Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ “1900” του Μπερνάρντο Μπερτολούτσι.

Προβολή της επικής ταινίας “1900” 
το Σάββατο, 2 Μάρτη στις 19:00 στον Πολιτιστικό Πολυχώρο του Δήμου Μαρκοπούλου, στο Πόρτο Ράφτη.
Μετά την πολύ επιτυχημένη προβολή της ταινίας “Το Κύμα”, από την “Αντιφασιστική Δράση  Μαρκόπουλου-Π. Ράφτη” στις 24 Φλεβάρη 2013, ακολουθεί ...
Το Σάββατο, 2 Μάρτη 2013, στις 19:00
η προβολή της κορυφαίας ταινίας του Μπερνάρντο Μπερτολούτσι: “1900”.

 *"il quarto stato" του Ιταλού Νεοϊμπρεσσιονιστή ζωγράφου 
Giuseppe Pellizza da Volpedo (1868-1907).
           Στις 14 Ιούλη του 2003, στην συνέντευξη του στην Ελευθεροτυπία, ο Διευθυντής Φωτογραφίας της ταινίας Βιτόριο Στοράρο είχε αναφέρει: «Στο "1900" προσπαθήσαμε να κινηματογραφήσουμε την ιστορία ενός ολόκληρου αιώνα, χρησιμοποιώντας τις τέσσερις εποχές του χρόνου. Ο φασισμός είναι ο χειμώνας, το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, η άνοιξη... Η ταινία γυρίστηκε κοντά στην Πάρμα, την πόλη όπου γεννήθηκε ο Μπερτολούτσι. Η Πάρμα όμως είναι και η πόλη του Τζουζέπε Βέρντι, γι' αυτό και η μουσική του παίζει κυρίαρχο ρόλο στην ταινία, όπως και οι πίνακες. Μελετήσαμε κάποια ναΐφ έργα για το πρώτο μέρος του φιλμ. Για το δεύτερο, το φθινόπωρο, επιλέξαμε έργα Γάλλων ζωγράφων, όπως ο Vuillard, και για την άνοιξη, τη γέννηση της νέας τάξης, τον πίνακα «Τέταρτη Τάξη*» του Pelizza da Volpedo».
Το τεράστιο επικό κινηματογραφικό μυθιστόρημα «20ος αιώνας», όπως μεταφράζεται σωστά το ιταλικό «Noβετσέντο», αναπτύσσεται σε διάρκεια πέντε και πλέον ωρών και παρουσιάζεται σε δυο μέρη.
Είναι μια ΙταλοΓαλλοΓερμανική παραγωγή, σε σκηνοθεσία Μπερνάρντο Μπερτολούτσι (πολυβραβευμένος και τιμημένος από την Ευρωπαϊκή Ακαδημία, το Φεστιβάλ Καννών, κ.α.) και συντελεστές τους Μπαρτ Λάνκαστερ, Στερλινγκ Χέυντεν, Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Ζεράρ Ντεπαρτιέ, Στεφανία Σαντρέλι, Ντομινίκ Σαντά, Ντόναλντ Σάδερλαντ, Λάουρα Μπέτι, Φραντσέσκα Μπερτίνι, Ρόμολο Βάλι.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ TRAILLER της ΤΑΙΝΙΑΣ

    

Δεν υπάρχουν σχόλια: