Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΔΡΑΣΕΩΝ ΤΗΣ "ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ" ΜΑΣ ...


                                                                         

    Από τα τέλη του ΟΧΤΏΒΡΗ του ’11 οι ανησυχίες μας και οι ληστρικές πολιτικές των «γνωστών αγνώστων» της πολιτικής σκηνής του τόπου μας μας ένωσε σε μια κοινή, ανεξάρτητη, χωρίς κομματικές, αλλά με πολιτική κρίση, δράση την
«ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ – Π. ΡΑΦΤΗ».

 
Δεν ζητούσαμε καρέκλες και αξιώματα αλλά συσπειρωθήκαμε απέναντι σε ότι μας καταστρέφει και αποδιοργανώνει τη ζωή μας.
Σχεδόν, λοιπόν, κάθε εβδομάδα ενημερώναμε και συσπειρώναμε τους συντοπίτες μας σε Γενικές Συνελεύσεις.
  • Αρχίσαμε επικεντρώνοντας την πάλη και την δραστηριότητα μας στα «χαράτσια», μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Οι Γ.Σ. δημιούργησαν μια ασπίδα προστασίας και αλληλεγγύης μεταξύ όλων μας, χωρίς καμία εξαίρεση.                                                                                  Αποφασίσαμε λοιπόν την δημιουργία ομάδων «άμεσης επέμβασης» σε όποια περίπτωση προέκυπτε πρόβλημα εντολής ή διακοπής ρεύματος. Ενημερώσαμε, γι΄ αυτό τον λόγο, με κεντρικό αριθμό κινητού και εκτυπώσαμε προειδοποιητικά αυτοκόλλητα, για την επικόλληση στα ρολόγια μας που αφορούσαν όσους είχαν πληρώσει λογαριασμό ρεύματος και όχι το «χαράτσι». Συγχρόνως δίναμε νομικές και τεχνικές συμβουλές (πληρωμή λογαριασμών μόνο του ρεύματος στα ΑΤΜ, επανατοποθέτηση ασφάλειας στο ρολόι, ηλεκτρονική αίτηση εξαίρεσης από το «χαράτσι», κ.α.) σε όλους, όχι μόνο στις Γ.Σ. αλλά και με έντυπο υλικό ή/και με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.
  • Από τη συμμετοχή και τον προβληματισμό όλων μας των συμμετεχόντων αποφασίστηκε από την Γ.Σ.. να προχωρήσουμε σε προσφυγή ασφαλιστικών μέτρων κατά της ΔΕΗ με σκοπό να ανακόψουμε την απειλητική οικονομική επιδρομή στις ζωές μας.                                           Στις 21/01/2012 καταθέσαμε τα ασφαλιστικά μέτρα από τη λίστα 269 προσφυγών και στις 17/02/2012 έγινε η συζήτηση στο Πρωτοδικείο της Αθήνας.                                            Πετύχαμε την έκδοση εντολής απαγόρευσης διακοπής ρεύματος από τη ΔΕΗ και κάθε εναλλακτικό πάροχο μέχρι τις 23/03/2012 και τελική εκδίκαση των Ασφ. Μέτρων στις 03/07/2012.  
  • Συγχρόνως με επί τόπου παραστάσεις διαμαρτυρίας και παρεμβάσεις στη ΔΕΗ Κορωπίου αλλά και στο ιδιωτικό συνεργείο που έχει αναλάβει τις διακοπές της περιοχής  μας έχουμε καταφέρει να ελέγχουμε, στο βαθμό που είναι δυνατό, τις όποιες πιθανότητες διακοπών.      Όλη αυτή η δραστηριότητα αντλούσε τη δύναμή της όχι μόνο από τη συμμετοχή του κόσμου από το Δήμο μας αλλά και από την συμμετοχή εκπροσώπων μας σε όμορες λαϊκές συνελεύσεις, κινήσεις και επιτροπές ( «Γεν. Συνέλευση» των Συνελεύσεων της Αττικής στην Πάντειο, Προ-συνελεύσεις συντονιστικών οργάνων, ανταλλαγή αποφάσεων μεταξύ επιτροπών μέσω διαδικτύου, Δημοτικά Συμβούλια, κ.α.).   
  • Πέρα όμως της τοπικής δράσης της Επιτροπής Αγώνα μεγάλο ρόλο στην αποδοχή των προθέσεών της διαδραμάτισε και η ενεργή προώθηση προτάσεων αλλά και η συμμετοχή σε κορυφαίες λαϊκές και ιστορικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, αντίστασης και πάλης (11/02/12 και 12/02/2012 ενάντια στην ψήφιση του Μνημονίου 2, 17/1 ΠανΑττική συγκέντρωση ενάντια στα χαράτσια, ……).
          Συντοπίτες και συντοπίτισσες,
η «ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ – Π. ΡΑΦΤΗ» δεν κάθισε και δεν κάθεται με .... «σταυρωμένα τα χέρια».

Οι ανάγκες του τόπου και ιδιαίτερα της τοπικής μας κοινωνίας αλλάζουν με κινηματογραφικούς ρυθμούς. Προχωρήσαμε ένα βήμα πιο μπροστά.

  • Οι Γ.Σ. και τα Συντονιστικά της «επιτροπής» αποφάσισαν και δημιούργησαν  ΟΜΑΔΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ με εξειδίκευση στο Αντικείμενο της αλληλεγγύης, της Αστικής Συγκοινωνίας και της μεταφοράς των μαθητών, της προστασίας του Περιβάλλοντος, της Υγείας - Παιδείας.  Πρώτη μας επιτυχία η διανομή 23τ. πατάτας με διαμεσολάβηση του Δήμου και 1200κ. ρυζιού με δικιά μας διαμεσολάβηση στις  30/03/2012,  σε κοινή συνεργασία.
  • Παλεύουμε συγχρόνως και για αποκατάσταση της «αστικής» συγκοινωνίας μέχρι το Μαρκόπουλο και Π. Ράφτη αλλά και της ΔΩΡΕΑΝ-ΑΣΦΑΛΟΥΣ  μεταφοράς των μαθητών με παρεμβάσεις στα Δημοτικά συμβούλια και συνεχίζουμε.                                                               Πιστεύαμε και συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε ότι «ο σωστός και αγωνιστικά συμμέτοχος πολίτης είναι ο ενημερωμένος πολίτης».
  • Οργανώσαμε στις 29/01/12 μια από τις πιο πετυχημένες εκδηλώσεις στα Μεσόγεια με θέμα: «ΚΡΙΣΗ… ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ» με ομιλητές τους:
          Κατρούγκαλο Γιώργο (Αναπληρωτής Καθηγητής Συνταγματολόγος στο πανεπιστήμιο της Θράκης)
          Μαρκέτο Σπύρο (επίκουρος καθηγητής του τμήματος Πολιτικών Επιστημών ΑΠΘ),
          Μαυροειδή Παν. (Πρωτοβουλία κατά Ευρώ και ΕΕ-μεταλλειολόγος - μεταλλουργός μηχανικός ΕΜΠ),
          Τσιακίρη Λευτέρη. (Οικονομικός μελετητής, Συγγραφέας).

  • Αποδείξαμε ότι όπως ξέρουμε να αγωνιζόμαστε έτσι ξέρουμε και να γλεντάμε αλλά και να σατιρίζουμε.!                                                                                                                             Στις 25/02, τελευταία Κυριακή της αποκριάς οργανώσαμε, για ΠΡΩΤΗ φορά στα χρονικά του Δήμου μας, το κάψιμο του ΚΑΡΝΑΒΑΛΟΥ του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ. Αυτοκινητοπομπή ξεκίνησε από το Μαρκόπουλο με … μπροστάρη τον καρνάβαλο για να καταλήξει στην πλατεία του Π. Ράφτη (άγαλμα) και μετά από ένα πολύ πετυχημένο θεατρικό δρώμενο με σατυρικά στιχάκια συναγωνιστών της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ «κατέληξε» στην πύρινη οργή του πλήθους. Ακολούθησε χορός, τραγούδι, μεζές και κρασάκι που είχε ετοιμαστεί και προσφερθεί εθελοντικά από όλους μας αλλά και από παραγωγούς του τόπου μας.
  • Στις 18 του Ιούλη 2012 κάναμε μία εκδήλωση-προβολή, στον υπαίθριο χώρο του λιμανιού στο Πόρτο Ράφτη,  του εξαιρετικού ντοκυμαντέρ "Catastroika" που αναζητά και αποδεικνύει τις συνέπειες των ιδιωτικοποιήσεων σε μια χώρα υπό καθεστώς επιτήρησης.
         Οι δράσεις της επιτροπής μας συνεχίζονται και θα σας ενημερώνουμε συνεχώς και έγκαιρα για την συμμετοχή σας και τις υποδείξεις σας.

  •                                                                                                                    «ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ – Π. ΡΑΦΤΗ»

Δεν υπάρχουν σχόλια: