Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 6/11/2014

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
  e-mail:epitropi3den@gmail.com, ιστολόγιο:http://epitropi3den.blogspot.gr, τηλ. 2118002055


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 6/11/2014

ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΑΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΦΟΡΟΛΗΣΤΕΙΑ, ΤΟΝ ΕΝΦΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 2015


Μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλ. Κοραή και πορεία στο Υπουργείο Οικονομικών και στη Βουλή πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη 6/11/2014 ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα, στη νέα φοροεπιδρομή με τον προϋπολογισμό του 2015, στον ΕΝΦΙΑ, στις ηλεκτρονικές κατασχέσεις και στους πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών.

Η πορεία διοργανώθηκε από το Συντονισμό Συλλογικοτήτων Αττικής και συμμετείχαν πολλές συλλογικότητες περιοχών από τις γειτονιές της Αττικής από το Κερατσίνι μέχρι τον Κολωνό και από τη Ν. Σμύρνη μέχρι το Περιστέρι.
Η πορεία πέρασε από το χώρο του Υπουργείου Οικονομικών και έκανε στάση εκεί που βρίσκονται οι απολυμένες καθαρίστριες και οι σχολικοί φύλακες ως ένδειξη αλληλεγγύης και κοινού αγώνα και αρκετοί από αυτούς στη συνέχεια ακολούθησαν την πορεία προς την πλ. Συντάγματος και τη Βουλή.
Η αστυνομία, όπως συνηθίζει, απέκλεισε τους δρόμους και έκανε φράγμα με κλούβες στη Βασ. Σοφίας στο ύψος της Βουλής κόβοντας την κυκλοφορία, χωρίς καν η συγκέντρωση να έχει κατεύθυνση προς αυτό το σημείο.
Τα συνθήματα «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη», «Υγεία, παιδεία, ρεύμα και νερό δεν είναι εμπορεύματα ανήκουν στο λαό»,Εσείς μιλάτε για κέρδη και ζημιές, εμείς μιλάμε για ανθρώπινες ζωές» έδωσαν τον τόνο στη συγκέντρωση.
Οι συλλογικότητες στα κείμενα τους, που διάβασαν στη συγκέντρωσή, δήλωσαν ότι «Περισσότερο από 10 χρόνια δεχόμαστε μια ανελέητη ταξική υπερφορολόγηση, με πάνω από μισό τρισ. € φόρων, που κύρια πλήρωσαν οι εργαζόμενοι. Τα χρήματα δεν πήγαν ούτε σε μισθούς, ούτε σε συντάξεις. Η αλήθεια είναι πως ο λαός πλήρωσε για την εξόφληση τόκων στους δανειστές και συνεχίζει να πληρώνει. Τα δάνεια, όμως, πήγαν στις τσέπες της οικονομικής ολιγαρχίας και των τραπεζών και για αυτά λαός και χώρα βρίσκονται κάτω από τη σιδερένια φτέρνα της διεθνούς επιτροπείας ΔΝΤ – ΕΕ – ΕΚΤ και οδηγούμαστε σε φτώχεια και εξαθλίωση, που εξαπλώνεται.»

Ως Συντονισμός Συλλογικοτήτων Αττικής αγωνιζόμαστε για : 
  • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ. Καμιά φορολόγηση της λαϊκής κατοικίας με κεντρικούς και τοπικούς φόρους. 
  • Διαγραφή των χρεών για τα χαράτσια. 
  • Κανένα λαϊκό σπίτι στα χέρια κράτους-τραπεζών. Η στέγαση είναι δικαίωμα όλων. Πλήρης προστασία του δικαιώματος στην ιδιοκατοίκηση για τα λαϊκά στρώματα. 
  • Όχι στις ηλεκτρονικές κατασχέσεις μισθών και συντάξεων και στις κατασχέσεις περιουσίας των φτωχών λαϊκών στρωμάτων για χρέη σε δήμους-κράτος. 
  • Όχι στη φορολογική αφαίμαξη της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων με τους έμμεσους και άμεσους φόρους. Να αντιστραφεί ο αντιλαϊκός χαρακτήρας της άμεσης φορολογίας και οι χαμηλοί συντελεστές για τα μεγάλα εισοδήματα φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων. 
  • Μείωση των έμμεσων φόρων. Κατάργηση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης (φάρμακα κ.α.) και στα κοινωνικά αγαθά (ρεύμα, νερό, πετρέλαιο, φυσικό αέριο). 
  • Αφορολόγητο το εισόδημα μέχρι το όριο της αξιοπρεπούς διαβίωσης. Κανενός είδους φορολόγηση κάτω από αυτό το όριο. Να καταργηθεί το τεκμήριο διαβίωσης για τη φορολόγηση άνεργων και χαμηλών εισοδημάτων. 
  • Να φορολογηθεί το μεγάλο κεφάλαιο κα η μεγάλη ακίνητη περιουσία με βάση πραγματικές αντικειμενικές αξίες. Κατάργηση των φοροαπαλλαγών των εφοπλιστών, της εκκλησίας, των βιομήχανων, τραπεζών και των κάθε λογής «επενδυτών». 
  • Να σταματήσουν οι ενισχύσεις των τραπεζών και η πληρωμή στους τοκογλύφους δανειστές.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ!


Μπορείτε να δείτε το βίντεο πατώντας και εδώ 

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ και ΠΟΡΤΟ-ΡΑΦΤΗ
«Όχι στα χαράτσια» Τηλ. 6934552574, epagomarko@gmail.com, epagomarko.blogspot.gr,
ΔΕ ΧΡΩΣΤΑΜΕ – ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ – ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: