Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της "Πρωτοβουλίας για τη Συγκρότηση Λαϊκής Επιτροπής για τη ΝΙΚΗ του «ΟΧΙ»"

Η "Πρωτοβουλία για τη Συγκρότηση Λαϊκής Επιτροπής για τη ΝΙΚΗ του «ΟΧΙ»" μας έστειλε το παρακάτω δελτίο τύπου:

Δελτίο Τύπου

Την Κυρική 19 Ιούλη πραγματοποιήθηκε σύσκεψη πολιτών στο Λιμάνι του Πόρτο-Ράφτη που συζήτησαν για τις κρίσιμες πολιτικές εξελίξεις και αποφάσισαν την ανάληψη ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΓΙΑ τη συγκρότηση Λαϊκής Επιτροπής για τη ΝΙΚΗ του «ΟΧΙ» η σύσκεψη αποφάσισε τα εξής:
Όταν λέμε ΟΧΙ, εννοούμε ΟΧΙ

Καλούμε σε ανοιχτή λαϊκή συνέλευση το Σάββατο 25/7, στις 7.30μ.μ.
στο Λιμάνι του Πόρτο – Ράφτη
  Ο λαός μας στο δημοψήφισμα στης 5 Ιούλη σήκωσε το ανάστημά του κόντρα στην τρομοκρατία και την απροκάλυπτη προπαγάνδα υπέρ του ΝΑΙ από την συστράτευση των οικονομικών δολοφόνων της ΕΕ και του ΔΝΤ, των αγορών και των τραπεζιτών και όλου του εγχώριου (Μνημονιακό πολιτικό προσωπικό, τους καναλάρχες, το ΣΕΒ και τη μεγαλοεργοδοσία, ακόμα και τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία της ΓΣΕΕ) και Διεθνούς κατεστημένου  που με κάθε είδους εκβιασμούς, οικονομική ασφυξία και κλειστές τράπεζες,  προσπάθησαν μανιασμένα να επιβάλουν το ΝΑΙ της οικειοθελούς υποταγής του Λαού.
  Το δικό μας ΟΧΙ είναι ΟΧΙ σε παλιά και νέα μνημόνια, ΟΧΙ στη συνέχιση της λιτότητας και της εξαθλίωσης του λαού, ήταν ΟΧΙ στο ξεπούλημα της χώρας. ΟΧΙ ΡΗΞΗΣ με ότι μας καταστρέφει τη ζωή και ΟΧΙ στη νέα μνημονιακή συμφωνία και υποταγή.
  Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ με κόκκινη γραμμή την “πάση θυσία παραμονή στο ευρώ και την ΕΕ” γύρισε την πλάτη στο ΟΧΙ του λαού. Με «εθνική συνεννόηση» με τα Μνημονιακά κόμματα (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ) και σε απόλυτη ευθυγράμμιση με το διευθυντήριο των Βρυξελλών,  μετέτρεψαν το ΟΧΙ σε ένα ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ, πραξικοπηματικά και καταλύοντας κάθε έννοια δημοκρατίας και λαϊκής κυριαρχίας.
  Η νέα συμφωνία, με προαπαιτούμενα όλα τα μέτρα που ο λαός μας κατάφερε να αποτρέψει με τους αγώνες του, από τα δύο προηγούμενα Μνημόνια τα 5 τελευταία χρόνια, και το ΝΕΟ 3ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ που ακολουθεί, με νέο ακόμα πιο βάρβαρο πακέτο μέτρων, επιταχύνει την πλήρη κοινωνική καταστροφή, τη διαιώνιση της φτώχειας, την ισοπέδωση των όποιων εργασιακών δικαιωμάτων έχουν απομείνει, το ξεπούλημα της χώρας και κάθε δημόσιου αγαθού, την ανεργία, το τσάκισμα της νεολαίας και κάθε παραγωγικής δυνατότητας (αγρότες, μικρομεσαίες επιχειρήσεις, κλπ) απολύσεις, μειώσεις μισθών και συντάξεων, κατάργηση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθερίων, κλπ. Η νέα συμφωνία υποθηκεύει, ακόμα περισσότερο, το μέλλον του λαού και της νεολαίας και δυσκολεύει, αν επιτρέψουμε να εφαρμοστεί, την οποιαδήποτε ανάκαμψη της χώρας και του λαού.
  Προσπαθούν να μας πείσουν ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την αποδοχή του νέου Μνημονίου και επιστρατεύουν τις ίδιες θεωρίες της καταστροφής για να τρομοκρατήσουν το λαό και να αποδυναμώσουν το κίνημα και τις αντιδράσεις του.
  Αποδείχτηκε ότι Δεν υπήρξε, δεν υπάρχει και δεν μπορεί να υπάρξει, «έντιμος συμβιβασμός» με όλους αυτούς! Το «Όχι» στη λιτότητα, στα μνημόνια, στις ιδιωτικοποιήσεις, στις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις, ακόμη και η αντιμετώπιση της κοινωνικής – ανθρωπιστικής καταστροφής, δεν συμβαδίζουν με το «ναι στο ευρώ και την ΕΕ».
  Εκτιμάμε ότι είναι επιτακτική ανάγκη να ξανάρθουν οι αγώνες στο προσκήνιο. Δεν μπορούμε να αφήσουμε να κυριαρχήσει η απογοήτευση και  ηττοπάθεια. Δεν μπορούμε να αφήσουμε τη φτώχεια και την κοινωνική αδικία να επιβληθούν. Δεν μπορούμε ν’ αφήσουμε τις αντιδραστικές δυνάμεις και το νεοφασισμό να σηκώσουν ξανά κεφάλι.
  Θα συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να οικοδομήσουμε μια νέα λαϊκή ενότητα «της ρήξης μέχρι το τέλος» ενάντια στην «εθνική ενότητα» της «υποταγής μέχρι το τέλος» που μόνο σκοπό της έχει τη σωτηρία της ευρωζώνης και του κέρδους.
  Θα πάρουμε στα χέρια μας την υπεράσπιση της Δημοκρατίας ενάντια στην κατάλυσή της, την υπεράσπιση της λαϊκής κυριαρχίας ενάντια στην αποικιοκρατική επιτροπεία και την υποτέλεια στους τραπεζίτες και την ΕΕ.
Υπάρχει άλλλος δρόμος

  Ο αγώνας για να μην περάσει και να ανατραπεί το νέο βάρβαρο μνημόνιο, που περνάει μέσα από την ρήξη, έξοδο από την ευρωζώνη και την ΕΕ. Την παύση πληρωμών στους δανειστές τοκογλύφους, τη μη αναγνώριση - διαγραφή του χρέους, που σε κάθε περίπτωση δεν είναι δικό μας, είναι επαχθές και αβίωτο για το λαό.
Την εθνικοποίηση  της Τράπεζας της Ελλάδος, όλων των τραπεζών και των στρατηγικών επιχειρήσεων με λαϊκό έλεγχο, για να λειτουργούν σε όφελος του λαού και όχι του κέρδους.
  Άμεσα μέτρα που θα βελτιώνουν τη ζωή, τους μισθούς, τις συντάξεις, την Παιδεία, την Υγεία, τις κοινωνικές υπηρεσίες και θα αντιμετωπίζουν την ανεργία και την ελαστική ή απλήρωτη εργασία με ξήλωμα όλων των μνημονιακών μέτρων, παλιών και νέων.
  Μέτρα για την υπεράσπιση και διεύρυνση των εργατικών και λαϊκών δημοκρατικών δικαιωμάτων, απέναντι στο μνημονιακό εξευτελισμό της Βουλής, στη δικτατορία των μιντιοκρατών, στην αστυνομοκρατία και το νεοφασισμό.
  Η έξοδος από την ευρωζώνη και η αποδέσμευση από την ΕΕ δε σημαίνει ένα άλλο νόμισμα με συνέχιση της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής. Αντίθετα, είναι απόφαση για μια άλλη πορεία της χώρας, με τους εργαζόμενους στο τιμόνι και τις κοινωνικές ανάγκες στο κέντρο των οικονομικών και πολιτικών αποφάσεων, καθώς και για ένα άλλο πλαίσιο διεθνών σχέσεων με ισοτιμία, δικαιοσύνη και αμοιβαίο όφελος. Για να μπορέσει ο κόσμος της εργασίας να ανασάνει και να καρπώνεται τον πλούτο που παράγει.
Ήρθε η ώρα να μιλήσει το ΟΧΙ της μαζικής δράσης και της ρήξης.
Συνεχίζουμε αταλάντευτα και ανυποχώρητα, κόντρα στις πιέσεις και την υποταγή. Μπορούμε να επιβάλουμε το δικό μας «εναλλακτικό σχέδιο» για έναν νικηφόρο αγώνα, εάν προωθήσουμε άμεσα την οργάνωση και αλληλεγγύη του λαού, τη μαζική αντίσταση, την αντεπίθεση και τον ξεσηκωμό.
Με βάση τα παραπάνω καλούμε σε :

  • ανοιχτή λαϊκή συνέλευση το Σάββατο 25/7 στις 7.30μμ στο Λιμάνι στο Πόρτο – Ράφτη για να  τη συγκρότηση Λαϊκής Επιτροπής για τη ΝΙΚΗ του «ΟΧΙ».

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ για τη συγκρότηση Λαϊκής Επιτροπής για τη ΝΙΚΗ του «ΟΧΙ»

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Στο σήμερα , "οι από κάτω" , θα μετατρέψουμε τη δυνατότητα του ΟΧΙ ΜΑΣ , να ζήσουμε τη ζωή που μας αξίζει , σε πραγματικότητα; ΜΠΟΡΟΥΜΕ , με τη δημιουργία ενός πολιτικού λαϊκού κινήματος ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ 1) της μνημειώδους - μνημονιακής - αντιλαϊκής επίθεσης των αντιδραστικών - μαύρων δυνάμεων κεφαλαίου , Ε.Ε , ΔΝΤ & 2) του ολοκληρωτικού πολιτικού συστήματος κυβέρνησης και κομμάτων - συνεταίρων της στη βουλή , που συνεπικουρούν στην εφαρμογή της αντιλαϊκής - φιλοπλουτοκρατικής - μνημονιακής πολιτικής της.