Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Να, ποια είναι η Τρομοκρατία! Οι πλειστηριασμοί και η ληστεία! ... και προσαγωγές αγωνιστών!

Όταν σου "κλέβουν" το βιός σου (με συνοπτικές διαδικασίες) είναι ... νόμιμο! Όταν το υπερασπίζεσαι (το βιός σου) ... παρανομείς!!


Αυτό συνέβη χθες Τετάρτη 27/05 στο Ειρηνοδικείο Κορωπίου που, όπως κάθε Τετάρτη, έγινε προσπάθεια αποτροπής πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας από μέλη των συλλογικοτήτων "Πλειστηριασμός Λαϊκής Στέγης στα Μεσόγεια στοπ" και της "Επιτροπής Αγώνα Μαρκόπουλου-Πόρτο Ράφτη". Καθώς η κινητοποίηση πέτυχε το στόχο της και οι πλειστηριασμοί αποτράπηκαν τα κοράκια που καραδοκούσαν ... ενοχλήθηκαν και ζήτησαν την "νόμιμη" (!) ... συνδρομή της αστυνομίας που προχώρησε σε προσαγωγές!!
Ο "Συντονισμός Συλλογικοτήτων Αττικής" έβγαλε την παρακάτω ανακοίνωση ...


ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
                     e-mail : epitropi3den@gmail.com,    ιστολόγιο : http://epitropi3den.blogspot.gr


27/5/2015


ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟΤΡΟΠΗΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ


Καταγγέλλουμε τις προσαγωγές και κρατήσεις στο αστυνομικό τμήμα Κορωπίου δύο αγωνιστών που συμμετείχαν σε κινητοποίηση στο ειρηνοδικείο Κορωπίου για να αποτρέψουν πλειστηριασμούς κατοικιών την Τετάρτη 27/5/2015. Η κινητοποίηση σε αυτό το Ειρηνοδικείο είχε οργανωθεί, όπως και κάθε Τετάρτη, από τις συλλογικότητες Πλειστηριασμός Λαϊκής Στέγης στα Μεσόγεια στοπ και Επιτροπή Αγώνα Μαρκόπουλου-Πόρτο Ράφτη, που συμμετέχουν στο Συντονισμό Συλλογικοτήτων Αττικής.
Η κινητοποίηση και αυτή την Τετάρτη πέτυχε το στόχο της και οι πλειστηριασμοί αποτράπηκαν. Αυτό ενόχλησε τα κοράκια που καραδοκούσαν, αλλά και την αστυνομία που προχώρησε στις προσαγωγές. Η αγωνιστική παρέμβαση των κατοίκων που συγκεντρώθηκαν έξω από το Α.Τ. Κορωπίου επέβαλε να αφεθούν ελεύθεροι οι δύο συναγωνιστές μας.
Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες και για τους πλειστηριασμούς που συνεχίζονται χωρίς σταματημό, αλλά και για τις τρομοκρατικές προσαγωγές και τη στάση της αστυνομίας.
Να πάρει τέλος η υποταγή στις απαιτήσεις δανειστών, ΔΝΤ, Ε.Ε., τραπεζών και η εξυπηρέτηση των συμφερόντων όσων πλουτίζουν πάνω στη φτώχεια μας, αρπάζοντας τα σπίτια μας.
Ζητάμε:
  • επιτέλους να προχωρήσει η νομοθετική απαγόρευση πλειστηριασμών της λαϊκής κατοικίας από τράπεζες και το κράτος (εφορίες – οργανισμούς – ταμεία), που η κυβέρνηση καθυστερεί μέχρι να πάρει έγκριση της τρόικας.
  • να σταματήσουν οι τρομοκρατικές διώξεις των αγωνιζόμενων κατοίκων
Αγωνιζόμαστε για:
  • Απόλυτη προστασία της λαϊκής κατοικίας. Κανένας πλειστηριασμός, κανένα σπίτι λαϊκού νοικοκυριού σε χέρια Τραπεζίτη ή του Κράτους.
  • Γενναία επιδότηση ενοικίου, παραχώρηση κενών κατοικιών (χιλιάδες είναι τα άδεια ακίνητα δήμων, εκκλησιών, φορέων του δημοσίου). 
  • Επαναλειτουργία του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (Ο.Ε.Κ.) στη βάση των λαϊκών αναγκών.
  • Κατάργηση των φόρων της πρώτης κατοικίας. Κατάργηση της φοροληστείας του λαού. Φόροι και όχι φοροαπαλλαγές στους πλούσιους.


Η ΣΤΕΓΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΟΛΩΝ
ΑΠΟΤΡΕΠΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ


    Λεφτά για τις λαϊκές ανάγκες. Ούτε ένα ευρώ στους δανειστές. 
Διαγραφή του Χρέους ΤΩΡΑ!
Την κρίση να πληρώσει το κεφάλαιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: