Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

Οι μεταρρυθμιστές ξανάρχονται.... Ο Υπ. Παιδείας αντάμα με τους πιο αποκρουστικούς εχθρούς της δημόσιας εκπαίδευσης (Διαμαντοπούλου, Φορτσάκης...) οι οποίοι με τον πιο αυταρχικό τρόπο και τα ΜΑΤ, κατέστρεψαν χιλιάδες θέσεις εργασίας στην εκπαίδευση μαζί με το Φίλη των υπ. αποφάσεων για το δημοτικό και το νηπιαγωγείο. Για να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να επιβάλουν τις οδηγίες ΕΕ - ΟΟΣΑ και ότι δεν μπόρεσαν τα "ντόπερμαν" του νεοφιλελευθερισμού. 

Να ξέρουν καλά όλοι τους ότι θα μας βρουν και πάλι μπροστά τους και ο Γαβρόγλου και η κυβέρνηση Συριζα-Ανελ θα χουν την ίδια τύχη με τους συνομιλητές του. 
Όλοι μαζί να τους χαλάσουμε τη φιέστα!                               Διαβάστε το κάλεσμα ....

Κάλεσμα σε μαζική συγκέντρωση στο μουσείο Φωταέριου για να διαδηλώσουμε ενάντια στους dealers του ΟΟΣΑ και της ΕΕ και τα σχέδιά τους Τρίτη 7/3

ΑΠ 102- 5/3/17                                         Προς: τα μέλη,  ΔΟΕ,  ΣΕΠΕ, ΕΛΜΕ  Αττικής

Την Τρίτη 7 Μάρτη πραγματοποιείται στο Μουσείο Φωταερίου στο Γκάζι εκδήλωση- συζήτηση για την Παιδεία στην οποία θα παρουσιασθεί το βιβλίο που επιμελήθηκε , ο πρόεδρος του λεγόμενου εθνικού διαλόγου για την παιδεία  Αντώνης Λιάκος,  «Από Παιδείας άρξασθαι Έκθεση του εθνικού και κοινωνικού διαλόγου για την Παιδεία» με ομιλητές:

  • τον Υπουργό Παιδείας κ. Γαβρόγλου, ο οποίος ετοιμάζεται να φέρει την συνολική εκπαιδευτική μεταρρύθμιση που έχουν συμφωνήσει με την ΕΕ και τον ΟΟΣΑ στα πλαίσια του 3ου Μνημόνιου για να κατεδαφίσει τη δημόσια εκπαίδευση και να περάσει ότι δεν μπόρεσαν όλοι οι προκάτοχοί του εξαιτίας του εκπαιδευτικού κινήματος.
  • τους πρώην υπουργούς παιδείας κ. Ά. Διαμαντοπούλου, την πιο σκληρή και αδίστακτη υπουργό Παιδείας η οποία έκλεισε πάνω από 2000 σχολεία καταργώντας χιλιάδες οργανικές θέσεις εκπαιδευτικών, έκλεισε τους πίνακες αναπληρωτών, επιδίωξε την αύξηση του αριθμού των μαθητών στην τάξη
  • τον Ν. Φίλη ο οποίος υποθήκευσε το δημόσιο σχολείο με την υπ. απόφαση που καταργεί 7.000 θέσεις εργασίας στα δημοτικά και υπονόμευσε το δημόσιο νηπιαγωγείο με την υπ. απόφαση που αυξάνει τον ελάχιστο αριθμό νηπίων και κλείνει τμήματα νηπιαγωγείου, καταργεί την υποχρεωτικότητα στο ολοήμερο και κορόιδεψε απροκάλυπτα τους αναπληρωτές με τους 20.000 διορισμούς
  • τον υπεύθυνο του τομέα Παιδείας της ΝΔ κ. Θ. Φορτσάκη και πρώην πρύτανη του ΕΚΠΑ ο
    γνωστός πρύτανης των ΜΑΤ που κλείδωνε το πανεπιστήμιο και καλούσε τα ΜΑΤ για να μην πραγματοποιηθεί διαμαρτυρία και ήταν αρωγός της προσπάθειας για απολύσεις των διοικητικών των ΑΕΙ
  • και την κ. Μαρία Ρεπούση, του γνωστού συνωστισμού, τέως Βουλευτού της ΔΗΜΑΡ
Είναι η πρώτη φορά που γίνεται μια τέτοια συνάντηση και φυσικά δεν είναι ούτε τυχαία ούτε αθώα. Άλλωστε το περιεχόμενο που καθορίζουν για τη συνάντηση το προσδιορίζει: « … Υπάρχουν κοινοί τόποι ανάμεσα στις πολιτικές δυνάμεις που αφορούν το δέον γενέσθαι; Υπάρχει η αναγκαία ευψυχία να βγει η εκπαίδευση από την αρένα της αντιπαράθεσης;».

Γίνεται ακριβώς πριν από το ξεδίπλωμα της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης επιχειρείται η διαμόρφωση κοινής «εθνικής γραμμής» για την Παιδεία ώστε σύσσωμο το αστικό πολιτικό προσωπικό να συμβάλλει στο πέρασμα της μεταρρύθμισης που όλοι μαζί ψήφισαν στο 3ο Μνημόνιο.

Γίνεται ακριβώς τη στιγμή που έχει βγει η έκθεση του ΟΟΣΑ, η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και η τοποθέτηση του ΣΕΒ με τις κατευθύνσεις έκτρωμα για την δημόσια εκπαίδευση οι οποίες με «φιλολογική επεξεργασία» αποτυπώνονται στα πορίσματα του διαλόγου για την Παιδεία, που θέλουν να εφαρμόσουν.

Θέλουν να ενώσουν τις δυνάμεις τους με ευρύτερες συναινέσεις όπως έκαναν και με το 3ο Μνημόνιο αλλά και το νόμο πλαίσιο για τα ΑΕΙ για να μπορέσουν να κάμψουν τις αντιστάσεις του εκπαιδευτικού κινήματος και της κοινωνίας που στέκεται εμπόδιο όλα αυτά τα χρόνια στα αποκρουστικά τους σχέδια για την παιδεία της αγοράς, για λίγους και εκλεκτούς και το τσάκισμα της εργασίας των εκπαιδευτικών.

Να ξέρουν καλά όλοι τους και οι πρώην που τους πέταξε στα αζήτητα το κίνημα και η κοινωνία και οι νυν φερέλπιδες για την αποτελεσματικότητα τους στην αντιεκπαιδευτική πολιτική ότι θα βρίσκουν το εκπαιδευτικό κίνημα συνεχώς μπροστά τους να υπερασπίζεται το καθολικό δικαίωμα στη μόρφωση και τη δουλειά και να ανατρέπει τα σχέδιά τους.

Καλούμε σε μαζική συγκέντρωση 
στο Βιομηχανικό  Μουσείο Φωταερίου την Τρίτη 5.30' μ.μ. 
για να διαδηλώσουμε 
ενάντια στους dealers  του ΟΟΣΑ και της ΕΕ 
και τα σχέδιά τους.

Πηγή: Σύλλ. Εκπ/κών Π.Ε. Κ. Σωτηρίου"

Δεν υπάρχουν σχόλια: