Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

ΟΤΑΝ ΠΡΙΝ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΕΜΕΙΣ ΦΩΝΑΖΑΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ, ΜΑΣ ΑΠΟΚΑΛΛΟΥΣΑΝ "ΤΖΑΜΠΑΤΖΗΔΕΣ"! ΣΗΜΕΡΑ ΟΛΗ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΜΗΔΕΝΟΣ ΕΞΑΙΡΟΥΜΕΝΟΥ, ΞΕΣΗΚΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ!

Μετά την Αποτροπή πλειστηριασμού πρώτης κατοικίας άνεργης από την τράπεζα ΠΕΙΡΑΙΩΣ ...

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ και ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΝΑΝΤΙΑ στο ΧΑΡΑΤΣΙ
στη Βάρη, Βούλα, Βουλιαγμένη.

Να ακυρωθούν εν τοις πράγμασι και τυπικά, οι απεχθείς, επαχθείς και άδικοι νόμοι, αρπαγής – δήμευσης της ιδιωτικής περιουσίας και ιδιαίτερα της πρώτης κατοικίας.
Ζήτσησαν με ψήφισμα που ενέκριναν ομόφωνα δια βοής συγκεντρωμένοι στην προγραμματισμένη μαχητική συμπαράταξη, την Κυριακή 9 Μαρτίου, στην αίθουσα Ιωνία, στη Βούλα.
Την συγκέντρωση πραγματοποίησαν οι ΣΠΙΘΕΣ Βούλας, Βάρης, Βουλιαγμένης σε συνεργασία με την Πρωτοβουλία πολιτών ενάντια στα χαράτσια και τους πλειστηριασμούς.
Με το ίδιο ψήφισμα ζητούν να διαγραφούν τα χρέη πρς την εοφρία που προέρχονται απ’ αυτήν την αιτία (ΕΕΤΗΔΕ, ΕΕΤΑ, ΕνΦΙΑ), ως εξ αδίκου και εξ αισχράς αιτίας προερχόμενα και να δηλωθεί από τώρα και ν’ αναστραφούν με νόμο, οι τυχόν μεταβολές της περιουσιακής κατάστασης, που θα έχουν προέλθει απ’ αυτήν την αιτία. (πληστηριασμούς κλπ).
Εναντιονόμαστε στους πλειστηριασμούς είτε απ’ τις τράπεζες, είτε από τους δημόσιους φορείς, συμπλήρωσε.
Ιδιαίτερα αφυπνηστικός ήταν ο πρώτος ομιλητής, αρθρογράφος Κώστας Βενετσάνος, ο οποίος τεκμηρίωσε, όπως συνηθίζει, τις θέσεις του, σύμφωνα με το Ελληνικό και Διεθνές δίκαιο, τη συνταγματική νονιμότητα και τις Διεθνείς Διακυρήξεις, το Δίκαιο και τις απαράγραπτες αρχές του ουμανιστμού και του φυσικού Δικαίου.                                       

Επεσήμανε τις ευθύνες των πολιτικών και των κομμάτων αλλά και των Δικαστών που εφαρμόζουν τους νόμους. Τους νόμους του δικαίου και της ηθικής κι όχι της σκοπιμότητας και των συμφερόντων των ισχυρών.
«Όταν δεν λειτουργεί δίκαια η Δικαιοσύνη, επέρχεται αναπόστρεπτα η Νέμεσις», είπε, «η θεά της εκδίκησης και της θεϊκής – λαϊκής οργής. Και η Νέμεσις είναι σκληρή και άμετρη. Το απεύχομαι»!
Ολοκλήρωσε την ομιλία του καλώντας τους παρευρισκόμενους Βουλευτές να υπηρετήσουν πιστά και αποφασιστικά το λαϊκό συμφέρον και τους παρευρισκόμενους να βρίσκονται σε αγωνιστική εγρήγορση.
«Όταν ένας αγώνας είναι Δίκαιος, διεξάγεται δε με επιμονή υπομονή και μεθοδικότητα, είπε, η κατάληξη είναι η δικαίωση».                                                                   
Ακολούθως μίλησαν οι άλλοι δύο κύριοι ομιλητές. Ο Γιάννης Σακκάς, πρώην Εισαγγελέας και ο Δικηγόρος Γιάννης Μυταλούλης που κέρδισε στον Άρειο Πάγο τη δίκη με αντίδικο το Στουρνάρα, που θεμελίωσαν νομικά την αντίθεσή τους στο ΧΑΡΑΤΣΙ επί την ακινήτου περιουσίας, εξέθεσαν το νομικό οπλοστάσιο άμυνας κατά των πλειστηριασμών και απέδειξαν την αντισυνταγματικότητα και την αντινομία των νόμων για την επαχθή φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας.
Ο Γιάννης Σακκάς στην τεκμηριωμένη ομιλία του, τόνισε, μεταξύ άλλων σημαντικών: "Προέβαλλαν νομοθετικά όλη αυτή τη φορολογική λέλαπα, χάριν δήθεν του "υπέρτατου συμφέροντος" (Σ.Σ.ξ του συμφέροντος των τραπεζών και των τοκογλύφων δανειστών) και επέβαλλαν νομοθετικά τον οικονομικό στραγγαλισμό του Έλληνα πολίτη. Να χάσει δηλαδή "το κεραμίδι" του και την αξιοπρέπειά του". Αναφέρθηκε εξειδικευμένα στο νομικό μας οπλοστάσιο, το οποίο μπορούν οι αναγνώστες να επισκευθούν και να κάνουν ελευθέρως χρήση (sakkas-ioan.eu).
Ο Δικηγόρος του ΙΝΚΑ Γιάννη Μυταλούλης, τόνισε και προέτρεψε τους πολίτες και τους πολιτικούς να ενεργήσουν και νομικά. Όταν τίθεται θέμα συνταγματικότητας, όπως αυτή του ΕΕΤΗΔΕ κλπ (χαράτσι) σε μια υπόθεση, ο οποιοσδήποτε μπορεί και πρέπει να κάνει παρέμβαση. Μπορούν λοιπόν 20 - 30 πολίτες, για να ελαχιστοποιηθεί το κόστος - ακόμη περισσότεροι καλύτερα, αλλά και πολιτικοί, για να βοηθήσουν ουσιαστικότερα, να κάνουν πρόσθετη παρέμβαση στην ολομέλεια του Αρείου Πάγου. Όσοι ενεργοί πολίτες λοιπόν θέλουν να συμμετάσχουν, να επικοινωνήσουν με την ΕΒΔΟΜΗ (210-6030566) ή με τον Κ. Βενετσάνο (6937153055).
Ακολούθως μίλησαν και οι βουλευτές που παρέστησαν και συντάχθηκαν με τις δίκαιες λαϊκές απαιτήσεις: Ο Βύρων Πολύδωρας, ο Νότης Μαριάς, ο Δημ. Τσουκαλάς, ο Γ. Πάντζας και ο Αλέξης Μητρόπουλος και εκ μέρους του ΕΠΑΜ ο Δημ. Κυπριώτης.
Παρέστησαν ακόμη οι Υποψήφιοι Δήμαρχοι Θάνος Ματόπουλος της «ΡιΚιΠ.», ο Δημοσθένης Δόγκας από την «Δημοτική Βούληση», ο Κ. Δούκας της παράταξης "Δυνάμεις της Κοινωνίας 3Β", ο Δημ. Δαβάκης από το "Κύμα Ενωμένων Πολιτών" και ο Αντιδήμαρχος Διον. Κοντονής και η Δημ. Σύμβουλος Νανά Κάραγιαν.

Πηγή: ebdomi.com        

Δεν υπάρχουν σχόλια: