορίας, όπως ήταν μέχρι σήμερα. Για τα έντυπα λογ/μών της Δ.Ε.Η. είπε ότι είναι θέμα χρόνου να αλλάξουν, ώστε να μην αναφέρουν το χαράτσι. Τα παραπάνω πρέπει να ελέγχουμε τακτικά , κατά πόσο τηρούνται , με τακτικές επισκέψεις μας στη Δ.Ε.Η. Κορωπίου .
    Παρέα με το χαράτσι, υπάρχει και το θέμα της φορολογίας συνολικά, με αφορμή και το νέο φορολογικό νόμο – σφαγείο. Ας μην ξεχνάμε και τη φορολογία εισοδήματος του 2011 και ότι από Γενάρη θα αρχίσουν να "τρέχουν" οι προσαυξήσεις και μαζί και η τηλετρομοκρατία.
    Τα παραπάνω είναι πασιφανές ότι αποτελούν την αφετηρία για την επανεκκίνηση της δράσης της Επιτροπής Αγώνα , που όλοι διαπιστώνουμε ότι έχει χαλαρώσει. Δε μιλάμε για απουσία δράσης , γιατί εδώ και 20 μέρες , με πρωτοβουλία κάποιων μελών τη Επιτροπής Αγώνα , έχει συσταθεί η "Εργατική Λέσχη Ανέργων , ελαστικά απασχολούμενων και απλήρωτων εργαζόμενων". Αυτοί οι 15 άνθρωποι συναντιόμαστε κάθε βδομάδα, συνολικά ήδη 3 φορές. Το ραντεβού είναι σταθερά κάθε Παρασκευή στις 10.00 π.μ στην Ύδρευση (μέσα) στο Π. Ράφτη, στη διασταύρωση του λιμανιού. Ας στηρίξουμε όλα τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα αυτή την πρωτοβουλία , τουλάχιστον , διαδίδοντάς την τώρα στην αρχή .
    Υγεία και φάρμακα ; Παιδεία ; Τεράστια προβλήματα ! Και πόσα άλλα;
    Για τα  παραπάνω θέματα , προκύπτει η ανάγκη , περισσότερο από ποτέ άλλοτε για τη μεγαλύτερη δυνατή αλληλεγγύη μεταξύ μας .
    Έτσι, με πρωτοβουλία των Θανάση Π΄γεωργίου, Τριαντάφυλλου Π΄τριανταφύλλου και Ζαχαρία Κότση, προτείνεται :

    Ανοιχτό και διευρυμένο Συντονιστικό της "Επιτροπής Αγώνα" την Κυριακή 16/12/2012, στις 11.00 π.μ., στον χώρο του Δήμου (δίπλα από τον "Μαρινόπουλο" στο Πόρτο Ράφτη) ή, αν δεν μας τον δώσουν, στο 2ο Δημοτικό Σχολείο στο Λιμάνι.
    Σας περιμένουμε όλους καθώς τα προβλήματα δεν ... περιμένουν. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: