Κυριακή 21 Ιουλίου 2013

"Τα σκουπίδια: ο βρώμικος χρυσός"! ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 26 ΙΟΥΛΗ 2013, στις 8 μ.μ. στο λιμάνι

Ανατρέχοντας στην εκδήλωση της Παρασκευής, στις 19 Ιούλη, το ακροατήριο του πάνελ των ομιλητών άκουσε πολλά, ενδιαφέροντα και, σε κάποια σημεία των τοποθετήσεων των ομιλητών, απίστευτα (!), που αφορούν την διαχείρηση του δικτύου Ύδρευσης και Αποχέτευσης αλλά και της Ιδιωτικοποίησης του Νερού.

Εντύπωση προκάλεσε η επισήμανση της Έφης Σπυροπούλου (ακτιβίστρια από το SaveGreekWater) όταν μας ανέφερε ότι την περίοδο της Ιδιωτικοποίησης του Νερού στην Μ. Βρετανία χανόντουσαν 3,4 δις λίτρα νερό ημερησίως λόγω μη συντήρησης του δικτύου από τις ιδιωτικές εταιρίες την ίδια ώρα που αυτή η ποσότητα θα συντηρούσε 11.000.000 ανθρώπους! Οι πολίτες εν τω μεταξύ πλήρωναν 2 δισεκατομμύρια λίρες (€2,3 δις) περισσότερο το χρόνο - ή περίπου 80 λίρες (€92) ανά νοικοκυριό - από ό,τι θα πλήρωναν αν η υπηρεσία νερού και αποχέτευσης ήταν δημόσια και οι ίδιες εταιρείες φοροδιέφευγαν εκατομμύρια λίρες μέσω των φορολογικών παραδείσων, χρησιμοποιώντας ένα νομικό παραθυράκι το οποίο η κυβέρνηση είχε επιλέξει να κρατήσει ανοιχτό.
Την ίδια ώρα οι διευθύνοντες σύμβουλοι των 19 εταιρειών ύδρευσης πληρώθηκαν σχεδόν 10 εκ. λίρες σε μισθούς και άλλα μπόνους!
Μας ενημέρωσε επίσης για την συλλογή υπογραφών ενάντια στην Ιδιωτικοποίηση του Νερού
Πολλά και σημαντικά τα στοιχεία που ακούσαμε από τον Σταύρο Τσίπρα (δικηγόρος, ειδικευμένος στην νομολογία που αφορά το ΤΑΙΠΕΔ). Μας ενημέρωσε για κάποιες ... πτυχές του ν. 3986 που αφορά την σύσταση του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) και μας προέτρεψε να "ανοίξουμε" το νόμο και να τον διαβάσουμε! Τόνισε επίσης ότι οι προγραμματισμένες ιδιωτικοποιήσεις/αποκρατικοποιήσεις 4 χρόνων (!) θα αποφέρουν έσοδα 9,5 δις, όσα δηλαδή οι τόκοι και τα τοκοχρεωλύσια 1 χρόνου! Και αναρωτήθηκε: "... και μετά, τι;"!!
Από τον Κώστα Λυμπέρη, από την ΕΥΔΑΠ, ακούσαμε πολλά σημαντικά στοιχεία που αφορούν τη λειτουργία της ΕΥΔΑΠ. Το σημαντικότερο αφορούσε την κερδοφόρο ύπαρξη της εταιρίας παρόλο που έχει υψηλότατο κόστος συντήρησης δικτύου! Επισήμανε επιπρόσθετα ότι το Νερό δεν είναι απλά κοινωνικό αγαθό αλλά ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ κάτι που πέρασε με ψήφισμα στον ΟΗΕ ΤΟ 2010.
Ακολούθησε η προβολή της ταινίας "Ακόμα και η βροχή" που με εξαιρετικό τρόπο αναδεικνύει τις καταστροφικές συνέπειες από την ιδιωτικοποίηση του Νερού.
Έχετε τη δυνατότητα να παρακολουθήσετε τις τοποθετήσεις του πάνελ των ομιλητών μέσω της βιντεοσκόπησης από το Vmedia (Η τηλεόραση όπως θα'πρεπε να είναι: Ανεξάρτητη - Εναλλακτική - Ακομμάτιστη-Eνημερωτική- Ελεύθερη) ΕΔΩ
Η "Επιτροπή Αγώνα" λοιπόν, μετά την ξεχωριστή εκδήλωση της Παρασκευής (19/07/13) για το Νερό, σας προσκαλεί στην εκδήλωση που αφορά την ποιότητα της ζωής μας αγγίζοντας το ευαίσθητο ζήτημα της διαχείρησης των απορριμμάτων ...

Εκδηλώσεις – συζητήσεις – προβολές
στο Λιμάνι του Πόρτο – Ράφτη




ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26 ΙΟΥΛΗ στις 8μ.μ. «Τα σκουπίδια: ο βρώμικος χρυσός»



  • Ποιοι θέλουν την ιδιωτικοποίηση των σκουπιδιών. Ποια τα κέρδη τους;
  • Τι συμβαίνει στο Δήμο μας και στην ευρύτερη περιοχή των Μεσογείων;
  • Η περίπτωση του έργου - από την εταιρεία του Μπόμπολα - ανάπλασης των λατομείων: υπάρχει κίνδυνος σύνδεσης με τα ευρύτερα σχέδια στην περιοχή;
  • Υπάρχει άλλη λύση για τη διαχείριση των απορριμμάτων, που σέβεται τον άνθρωπο και το περιβάλλον; Πως θα τις επιβάλουμε;   

    Θα προβληθεί το βίντεο της ΠΟΕ–ΟΤΑ, παραγωγή Infowar:

«ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ: ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ»
 
  


Θα ακολουθήσει συζήτηση με ομιλητές :  
  • μέλος της συντονιστικής επιτροπής αγώνα στην Κερατέα 
  • μέλος της Διεπιστημονικής Ομάδας Πολιτών Δήμου Μαρκόπουλου
  • Ερωτήσεις και παρεμβάσεις από συλλογικότητες και το κοινό.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ - ΠΟΡΤΟ-ΡΑΦΤΗ
«Όχι στα χαράτσια» Τηλ. 6934552574, ep-ag-marko@googlegroups.com
ΔΕ ΧΡΩΣΤΑΜΕ – ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ – ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: