Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Ενημέρωση της σημερινής παρέμβασης της "Επιτροπής Αγώνα" στην Εφορία Κορωπίου

Η σημερινή κινητοποίηση παρέμβασης της "Επιτροπής Αγώνα Μαρκόπουλου-Π. Ράφτη" «όχι στα χαράτσια» στην ΔΟΥ Κορωπίου είχε επιτυχία : 

1) η συμμετοχή ήταν σημαντική (περίπου 35-40 άτομα) - μην ξεχνάμε και τις μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις-. Επίσης  πέραν της συμμετοχής των μελών μας, συμμετείχαν και κάτοικοι του Κορωπίου που ενημερώθηκαν για την κινητοποίηση μας και την στήριξαν.
2) μπροστά στις "ουρές" που περίμεναν στα ταμεία, προσπαθήσαμε και πετύχαμε να δώσουμε στην παρέμβασή μας χαρακτήρα ανοικτής συζήτησης. Με την "ντουντούκα" ενημερώσαμε τον κόσμο με τοποθετήσεις μελών της επιτροπής Αγώνα. Υπήρχε  αποδοχή από τον κόσμο και καμία αρνητική αντίδραση στην παρέμβασή μας. Στη συζήτηση πήρε το λόγο και ένας εργαζόμενος (ταμίας) της εφορίας που έκανε μία πολύ καλή τοποθέτηση – κάλεσμα σε κοινό αγώνα υπαλλήλων της εφορίας και πολιτών και στο τέλος καταχειροκροτήθηκε αυθόρμητα από όλο τον κόσμο.
3) τα "προωθητικά" μέσα, κατά την παρέμβαση μας, ήταν:
 η ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα (μοιράστηκαν 500 ανακοινώσεις), η ίδια ανακοίνωση σε εφημερίδα τοίχου, θυροκολλήθηκε και τοιχοκολλήθηκε σε όλους τους ορόφους, τις πόρτες και τις καμπίνες των ανελκυστήρων του κτιρίου,
2 πανό που αναρτήσαμε σε εμφανή σημεία της κεντρικής οδικής αρτηρίας που διέρχεται από τη ΔΟΥ και την είσοδο του κτιρίου καθώς και η μικροφωνική αυτοκινήτου που, καθόλη τη διάρκεια της παρέμβασής μας ( 2 ώρες ), έκανε γνωστές τις θέσεις μας, καλούσε σε συμπαράσταση τους συντοπίτες μας και μετέδιδε τα συνθήματά μας.
Υπήρχε παρουσία της αστυνομίας ( όχι ΜΑΤ ) με την παρουσία του διοικητή του Κορωπίου, του διοικητή της ασφάλειας Κορωπίου και 5 ακόμη αστυνομικούς (άνδρες με εμφανή διακριτικά).
    Έγινε παράσταση στον έφορο, ο οποίος είπε ότι: 
1) δε θα εμποδίσει η εφορία κλεισίματα βιβλίων ελεύθερων επαγγελματιών έστω και αν έχουν ληξηπρόθεσμες οφειλές και
2) η διαδικασία προβλέπει για να μην παραγραφούν τα χρέη και αποδοθούν ευθύνες στους υπαλλήλους εφοριακούς από το Υπ. Οικονομικών, η εφορία πρέπει να  προχωράει σε προσημειώσεις ακινήτων των οφειλετών (αυτό δε σημαίνει και κατασχέσεις – δεν υπάρχει ούτε ο μηχανισμός ου΄τε το προσωπικό). Διευκρίνησε συμπληρωματικά ότι η ΔΟΥ Κορωπίου λειτουργεί διακανονιστικά και εισπρακτικά καθόσον όλες οι άλλες αρμοδιότητες (δικαστικό, τμήμα οφειλών και ρυθμίσεων, κ.λ.π.) έχουν μεταφερθεί στην ΔΟΥ Παλλήνης –τουλάχιστον προσωρινά.   
    Στο τέλος της  σημερινής κινηματικής μας παρέμβασης συζητήσαμε όλοι όσοι ήμασταν εκεί και αποφασίσαμε να συνεχίσουμε τις δράσεις απέναντι στην εφορία, όπως είχαμε αποφασίσει άλλωστε και στη Λαϊκή Συνέλευσή μας. Να οργανώσουμε την επόμενη κινητοποίηση μας με προσπάθεια να πετύχουμε συντονισμό για την Ανατολική Αττική με τις άλλες Επιτροπές Αγώνα και Λαϊκές συνελεύσεις, όπου υπάρχουν (Παλλήνη, Ραφήνα-Πικέρμι, Γλυκά Νερά κλπ) με επόμενη κοινή κινητοποίηση στην εφορία της Παλλήνης (στο δικαστικό για τις κατασχέσεις) και άλλες κοινές πρωτοβουλίες. Θα επιδιώξουμε σύσκεψη συντονισμού τοπικά και συνεχίζουμε τη συμμετοχή μας στην προσπάθεια συντονισμού σε παναττικό επιπεδο ε τις άλλες συνελεύσεις.
Με αυτή την πρόταση σας ενημερώνουμε για την σημερινή μας παρέμβαση.

Η Επιτροπή Αγώνα Μαρκόπουλου-Π.Ράφτη
"όχι στα χαράτσια "
Δε χρωστάμε – Δεν πουλάμε – Δεν πληρώνουμε

Δεν υπάρχουν σχόλια: