Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

"Όχι άλλο ... κάρβουνο" στην ΕΡΤ της ζωής μας!



ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
της «Επιτροπής Αγώνα Μαρκόπουλου – Π. Ράφτη»
ενάντια στην παράνομη Επέμβαση των ΜΑΤ στην ΕΡΤ!

  Πέμπτη, 7 Νοεμβρίου 2013

  Δημοσιογραφία Τέλος; Ευχαριστούμε. Δεν θα πάρουμε!

Η «Επιτροπή Αγώνα Μαρκόπουλου – Πόρτο Ράφτη» καταγγέλλει την επέμβαση των ΜΑΤ σήμερα 7 Νοέμβρη, λίγο πριν τα ξημερώματα, στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγ. Παρασκευή και την παράνομη και βίαιη κατάληψη των εγκαταστάσεων που περιφρουρούσαν και λειτουργούσαν επί 5 σχεδόν μήνες οι επίσης παράνομα απολυμένοι (!) εργαζόμενοι στην ΕΡΤ με την ενεργή συμπαράσταση όλων των αγωνιζόμενων και των δημοκρατικών πολιτών.

  Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) που εφαρμόστηκε επί τρικομματικής κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ (ασχέτως από ποιους υπογράφτηκε αυτή η πράξη καθώς στηρίχτηκε και από τους 3) δεν ψηφίστηκε ΠΟΤΕ από τη Βουλή. Είχε ημερομηνία λήξης στις 18 Οκτώβρη 2013 όπου θα έπρεπε να ψηφιστεί από το κοινοβούλιο. Η συνεδρίαση αυτής της ημερομηνίας αναβλήθηκε οπότε από τις 19 Οκτώβρη 2013 έμεινε … έκθετη η «νομιμότητα» της κυβερνητικής ασυδοσίας!
  Αυτή η ΠΝΠ δεν ήταν αρκετή για να «φιμώσει» τους εργαζόμενους που, επί 24ωρης βάσης, «έβγαζαν» στον αέρα ποιοτικό και ουσιαστικό πρόγραμμα διαφυλάσσοντας συγχρόνως και όλη την περιουσία του μεγάρου.
  Σήμερα, 7 Νοέμβρη 2013, ο Εισαγγελέας έδωσε «μαύρο φως» στα ΜΑΤ και 8 διμοιρίες, τις πρωϊνές ώρες, ήρθαν για να επιβάλλουν το «νόμο της παρανομίας!». Κάτι αντίστοιχο έγινε ΜΟΝΟΝ τον Απρίλη του ’41 από τους Γερμανούς όταν εισβάλανε στην Αθήνα!
Η ιστορία και ο Ελληνικός λαός τους εξόντωσε και τους ανάγκασε να φύγουν. Εξόντωσε και ταπείνωσε φασιστικές νοοτροπίες και πολιτικές.  
  Η έφοδος των ΜΑΤ σήμερα συνεχίζει την πολιτική των μνημονίων της κοινωνικής καταστροφής και αστυνομικής καταστολής σε βάρος των εργαζομένων. Είναι ακριβώς αυτή η καταστολή που εφαρμόστηκε πέρυσι στους απεργούς στην Ελληνική Χαλυβουργία, φέτος στο μετρό (όπου παραμένει η επιστράτευση από τις 25 Ιανουαρίου!) και στις Σκουριές της Χαλκιδικής, σε αμέτρητες διαδηλώσεις και απεργίες, με αλλεπάλληλες επιστρατεύσεις απεργών, συλλήψεις και διώξεις διαδηλωτών και συνδικαλιστών.                                   
     ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΕΡΤ!


    Δεν ξεχνάμε και επισημαίνουμε ότι πίσω από την συγκεκριμένη ενέργεια κρύβεται η αυστηρή επισήμανση του Τόμσεν και του ΔΝΤ για πρωτογενές έλλειμμα που πρέπει να καλυφτεί με νέα «εισπρακτικά» μέτρα και φυσικά ο κυβερνητικός πανικός και φόβος!  
    Δεν ξεχνάμε επίσης ότι «όλως τυχαίως» η επέμβαση πραγματοποιήθηκε δύο μόλις μέρες μετά τις «απλόχερα» δοσμένες παρατάσεις αδειών στους ιδιώτες καναλάρχες-εργολάβους-παπαγαλάκια κυβέρνησης και Τρόϊκα με προκλητικές «φοροελαφρύνσεις» και φοροαπαλλαγές. Και όλ’ αυτά όταν:
  • «δικός» τους είναι ο πάροχος των ρ/τ συχνοτήτων,
  • ο διαγωνισμός ανάθεσης των συχνοτήτων ήταν μαϊμού (καθώς δεν υπήρχε αντίπαλος και μάλιστα «Δημόσιος») και ...
  • οι ίδιοι ελέγχουν, σαν πελάτες (!), τον πάροχο των συχνοτήτων!
«Γιάννης πίνει, Γιάννης κερνάει!».

    Ο Ελληνικός λαός και η «Επιτροπή Αγώνα Μαρκόπουλου – Πόρτο  Ράφτη» στήριξε και θα στηρίζει μέχρι την τελική νίκη αυτόν τον δίκαιο αγώνα κόντρα στο μαύρο στη δημοκρατία, την αξιοπρέπεια και τον πολιτισμό μας. Γιατί η ΕΡΤ είναι, και πρέπει να παραμείνει, πυλώνας δημοκρατίας, αξιοπρέπειας και πολιτισμού.

Ενημερωνόμαστε από τους αγωνιζόμενους στην ΕΡΤ,
μέσω της ένθετης παραπομπής του Blog μας
«ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΤΟ ΜΑΥΡΟ»,
στο ελεύθερο πρόγραμμα της ΕΡΤ.
Αυτοί οι 5 μήνες υποδειγματικής αυτοδιαχείρισης ... 
"τάραξαν τα νερά".
Κάτω τα χέρια από τους εργαζόμενους
                          και τη συνδικαλιστική τους εκπροσώπηση!

       Ακούστε τα τελευταία λεπτά της Ελληνικής Ραδιοφωνίας ...

                                                      

Δεν υπάρχουν σχόλια: