Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΑΘΗΤΩΝ: ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ;

Από χθες, 27/09/12, έπαυσε η λειτουργία της δωρεάν μεταφοράς των μαθητών πρωτοβάθμιας και δεττεροβάθμιας εκπαίδευσης. Περικοπές ακόμα και στο στοιχειώδες δικαίωμα του φορολογούμενου μαθητή για εκπαίδευση!
Δεν τους ενδιαφέρει αν ο μαθητής που απέχει 12 χλμ. από το σχολείο του, θα μπορέσει να πάει στο σχολείο!
Περκοπές με προτεραιότητα την αποπληρωμή των "αγορών"- "δανειστών"- "τοκογλύφων"  και όχι το μέλλον της χώρας μας.

Η Έ' ΕΛΜΕ ΑΝΑΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ έβγαλε την παρακάτω ανακοίνωση:

"Ε ’ΕΛΜΕ ΑΝΑΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ Παλλήνη 27.9.2012
Επείγουσα ανακοίνωση
Κινητοποίηση για την κατάργηση της δωρεάν μεταφοράς των μαθητών.
• Οι εντολές της τρόικας για διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης υλοποιούνται ταχύτατα. Το Υπουργείο παιδείας περικόπτει την επιχορήγηση για τη μεταφορά των μαθητών. Η περικοπή αφορά και τους μαθητές των Καλλιτεχνικών Μουσικών σχολείων και σχολείων ειδικής αγωγής. Τα σχολεία αυτά αναγκαστικά θα κλείσουν ,γιατί δέχονται μαθητές από όλες τις περιοχές της Αττικής. Μαθητές που φοιτούν σε επαρχιακά σχολεία και διαμένουν χιλιόμετρα μακριά από το σχολείο τους, θα αναγκασθούν να διακόψουν τη φοίτησή τους. Η απόφαση αυτή δημιουργεί προβλήματα και στα σχολεία της Αν Αττικής Την προηγούμενη σχολική χρονιά, όταν η κ. Διαμαντοπούλου έκλεινε πολλά σχολεία στην επαρχία, υποστήριζε ότι οι μαθητές δε θα αντιμετώπιζαν κανένα πρόβλημα, γιατί θα μεταφέρονταν δωρεάν. Τώρα η τρικομματική κυβέρνηση τους πετάει στο δρόμο.
• Η απάντηση των εκπαιδευτικών, γονέων και μαθητών πρέπει να είναι άμεση. Αγώνας για να ακυρώσουμε την κυβερνητική απόφαση. Τρίτη, 2 Οκτωβρίου, ώρα 11.00, στην Πλατεία Κλαυθμώνος, μαθητές των σχολείων Καλλιτεχνικού Γέρακα, Μουσικού Ιλίου, Μουσικού Αλίμου μαζί με τους γονείς τους και τους εκπαιδευτικούς διαδηλώνουν εναντίον της κυβερνητικής επιλογής
• Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ καλεί τους συλλόγους γονέων όλων των σχολείων να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο της Τρίτης,2/10, στην πλατεία Κλαυθμώνος. Η συγκεκριμένη κυβερνητική απόφαση αφορά όλα τα σχολεία. Καλεί επίσης τους εκπαιδευτικούς να υποστηρίξουν τις κινητοποιήσεις γονέων και μαθητών. Η θέση μας είναι μαζί με τους μαθητές μας και τους γονείς τους για την υπεράσπιση της δημόσιας παιδείας.
• Για τη διευκόλυνση των συναδέλφων το Δ.Σ της ΕΛΜΕ κηρύσσει για τις 2 Οκτωβρίου 3ωρη στάση εργασίας από 11.00.
Για το Δ. Σ της ΕΛΜΕ
Η πρόεδρος Ο Γ. Γραμματέας
Άννα Μπαχτή Δημήτρης Μπαξεβάνης"

Δεν υπάρχουν σχόλια: