Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

Όπου σκάει το κύμα… πωλητήριο!

Νομιμοποίηση αυθαιρέτων στον αιγιαλό, καταπατημένων εκτάσεων, «πράσινο φως» στους ξενοδόχους για μπάζωμα, κτίρια και εγκαταστάσεις παντού, περιορισμός στις ελεύθερες και ανοιχτές παραλίες και σωρεία φωτογραφικών διατάξεων στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, που παραβιάζει το Σύνταγμα, το εσωτερικό και το κοινοτικό δίκαιο

Με γαλάζια σημαία η νεκρή θάλασσα του Στρατωνίου!

Με γαλάζια σημαία η νεκρή θάλασσα του Στρατωνίου!Η παραλία Στρατωνίου πήρε και φέτος τη «γαλάζια σημαία». Ακόμα και αν όπως επισημαίνουν επιστήμονες του ΕΛΚΕΘΕ δεν υπάρχει θαλάσσια ζωή στην περιοχή. Μιλώντας στην Ελευθεροτυπία, ο ερευνητής του Ελληνικού Κέντρου Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ) πυρηνικός φυσικός και ωκεανογράφος Χρήστος Τσαμπάρης, επιβεβαιώνει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο όσα οι κάτοικοι και το κίνημα εξόρυξης κατά του χρυσού καταγγέλλουν. «Δεν θα άφηνα τα παιδιά μου να κολυμπήσουν εκεί» λέει χαρακτηριστικά.

Ιππόδρομος: Εργαζόμενοι με σύμβαση μιας μέρας, πολλαπλών χρήσεων, παντελώς αναλώσιμοι και απλήρωτοι ... Εργασιακό υπόδειγμα προς αποφυγή


της Ελένης Καλαμπόκα*
Μια μικρή αναδρομή στα γεγονότα  θα φανεί χρήσιμη σε όσους πιστεύουν ότι το βαρέλι του εργασιακού μεσαίωνα έχει πάτο. 

Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕ: ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ.

Tη Δευτέρα 23/06 στις 11 π.μ , στο Υπουργείο "Εργασίας" - Ανεργίας, έγινε για πρώτη φορά, διαδήλωση των συντονισμένων συλλογικοτήτων ανέργων Αττικής, στην οποία συμμετείχε και η "Εργατική Λέσχη Ανέργων, ελαστικά απασχολούμενων και απλήρωτων εργαζομένων" σε Μαρκόπουλο και Πόρτο Ράφτη. 
 Στην κορυφή προτεραιοτήτων των αιτημάτων όλων των συλλογικοτήτων, όπως είχε αποφασιστεί στη συνέλευση του συντονισμού (ομόφωνα) πριν 15 μέρες, ήταν το αίτημα:
 
ΔΩΡΕΑΝ, ΤΩΡΑ, ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ 
ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ. 

Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Νέο ηχηρό και θεσμικό «όχι» για την ιδιωτικοποίηση του νερού.

Σύσταση για συνταγματική κατοχύρωση του δημόσιου χαρακτήρα

Το δικαίωμα στο νερό απαραίτητη προϋπόθεση για όλα τα άλλα ανθρώπινα δικαιώματα, διαμηνύει η Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΕΔΑ), με τον πρόεδρό της να επισημαίνει ότι όταν η προστασία του δικαιώματος του νερού δεν διασφαλίζεται στην πράξη, η υποβολή συστάσεων προς τη πολιτεία, δεν αποτελεί για την Επιτροπή απλή άσκηση συμβουλευτικού ρόλου, αλλά λαμβάνει τη μορφή θεσμικής υποχρέωσης.

Ή στραβός είναι ο αιγιαλός, ή αυτοί μας κοροϊδεύουν!


Ενα εκατ. κυβικά μέτρα μπάζα από το παλιό αεροδρόμιο θα γίνουν επιχωματώσεις
Ενα εκατ. κυβικά μέτρα μπάζα (!), από το παλιό αεροδρόμιο,
θα γίνουν επιχωματώσεις.
Ποτέ άλλοτε τόσοι... λίγοι δεν τόλμησαν να κοροϊδέψουν τόσους πολλούς! Αυτή η διαπίστωση ταιριάζει γάντι στην ολιγάριθμη ομάδα μανδαρίνων της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Περιουσίας του υπουργείου Οικονομικών, η οποία, συνεπικουρούμενη από επιλεγμένους παράγοντες του υπουργείου Περιβάλλοντος, υπό την επιτήρηση στελεχών της τρόικας επαναφέρουν στο προσκήνιο το σχέδιο νόμου για τον αιγιαλό.