Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Αποτελέσματα της Γ.Σ. της "Επιτροπής Αγώνα Μαρκόπουλου-Π.Ράφτη", στις 20 Γενάρη.

Στη Γενική Συνέλευση της "Επιτροπής Αγώνα Μαρκόπουλου-Π.Ράφτη", της 20 Γενάρη, στις 11:00 π.μ. στο Δημαρχείο, έγινε μία πολύ καλή δουλειά και με πολύ καλή προσέλευση.
 Η κεντρική μας θεματολογία ήταν οι εξελίξεις για τα χαράτσια, οι αυξήσεις της ΔΕΗ, οι εξελίξεις και η αντίδραση μας απέναντι στην Εφορία.


Την διαδικασία διαμόρφωσης θέσεων, εκτός από τις τοποθετήσεις μας, βοήθησαν καθοριστικά οι αρκετά διαφωτιστικές διευκρινήσεις των:

1) Γιώργου Κουτσούκου (Οικονομολόγου)
2) Δημήτρη Σαραφιανού (Δικηγόρου)
3) Γιάννη Τούντα (Εφοριακού)

   Στην αρχική μας τοποθέτηση κάναμε αναφορά (από έρευνα νομικών ερμηνειών για αυτό το ζήτημα) και ενημερώσαμε για την "πορεία" της απόφασης του χαρατσιού της ΔΕΗ (άρθρ. 53 του ν. 4021/2011) μετά την απόφαση (1101/2012) του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθήνας περί "αντισυνταγματικότητας" και απαγόρευσης χρέωσης του χαρατσιού από τη ΔΕΗ. Η προσφυγή του Δημοσίου στον Άρειο Πάγο κατέστησε την απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου τελεσίδικη, δημιουργώντας ΔΕΔΙΚΑΣΜΕΝΟ (αρθρ. 331 του Κωδ. Πολιτικής Δικονομίας).
Διευκρινίστηκε ότι η απόφαση του Άρειου Πάγου ΔΕΝ έκρινε την αντισυνταγματικότητα αλλά ανέστειλε την απαγόρευση είσπραξης του χαρατσιού από τη ΔΕΗ μέχρι το Μάρτη του 2013. Αυτό σημαίνει ότι:
α) το ΕΕΤΗΔΕ κρίθηκε τελεσίδικα αντισυνταγματικό οπότε ΔΕΝ μπορεί να εισπραχθεί από ΔΕΗ και ΕΦΟΡΙΑ και
β) Εάν κριθεί αμετάκλητα αντισυνταγματικό, ζητάμε πίσω τα χρήματα ως "αχρεωστήτως καταβληθέντα".

  Η Γ.Σ. αποφάσισε ομόφωνα:

1) Συμμετοχή στην συγκέντρωση στις 22/01/13, στις 11:00π.μ., στην Αριστείδου 5, στη ΔΕΗ.
2) Παρέμβαση στην Εφορία Κορωπίου, στις 30/01/2013, με διερεύνηση νομικών διεκδικήσεων.
3) Κάλεσμα συμπαράστασης από τους εργαζόμενους στην Εφορία.
4) Κεντρική ενημερωτική Εκδήλωση (χρονικά προσδιορίζεται για το 2ο 15θήμερο του Φλεβάρη) ανάλυσης των ΑΙΤΙΩΝ που ευθύνονται για την εξαθλίωση της χώρας μας.
5) Κεντρική ενημερωτική Εκδήλωση πρακτικών λύσεων και νομικής αντιμετώπισης απέναντι στα προβλήματα εξυπηρέτησης στεγαστικών και καταναλωτικών δανείων, ενδεχόμενα κατασχέσεων κινητής και ακίνητης περιουσίας, φορολογικές οφειλές ιδιωτών και επαγγελματιών, Χρέος.
6) Έλεγχος Δημοτικής Περιουσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: