Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016

Συλλαλητήριο ένα χρόνο μετά το «Όχι» που έγινε «Ναι»

ΟΧΙ μέχρι το Τέλος ΤΟΥΣ ...
Παλλαϊκό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα διοργανώνει η ΑΔΕΔΥ, την Τρίτη 5 Ιουλίου στις 19:00, για τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το δημοψήφισμα στο οποίο το 61,3% των Ελλήνων πολιτών τάχθηκε υπέρ του «ΟΧΙ» ενάντια στη συμφωνία με την τρόικα.
Στο κάλεσμα τονίζεται πως επρόκειτο για μία «κορυφαία στιγμή των αγώνων ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές των κυβερνήσεων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης», ενώ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι μετέτρεψε το λαϊκό ΟΧΙ σε ένα ταπεινωτικό ΝΑΙ σε όλα.
Τίποτα δεν τελείωσε ακόμα ...
Μπροστά στη "δεύτερη αξιολόγηση" ακολουθεί ένα αντεργατικό πακέτο μέτρων για τα εργασιακά ανάλογων και χειρότερων ρυθμίσεων με τον νόμο που έχει οδηγήσει στους δρόμους τους εργαζόμενους στη Γαλλία.
Ομαδικές απολύσεις, περιορισμός του απεργιακού δικαιώματος, λοκ άουτ υπέρ της εργοδοσίας, κατάργηση 13ου και 14ου μισθού και στον ιδιωτικό τομέα και άλλα παρόμοια μέτρα είναι στην ημερήσια διάταξη, στοχεύοντας στο χτύπημα ακόμα και του δικαιώματος στον αγώνα.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο και όλους τους πολίτες της Αθήνας να δώσουν το «παρών» για να καταδειχθεί ότι η δύναμη του ΟΧΙ δεν ανακόπηκε.

«Τίποτα δεν τελείωσε»

Στη διαδήλωση της Τρίτης θα συμμετάσχει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που τονίζει πως το «ΟΧΙ» του λαού είναι εδώ και θα νικήσει πως «τίποτα δεν τελείωσε». Σε ανακοίνωσή της σημειώνει πως η συγκυβέρνηση έκανε «μία ιστορικών διαστάσεων κωλοτούμπα». 
Επίσης, το κόμμα της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς αναφέρει ότι «οι πρωταγωνιστές της μάχης του ΟΧΙ, η μόνη δύναμη που μπορεί αν κάνει τα παλιά και νέα μνημόνια κυβέρνησης – κεφαλαίου – Ε.Ε. - ΔΝΤ να “μείνουν στα χαρτιά” είναι εδώ. Ενάντια στον εφησυχασμό, κόντρα στην ηττοπάθεια, τίποτα δεν κρίθηκε.
»Για να επικρατήσει η δυναμική των από κάτω και όχι η απογοήτευση, για να δικαιωθεί το ΟΧΙ, για να συνεχίσουμε τους αγώνες μας μέχρι τη νίκη, χρειάζεται να περάσουμε τις αυταπάτες που καλλιέργησε ο ΣΥΡΙΖΑ».
Βαθύ το "ρήγμα" κ' συνεχίζεται ...

Το «ΟΧΙ» δεν είναι παρελθόν

Σε πορεία στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στο Μαξίμου, η οποία θα ξεκινήσει στις 7 μ.μ. από την Ομόνοια και θα καταλήξει στο Σύνταγμα, στη συγκέντρωση που πραγματοποιούν συνδικάτα, καλεί η Λαϊκή Ενότητα.
«Καλούμε τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τη νέα γενιά, να  συμμετάσχουν μαζικά στην πορεία και στη συνέχεια στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα, για να διατρανώσουν αγωνιστικά ότι το «ΟΧΙ» του δημοψηφίσματος δεν είναι παρελθόν, αλλά αντιπροσωπεύει ένα όσο ποτέ επίκαιρο κάλεσμα ενότητας και πάλης, για να απαλλαγεί η χώρα μας από τα μνημόνια, τη λιτότητα και την ξένη κηδεμονία, για μια νέα δημοκρατική, αντιμνημονιακή πορεία του τόπου».
Πηγή: efsyn

Δεν υπάρχουν σχόλια: