Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

"ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΡΡΙΠΤΙΚΗ" ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. (17/04/2013) ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ-ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ (6) ΜΟΝΑΔΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡ. ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΠΟ ΑΕΡΙΟΠΟΙΗΣΗ ΒΙΟΜΑΖΑΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗΣ Μ.Π.Ε. ΠΟΥ ΤΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ.

"Δήμαρχε, δεν ... παίζεσαι!"
Στις 17 Απρίλη 2013 συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας για να πάρει απόφαση σχετικά με το ζήτημα της "γνωμοδότησης επί της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων για την κατασκευή και λειτουργία έξι (6) μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από αεριοποίηση βιομάζας ισχύος 1MW η καθε μία" της εταιρίας "ΓΑΙΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΡΤΕΜΙΣ ΕΝΝΕΑ ΕΠΕ" στο ΒΙΟΠΑ Δήμο Μαρκοπούλου.
Το ζήτημα που μονοπωλούσε το ενδιαφέρον της τοπικής μας κοινωνίας ήταν το 2ο από τα προς συζήτηση θέματα. Έτσι ... 

... η αρχή της συνεδρίασης έγινε σε απολύτως "χαλαρούς" ρυθμούς με τοποθετήσεις "ένθεν και ένθεν". Γύρω στις 21:00 "έκλεισε" το πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης και ο πρόεδρος ανακοίνωσε το 2ο ζήτημα της συνεδρίασης. Το ακροατήριο επανήλθε στις θέσεις του και η συζήτηση άρχισε με εισήγηση του Δημάρχου. Συνέχισαν οι τοποθετήσεις των Δημοτικών Συμβούλων που - καθολικά - όλες απέρριπταν την ΜΠΕ της επένδυσης αλλά ανέφεραν και τις πολλαπλές απορίες και διαπιστώσεις τους όσον αφορούσε την εταιρία της επένδυσης.
Χαρακτηριστική ήταν η τοποθέτηση-καταγγελία δημοτικής Συμβούλου της αντιπολίτευσης αναφερόμενη στην "απαράδεκτη" ανακοίνωση της εν λόγω εταιρίας που, ούτε λίγο ούτε πολύ, "διαπλεκόμενους" μας ανέβαζε "λασπολόγους" μας κατέβαζε! Ακολούθησε η επίμονη ερώτηση, εκ νέου, από δημοτικό σύμβουλο της αντιπολίτευσης προς τον Δήμαρχο: "Γιατί κ. Δήμαρχε, από τις 17 Δεκέμβρη 2012 που ενημερωθήκατε για την πρόθεση της επένδυσης και για την ΜΠΕ που την αφορούσε μεσολάβησε τόσος χρόνος για να καταλήξουμε σήμερα, 17/4/13, να πάρουμε απόφαση;". Ακόμα ... περιμένει την απάντηση ο άνθρωπος καθώς η τοποθέτηση του Δημάρχου εκκινεί από τις 1 Μάρτη 2013 και εντεύθεν!
Τις τοποθετήσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Συμπολίτευσης και Αντιπολίτευσης διαδέχθηκαν οι τοποθετήσεις επιστημόνων-ιδιωτών δημοτών αλλά και φορέων  της κοινωνίας μας. Η τοποθέτηση-παρέμβαση (δείτε το βίντεο εδώ) της "Επιτροπής Αγώνα Μαρκόπουλου - Π. Ράφτη" πέραν του ήταν σαφής και ξεκάθαρη, προβάλοντας την κοινή προσπάθεια όλης της κοινωνίας μας για την απόρριψη μιας τέτοιας επένδυσης, προκάλεσε τον εκνευρισμό του Δημάρχου και την λεκτική επίθεσή του τόσο στον ομιλητή όσο και στο παρεβρισκόμενο ακροατήριο. Μας αποκάλεσε ψεύτες και συκοφάντες (όπως "επωνύμως" δήλωνε ότι το καταθέτει) στην ίδια γραμμή πλεύσης άλλωστε που είχε ακολουθήσει και στη Συνεδρίαση του Δ.Σ. της 15/03/13 όπου μας αποκαλούσε (όλους) ψεύτες και αλμπάνηδες! Χαρακτηριστική η ατάκα του ομιλητή, απευθυνόμενος προς τον "εκνευρισμένο" Δήμαρχο:                                            "Δήμαρχε, δεν παίζεσαι!".                                                                                                         Κύριε Δήμαρχε,                                                                                                                                         αυτή σας η συμπεριφορά, κατ΄αρχήν, δεν τιμά εσάς προσωπικά! Όταν αποκαλείτε, κατ΄εξακολούθηση, όλους τους "εν δυνάμει" συμμέτοχους δημότες "ψεύτες, συκοφάντες, αλμπάνηδες" δηλώνετε, εμμέσως πλην σαφώς, ότι το εκλογικό σώμα που σας ανέδειξε είναι "τέτοιο"!!!  
Η συζήτηση, εν τέλει, κατέληξε στην ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου όπου ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΤΑΙ η πρόταση της επένδυσης για την κατασκευή και λειτουργία έξι (6) μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από αεριοποίηση βιομάζας ισχύος 1MW η καθε μία" της εταιρίας "ΓΑΙΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΡΤΕΜΙΣ ΕΝΝΕΑ ΕΠΕ" στο ΒΙΟΠΑ Δήμο Μαρκοπούλου αλλά και της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που την αφορούν". Η απόφαση αφορά και κάθε μελλοντική αίτηση κατασκευής τέτοιων εργοστασίων.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ και ΠΟΡΤΟ-ΡΑΦΤΗ
«Όχι στα χαράτσια» Τηλ. 6934552574, epagomarko@gmail.com, epagomarko.blogspot.gr,
ΔΕ ΧΡΩΣΤΑΜΕ–ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ–ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: