Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

" Δεν είμαστε αλήτες που κλείνουν τα σχολεία, θέλουμε Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία".



                                                    Δελτίο Τύπου          
                                                                              23/10/2012                                                               
Ογκώδης η σημερινή κινητοποίηση της εκπαιδευτικής κοινότητας και των Δήμων ενάντια στην κατάργηση των μεταφορών και των περικοπών στην Δημόσια Παιδεία
που βάζουν εμπόδια στη μόρφωση των παιδιών μας. Πολύ μεγαλύτερη από την προηγούμενη εβδομάδα.

Συμμετείχαν μαζικά μαθητές και εκπαιδευτικοί από δεκάδες σχολεία από τη Δυτική και Ανατολική Αττική καθώς και από τα Μουσικά και Καλλιτεχνικά σχολεία και εκπρόσωποι από 18 δήμους!
Τα παιδιά μας έδωσαν το "στίγμα" τους, φωνάζοντας:
                              " Δεν είμαστε αλήτες που κλείνουν τα σχολεία
                                θέλουμε Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία".
Απέναντι σε αυτά τα δυσθεώρητα προβλήματα τα παιδιά και οι διαδηλωτές  έκλεισαν τους δρόμους του Συντάγματος μπροστά στο Υπ. Οικονομικών. Αντιπροσωπεία Γονέων, Εκπαιδευτικών, μαθητών και Δημάρχων έγινε δεκτή από το … δ/ντή του γραφείου του Υπουργού Οικονομικών – ο ίδιος απαξίωσε για άλλη μια φορά τους φορείς. Ο εμπαιγμός συνεχίστηκε καθώς ο δ/ντής δήλωσε αναρμοδιότητα και παρέπεμψε στο Υφυπ. Σταικούρα στο Εθνικό Λογιστήριο του Κράτους.
Οι συγκεντρωμένοι κατήγγειλαν την στάση της κυβέρνησης που δε δεσμεύεται και δήλωσαν την απόφασή τους για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων ακόμα πιο δυναμικά.
Η αντιπροσωπεία όλων των φορέων αρνήθηκε να συζητήσει με το δ/ντή του γραφείου του υφυπουργού Σταικούρα. Μια 3μηλής αντιπροσωπεία γονέων και εκπαιδευτικών συναντήθηκε με το δ/ντή του Σταικούρα και εκεί τους δηλώθηκε ότι έχουν δεσμευτεί τα χρήματα στον  προϋπολογισμό για τις παλιές οφειλές στους ιδιοκτήτες των λεωφορείων αλλά περιμένουν να γίνει νόμος, στο επόμενο διάστημα  για να επιτραπεί η εκταμίευση τους !!!
Ο αγώνας Συνεχίζεται!
Δε θα αφήσουμε τα σχολεία των παιδιών μας, των παιδιών όλου του κόσμου χωρίς δωρεάν μεταφορά για τα παιδιά, χωρίς θέρμανση, χωρίς δασκάλους, χωρίς βιβλία, χωρίς αίθουσες.
Γι  αυτό  αγωνιζόμαστε όλοι μαζί :
-  για την υπεράσπιση της δωρεάν δημόσιας εκπαίδευσης για όλα τα παιδιά 
-  να μην ψηφιστούν τα εφιαλτικά μέτρα των 20 δις

   Για την ανατροπή των Μνημονίων και της κυβέρνησης, ΕΕ και ΔΝΤ
   ώστε να σταματήσει η καταστροφή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: