Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Η ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑΣ

η λύση είναι μία...
                                                                           
Η Ελλάδα έχει να αντιμετωπίσει όπως φαίνεται άπειρα προβλήματα ένα απ΄τα οποία είναι η ΘΕΡΜΑΝΣΗ.
Οι ελάχιστες επιχορηγήσεις από την πλευρά του Υπουργείου Εσωτερικών και Παιδείας προς τις Διευθύνσεις της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αποτελούν ανασταλτικό παράγοντα της ομαλής λειτουργίας των σχολείων.
Είναι ορατό λοιπόν δια "γυμνού οφθαλμού" το σενάριο λειτουργίας (!) παιδικών σταθμών, δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων της Ανατολικής Αττικής, και όχι μόνο, χωρίς θέρμανση αφού τα ταμεία είναι άδεια και οι σχολικές επιτροπές αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στα υπέρογκα έξοδα.
Οι ΕΛΜΕ της χώρας, η ΟΛΜΕ, οι Ενώσεις Γονέων και οι σχολικές επιτροπές είχαν από πέρυσι προειδοποιήσει.
Οι εντολές της Τρόϊκα (ΔΝΤ-ΕΕ-ΕΚΤ), με την δουλική συναίνεση της δικιάς μας Τρόϊκα, βάζουν σε προτεραιότητα την αποπληρωμή του επαχθούς χρέους, που άλλοι δημιούργησαν και συντηρούν, πάνω από την ομαλή λειτουργία ενός θεσμού που χτίζει τον πολιτισμό και τις παραγωγικές διαδικασίες ανάπτυξης μιας χώρας. Της Παιδείας μας.
Όπως δήλωσε, στην εφημερίδα "Επίκαιρα", η αντιδήμαρχος Μαρκοπούλου Κα Μαρία Κιμπιζή "...δόθηκε η ελάχιστη επιχορήγηση των
19.000 για 18 σχολεία της περιοχής Μαρκόπουλου και Π. Ράφτη. Για το λόγο αυτό κρίνει ότι εάν δεν πάρουμε χρήματα από την πολιτεία, τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα".
Στα ίδια χάλια και ο Δήμος Σαρωνικού, Λαυρεωτικής, σε κάπως καλύτερη μοίρα οι Δήμοι Σπάτων-Αρτέμιδας, Παιανίας και Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης.
Αντίθετα ο Δήμος Κορωπίου και Παλλήνης δηλώνουν ότι έχουν προνοήσει και δεν θα υπάρξει πρόβλημα.
Όλα στην τσίτα.! Τσίμα-τσίμα! ...και με απαίτηση να επωμισθούμε εμείς Συνταγματικές "υποχρεώσεις" του κράτους.!
Να λοιπόν που η φοροληστεία και η φορομπηξία που έχουμε υποστεί και θα υποστούμε στο μέλλον δεν αποσκοπεί στην κάλυψη "Δημόσιων εσόδων", όπως λένε, αλλά στην αποπληρωμή των τογλυφικών δανείων και των μνημονιακών τους υποχρεώσεων.
Η απόλυτη κρατική αλητεία! Η απόλυτη κρατική οικονομική διαστροφή δοσιλογισμού.
Ο μόνος δρόμος είναι η συνεχής πάλη για να ξεφορτωθούμε μια ώρα αρχύτερα αυτό τον εφιάλτη, που όσο του το επιτρέπουμε, δε θα διστάσει να "πουλήσει" και τα παιδιά μας!
Δημιουργήσατε τη ... Διά(λυση). Παλεύουμε για τη ... Λύση.
                                                                                      "Επιτροπή Αγώνα Μαρκόπουλου-Π.Ράφτη"

1 σχόλιο:

ALEXIA είπε...

και γιατι η κυρια Κιμπεζη δεν μας ειπε πως θα λυσουν το προβλημα της θερμανσης ..πως θα παρεμβει ο Δημος Μαρκοπουλου που ειναι και υπευθυνος για την ομαλη λειτουργια των σχολικων μοναδων? δεν υπαρχει κανενα εσοδο του Δημου να συνδραμει τα σχολεια ?