Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

Όλοι την ΤΕΤΑΡΤΗ 20/3 (στις 1μ.μ.) στην Σύσκεψη του Περιφερειακού Συμβουλίου (Συγγρού 15).

        ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 16/3/13 
               (και βίντεο)

Στο Δημοτικό Συμβούλιο Μαρκόπουλου η δημοτική αρχή δεσμεύτηκε να ζητήσει αναβολή της απόφασης στην περιφέρεια μέχρι την απόφαση του Δήμου.
Συνεχίζουμε τον αγώνα για να πάρει ο Δήμος οριστική αρνητική θέση και να αποτρέψουμε την κατασκευή των 6 εργοστασίων βιομάζας στο Μαρκόπουλο
.
Στη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου Μαρκόπουλου την Παρασκευή 15/3, παρά την αρχική ρητή άρνηση για οποιαδήποτε συζήτηση από το δήμαρχο και τις φραστικές επιθέσεις του στην Επιτροπή Αγώνα, με την παρέμβαση της "Επιτροπής Αγώνα", τη μαζική παρουσία συμπολιτών μας και άλλων παραγόντων και την υιοθέτηση του θέματος και από δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης, η πλειοφηφία στο Δήμο υποχρεώθηκε να συζητηθεί το θέμα έστω και χωρίς να μπει αναλυτικά στην ουσία της συζήτησης.

Και άλλοι παράγοντες και περιφερειακοί σύμβουλοι με τις τοποθετήσεις τους επιβεβαίωσαν τις καταγγελίες της Επιτροπής Αγώνα ότι έχει σχηματιστεί θετική εισήγηση στην περιφέρεια και ο περιφερειάρχης Σγουρός δήλωσε ότι έχει τη σύμφωνη γνώμη του Δήμου Μαρκόπουλου (!) και θα είχε προχωρήσει σε απόφαση στο τελευταίο περιφερειακό συμβούλιο, γεγονός που απέτρεψε η παρουσία της Επιτροπής Αγώνα και άλλων συμπολιτών μας.

Ενώ ο δήμαρχος επέμεινε μέχρι το τέλος να μην συζητήσει το θέμα στην ουσία και να πάρει αρνητική απόφαση, ώστε να εκπροσωπηθεί στην περιφέρεια με σαφή αρνητική θέση, όπως ζητούσαν όλοι οι παραβρισκόμενοι, κατέληξε τουλάχιστον να ζητήσει αναβολή της σύσκεψης όλων των ενδιαφερομένων που είναι προγραμματισμένη από την περιφέρεια για την Τετάρτη 20/3 και να μην παρθεί απόφαση από το περιφερειακό συμβούλιο τις επόμενες 15 μέρες και πριν από την επίσημη τοποθέτηση του δημοτικού συμβουλίου.
Ωστόσο δεν είναι δεδομένο ότι η περιφέρεια θα αναβάλει τη σύσκεψη και την απόφασή της.
Ελπίζουμε ότι το αίτημα για αναβολή δε θα αποδειχτεί «στάχτη στα μάτια» για να καθησυχάσει τις αντιδράσεις μας και  να προχωρήσει η λήψη απόφασης από την περιφέρεια ερήμην του Δήμου ώστε να δημιουργηθούν τετελεσμένα στην διαδικασία αδειοδότησης των 6 εργοστασίων, με την έγκριση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.
Η Επιτροπή Αγώνα καλεί το λαό της πόλης μας να είναι σε ετοιμότητα
, σε περίπτωση που δεν αναβληθεί η σύσκεψη και η απόφαση στην περιφέρεια, να συμμετέχουμε μαζικά την Τετάρτη 20/3 στη σύσκεψη στην περιφέρεια για να δηλώσουμε την απόφαση μας να αντιδράσουμε και να μην αποδεχτούμε την υποθήκευση της υγείας μας, του περιβάλλοντος και του μέλλοντος του τόπου μας σε όφελος των ιδιωτικών συμφερόντων και του κέρδους συγκεκριμένων επιχειρηματιών.
Είναι δεδομένο  ότι η ακόμα μαζικότερη και ενεργή παρουσία όλων θα είναι απαραίτητη και καθοριστική για την εξασφάλιση της αρνητικής τοποθέτησης του δημοτικού συμβουλίου και την αποτροπή της αδειοδότησης των 6 εργοστασίων καύσης ... «της ζωής μας».

                 Όλοι την ΤΕΤΑΡΤΗ 20/3 στις 1μμ στην περιφέρεια (Συγγρού 15)

  Σύμφωνα με πληροφορίες η Περιφέρεια δεν προτίθεται να αναβάλει τη Σύσκεψη ενδιαφερομένων και τεχνικών που είναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη 20/03/13 στις 1:00 μ.μ.,στα γραφεία της Περιφέρειας (Συγγρού 15).
Η "Επιτροπή Αγώνα" καλεί σε μαζική παρουσία και παρέμβαση στη Σύσκεψη.


ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ και ΠΟΡΤΟ-ΡΑΦΤΗ«Όχι στα χαράτσια» 
Τηλ. 6934552574, e-mail:ep-ag-marko@gmail.com, web.:epagomarko.blogspot.gr,
ΔΕ ΧΡΩΣΤΑΜΕ – ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ – ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: