Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012

ΣΥΛΛΟΓΗ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ – ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ

Κάτοικοι, παραθεριστές και επισκέπτες του Μαρκοπούλου και του Πόρτο Ράφτη Αττικής.
H συνεχής και άδικη συρρίκνωση των εισοδημάτων μας, ως αποτέλεσμα της πολιτικής των μνημονίων και της εξυπηρέτησης των οικονομικών συμφερόντων, σε συνδυασμό με την υπερβολική αύξηση της τιμής της βενζίνης, φέρνει στην επιφάνεια περισσότερο επίκαιρο από ποτέ το πρόβλημα της ανεπαρκέστατης συγκοινωνίας στην περιοχή Μαρκόπουλου και Πόρτο Ράφτη.

Πρόβλημα που πέρα από τον καθαρά πρακτικό και κοινωνικό του χαρακτήρα, έχει πλέον αποκτήσει και τη διάσταση της αξιοπρεπούς διαβίωσης, καθώς οι μετακινήσεις προς και από την περιοχή αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα κόστη διαβίωσης για τους κατοίκους της, αλλά και έναν αποτρεπτικό παράγοντα για την προσέγγιση του επισκέπτη-παραθεριστή στην περιοχή.
Η απουσία αξιόπιστης συγκοινωνίας έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τη γεωγραφική θέση της περιοχής, σε σχετικά μικρή απόσταση από το κέντρο της Αθήνας, την κατασκευή σημαντικών έργων σε αυτήν, όπως το αεροδρόμιο, το μετρό, ο προαστιακός και ο ιππόδρομος, αλλά και τη σημαντική οικιστική ανάπτυξη που συνοδεύεται και από ανάλογη αύξηση του μόνιμου πληθυσμού της. Μαζική μετακίνηση πληθυσμού που δυστυχώς δε συνοδεύτηκε και από την αναγκαία ανάπτυξη των υποδομών.
Χαρακτηριστικό το πρόβλημα και γνωστό σε όλους μας: η υπάρχουσα συγκοινωνία σε Μαρκόπουλο και Πόρτο Ράφτη είναι ιδιαίτερα ακριβή, ανεπαρκής και δυσλειτουργική, με τα δρομολόγια των υπεραστικών λεωφορείων έχουν παραμείνει ίδια σε συχνότητα και προορισμούς εδώ και πολλά χρόνια, ενώ οι μόνιμοι κάτοικοι έχουν τετραπλασιασθεί και έχει αλλάξει ο συγκοινωνιακός χάρτης της πρωτεύουσας.
Σημαντικό είναι επίσης να τονίσουμε οτι περιοχές που απέχουν σαφώς περισσότερο από το κέντρο της Αθήνας εξυπηρετούνται ήδη με αστική συγκοινωνία.
Υπογράφουμε όλοι για την καλύτερη ποιότητα ζωής και περιβάλλοντος που δικαιούμαστε!

Η κρισιμότητα των ημερών που διανύουμε απαιτεί την πρόταση και την υλοποίηση συγκεκριμένων – αποτελεσματικών λύσεων που θα ανακουφίσουν την τοπική κοινωνία και οικονομία. Λύσεις που θα μπορούσαν να είναι:

Α. Η επέκταση της αστικής συγκοινωνίας και σε Μαρκόπουλο – Πόρτο Ράφτη
Β. Η λειτουργία τακτικής Δημοτικής Συγκοινωνίας στην περιοχή, με άμεση διασύνδεση και με το σταθμό μετρό-προαστιακού Κορωπίου

Απαιτούμε την άμεση λήψη συγκεκριμένων πρωτοβουλιών, στην κατεύθυνση της διερεύνησης και της υλοποίησης ενός βιώσιμου σχεδίου συγκοινωνιακού έργου στην περιοχή με κοινωνικά κριτήρια. Με σαφείς και περιοριστικούς χρονικούς περιορισμούς: ολοκλήρωσή των σχετικών ενεργειών μέσα σε ένα μήνα, από αξιόπιστους και εξειδικευμένους φορείς.

         ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-Π.ΡΑΦΤΗ "οχι στα χαράτσια"
              ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ - ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ - ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ   

ΣΥΛΛΟΓΗ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΕΔΩ  

Δεν υπάρχουν σχόλια: