Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

«ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ»: Κε Δήμαρχε, μην την ... μακιγιάρετε!!!

8 Μάρτη: ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗΤΗ ΟΜΟΡΦΙΑ
ΙΣΟΤΙΜΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ
    ΔΕ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΕ – ΔΕ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ – ΔΕ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ 
ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ


Η επιλογή του Δήμου Μαρκοπούλου να μετατρέψει την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας, στις 8 Μαρτίου, από ημέρα μνήμης και αγώνα του γυναικείου κινήματος, σε ημέρα καλλωπισμού νυχιών και προώθησης προϊόντων ομορφιάς από πολυεθνικές εταιρείες, προσβάλει τη νοημοσύνη μας και προκαλεί την αισθητική μας .

Τις εφιαλτικές εποχές εφαρμογής των μνημονίων από την Τρόϊκα εξωτερικού και εσωτερικού, η γυναίκα και ειδικά η νέα γυναίκα είναι η περισσότερο στοχοποιημένη. Σε αυτήν απευθύνεται η ανεργία του 68%, η ελαστική, μαύρη και απλήρωτη εργασία αλλά και η εμπορευματοποίηση του γυναικείου κορμιού έως και κακοποίηση και βιασμός αυτού και της γυναικείας προσωπικότητας.

Δεν δεχόμαστε το ρόλο του εμπορεύματος στην πάμφθηνη αγορά εργασίαςόπως και του άντρα – αλλά επιπλέον λέμε : όχι στην πασαρέλα των μόντελ – ζόμπυ, όχι στα “hondog center” και “μπιούτι κομ”. Απορρίπτουμε το πρότυπο της μη σκεπτόμενης γυναίκας. Θα ανατρέψουμε την επίθεση αυτού του άθλιου κοινωνικού συστήματος που θέλει την υποτίμηση της γυναίκας αλλά και του ανθρώπινου είδους συνολικά .

Πέρασαν 103 χρόνια, από το 1910, που η Κλάρα Τσέτκιν, κατά τη διάρκεια του παγκόσμιου Συνεδρίου Σοσιαλιστριών στην Κοπεγχάγη, πρότεινε την 8 του Μάρτη «ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ», για την αλληλεγγύη που μας ενώνει διεθνώς και για να διαδηλώσουμε τη συνεχή διεκδίκηση των δικαιωμάτων των γυναικών διεθνώς.

Στις 8 του Μάρτη επικαιροποιούμε το μήνυμα του 1910 : To γυναικείο κίνημα, μαζί με το εργατικό – λαϊκό, ξεσηκώνεται για την ικανοποίηση των πραγματικών αναγκών της γυναίκας, προσωπικών και οικογενειακών, για την κοινωνική της χειραφέτηση σε μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση.

Να τονίσουμε ότι από το 1975 η «ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ» διεξάγεται υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, με αιχμή του δόρατος την ανάδειξη των γυναικείων προβλημάτων και δικαιωμάτων.

Για όλους τους παραπάνω λόγους η “Επιτροπή Αγώνα”:

  • Καλεί τη Δημοτική αρχή να ακυρώσει την εκδήλωση που προσβάλλει το νόημα της ημέρας της γυναίκας .
  • Καλεί ιδιαίτερα τις γυναίκες δημοτικούς συμβούλους , να παρέμβουν σ΄ αυτή την κατεύθυνση.
  • Καλούμε τις γυναίκες να γυρίσουν την πλάτη σε αυτή την «εκδήλωση».

Αν, παρ’ όλα αυτά, ο Δήμος επιμείνει σε αυτή την ενέργεια, θα παρασταθούμε έξω από τα ΚΑΠΗ, σε όλη τη διάρκεια της «εκδήλωσης» και θα ενημερώνουμε τις γυναίκες για το πραγματικό περιεχόμενο της ημέρας αυτής και θα δώσουμε το λόγο σε κάθε γυναίκα που θέλει να πει τη γνώμη της σε μια ζωντανή συζήτηση με θέμα «ιστορίες γυναικών».
   
Η Επιτροπή Αγώνα Μαρκόπουλου-Π.Ράφτη
          "όχι στα χαράτσια"Τηλ. 6934552574, epagomarko@gmail.com, epagomarko.blogspot.gr, 
                                                   Δε χρωστάμε – Δεν πουλάμε – Δεν πληρώνουμε

Δεν υπάρχουν σχόλια: