Σάββατο 31 Αυγούστου 2019

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΥΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ

Κυριακή 1η Σεπτεμβρίου, 11 το πρωί 
στο Δημαρχείο Μαρκοπούλου


Την Κυριακή 25/8 πραγματοποιήθηκε μαζική συνέλευση δεκάδων πολιτών & εκπροσώπων συλλογικοτήτων από το Πόρτο Ράφτη & το Μαρκόπουλο, με θέμα την απαράδεκτη κατάσταση με τα σκουπίδια που επί μήνες συνεχίζεται στο Δήμο μας και την οργάνωση του αγώνα μας για το τεράστιο αυτό πρόβλημα. Την πρωτοβουλία για την συνέλευση πήρε η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ για την Κοινωνία και το Περιβάλλον, η οποία ενημέρωσε για τις αναφορές της στον Εισαγγελέα Περιβάλλοντος για τις διάσπαρτες χωματερές στο Πόρτο Ράφτη και την παράνομη χωματερή στα νταμάρια στο Μαρκόπουλο και το αίτημα προς την Περιφέρεια Αττικής και τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας για να κηρυχθούν οι πόλεις του Πόρτο Ράφτη & του Μαρκόπουλου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας, χωρίς να υπάρξει η παραμικρή ουσιαστική ανταπόκριση από τις αρχές. Μετά από πολλές τοποθετήσεις που παρουσίασαν όλο τον προβληματισμό, τις απόψεις και
προτάσεις των συμμετεχόντων, η συνέλευση κατέληξε στα εξής:


  1. Η κατάσταση με τα σκουπίδια είναι εκρηκτική και εγκυμονεί σοβαρούς υγειονομικούς κινδύνους για τους κατοίκους. Μεγάλος είναι ακόμα, ο κίνδυνος μιας καταστροφικής πυρκαγιάς που μπορεί να συμβεί τόσο στις διάσπαρτες χωματερές μέσα στην πόλη όσο και στην παράνομη χωματερή στα νταμάρια, στην οποία και καταλήγουν όσα ελάχιστα απορρίμματα συλλέγει καθημερινά ο Δήμος. Τα εδάφη μολύνονται, κινδυνεύει ο υδροφόρος ορίζοντας, το φυσικό περιβάλλον καταστρέφεται συστηματικά. 
  2. Η εγκατάλειψη σε κατάρρευση του δημοτικού συστήματος αποκομιδής των απορριμμάτων διευκολύνει τα σχέδια για την παράδοση μιας δημόσιας υπηρεσίας σε ιδιώτες, ενδεχόμενο που στη συνέχεια θα επιβαρύνει ακόμα περισσότερο τους πολίτες και το περιβάλλον.
  3. Αγωνιζόμαστε για ένα δημόσιο σύστημα αποκομιδής απορριμμάτων με όλες τις αναγκαίες υποδομές που θα προτάσσει την προστασία του ανθρώπου και του περιβάλλοντος, θα βασίζεται στην ανακύκλωση και θα είναι αποτελεσματικό.

Δεν πάει άλλο! 
Πρέπει να πάρουμε οι πολίτες την κατάσταση στα χέρια μας.

Οργανώνουμε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο Μαρκοπούλου την Κυριακή 1η Σεπτέμβρη στις 11 το πρωί, την ώρα συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.
Απαιτούμε να οριστεί άμεσα συνεδρίαση του ΔΣ με μοναδικό θέμα το πρόβλημα των σκουπιδιών και τη λύση του από τους θεσμοθετημένους υπεύθυνους -από το Νόμο- φορείς, δηλαδή το Δήμο, την Περιφέρεια & την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Τα σημεία συνάντησης για την κινητοποίηση είναι:

  • Για το Πόρτο Ράφτη στις 10 πμ στην αρχή της λεωφόρου Πόρτο Ράφτη (μετά τον κόμβο προς Μαρκόπουλο)
  • Για το Μαρκόπουλο στις 10.30 πμ στο Γυμνάσιο και το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου
  • Εκεί θα συγκλίνουν οι δύο συγκεντρώσεις και θα ακολουθήσει πορεία στο Δημαρχείο

Η Συνέλευση καλεί κάθε σύλλογο, σωματείο ή συλλογικότητα, όλες και όλους τους συμπολίτες μας να συμμετέχουν και να βοηθήσουν στην επιτυχία της κινητοποίησης και του αγώνα αυτού που θα έχει συνέχεια.
Η Συνέλευση αποφάσισε τη δημιουργία ανοικτής Συντονιστικής Επιτροπής για την καλύτερη οργάνωση του αγώνα. Στη Συντονιστική Επιτροπή μπορεί να συμμετέχει και όποια συλλογικότητα ή πρόσωπο θέλει να συμβάλει στην οργάνωση του αγώνα.
Η Συντονιστική Επιτροπή

Πηγή: "ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ για την Κοινωνία και το Περιβάλλον"
Πηγή (φωτ/φιών): news247.gr, marko.gr, mesogianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: